Skocz do zawartości

Dragon Quest XII - The Flames of Fate

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno ma być sporo wyborów

"it's about having options you have to take some options... you have to choose your own way of how to play...you're in control of the game or your life..."

No i jeszcze nie zapowiedzieli na co, więc prędko się raczej nie pojawi. 

Opublikowano

Fajna seria, aczkolwiek zawsze mnie w niej denerwowała przesadna infantylność i mało wciągająca fabuła. Jeżeli poprawią te dwie rzeczy (i jeżeli gra nie okaże się exem na Switcha) to na pewno się na nią rzucę.

Opublikowano
11 minut temu, Figaro napisał:

A umiesz przeczytać kilka słów?

Panie, ja podstawówkę kończyłem, a nie polonistykę. Wiem o co ci chodzi, ale piję, do wcześniejszych premier.

Opublikowano

Ja tam przywitam jakikolwiek nowy element. DQ od 35 lat w zasadzie nic nie zmienił w swoich systemach, a sama XI była swoistą laurką dla całej serii. Pora na nowe, dla Horiego to ostatni dzwonek na eksperymenty, młodszy się nie robi, a już raz "fani" wymusili powrót do starego (DQ IX), mimo, że projekt zaczął z zupełnie innym systemem.

Gierka będzie na UE5, więc to i tak projekt pewnie na drugą połowę 2023 albo 2024. Niestety Sugiyama dalej będzie komponował [*]

Opublikowano

Mogliby naprawde zrobic cos z ta muzyka w serii.Wczesniejsze czesc jeszcze uszly ale przy dq11 chcialo sie zrobic mute to tego plumkania nie dalo sie sluchac. Akurat info ze chca cos zmienic w walkach mi nie odpowiada.

• Plusik 1
Opublikowano

No 11 to wg mnie top 3 jrpg generacji.
100h pękło, platyna wbita.
Kiedyś jrpg to był mój ulubiony gatunek.
Teraz gram sporadycznie ale nadal jak sie skuszę to jestem zadowolony.
Ostatnio ni no kuni 2 grałem i też pomimo średnich recek było cacy.
Czekam na jakieś mocarne jrpg z pompą żeby nie było cross gen i sytuacji jak z talesami które na ps4 trzymały poziom remastera ps3...

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja tam chcę tylko aby w nowym DQ za grafę nadal odpowiadał Toriyama, jedenastka zaplusowała u mnie nie tylko staroszkolną mechaniką ale także grafiką rodem z DB oraz cutscenek z ChronoTrigger. Co do reszty to jestem spokojny że dowiozą i grę kupię na premierę lub tuż po.

Opublikowano

System walki jest ok. Nie ma już praktycznie AAA jrpg z klasyczną turówką(persona jedynie przychodzi do głowy jak wyjdzie ta jedna część na dekade) i taki DQ jak wychodzi raz na rok to dla mnie fajna odskocznia od tych akcyjniaków. 

Opublikowano

5 godzin temu, Soban napisał:

Nie ma już praktycznie AAA jrpg z klasyczną turówką

Octopath Traveler to sztywniutkie turowe walki panie kolego.