Skocz do zawartości

Redfall

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

"Redfall sometimes feels like what you'd get if you blended the Arkane creative values with Far Cry 2 or S.T.A.L.K.E.R.," Harvey Smith

Czyli gra bardziej przypomina Far Cry lub Stalker niż coopową strzelanie w stylu Left4Dead jak się prezentowała na pierwszych materiałach. 

Opublikowano

Już mi się podoba, zwłaszcza ten free roam. Na początku byłem bardzo sceptycznie nastawiony z tego względu, że wymyślili jakieś coopowe granie, a tu wszystko powoli się klaruje z czym mniej więcej mamy do czynienia. Po prostu developer zjebał z marketingiem tej gry, jakieś szczątkowe informacje z naciskiem na onlinowe eskapady podawał i inne chuje muje dzikie węże. 

Opublikowano

Deathpool był tak dobry, że zapomniałam jak ten słaby twór faktycznie się nazywa. Autentycznie musiałem googlować xD 

Nie pokładam wiary w Redfalla, ale mam nadzieję że się miło zaskoczę. Niestety wszystko co pokazali to dla mnie lampka ostrzegawcza tak samo jak przy materiałach z ich poprzedniego crapa.

• beka z typa 1
Opublikowano

Też mnie Deathloop nie porwał, ale Redfalla robi ekipa od Prey a ten był dla mnie świetny. Więc jest nadzieja, że i tu będę się dobrze bawił 

Opublikowano

Deathloopa robili w takim razie goście od :corvo:

1 godzinę temu, Pupcio napisał:

Deathpoola tyle pokazywali przy każdej możliwej okazji że nagrałem się bez grania i już nie mam ochoty próbować :wujaszek:

Za darmo to warto sprawdzić, może akurat się spodoba. 

Opublikowano
21 minut temu, messer88 napisał:

Deathloopa robili w takim razie goście od :corvo:

Tak.

Cieszy też informacja o pomocy od ID Software przy modelu strzenia, daje to nadzieje że strzelanko nie będzie tak drewniane jak w Deathloopie czy Prey.

Opublikowano
5 godzin temu, Donatello1991 napisał:

To samo co z deathpool było przed premierą. Potem się okazała świetną gra single. Dlatego biorę Dayone, bo wiem czego po nich się spodziewać. 

Kij w oko MS za fatalny marketing. 

Ja e-koledze wierze :leo:

A pewniaka Callisto już kupiłeś? Dayone miało być. 

Opublikowano

Mi tam bardziej pasuje taki oszczędny marketing niż rozkręcanie hypetrainu do porzygu. Co kończy się tym, że wszystko o grze wiesz jeszcze przed premierą. Dobre tytuły bronią się same, jakością.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, dee napisał:

Mi tam bardziej pasuje taki oszczędny marketing niż rozkręcanie hypetrainu do porzygu. Co kończy się tym, że wszystko o grze wiesz jeszcze przed premierą. Dobre tytuły bronią się same, jakością.

Problem marketingu gier Arkane jest dezinformacja :sonkassie:

Chyba tylko Dishonored okazał się tym, czym miał być w materiałach. Prey dostał trochę hejtu, bo w niczym nie przypominał pierwowzoru, ale wyjasniło się, że wymusili na nich tą nazwę.

Opublikowano
W dniu 7.01.2023 o 13:00, ASX napisał:

Tak.

Cieszy też informacja o pomocy od ID Software przy modelu strzenia, daje to nadzieje że strzelanko nie będzie tak drewniane jak w Deathloopie czy Prey.

Nie do końca TAK ponieważ Harvey S tworzył Dishonored 2 był team laederem. Także to nie jest tak, że tu pracują goście od Preya a Ci od Dishonored stworzyli deathloopa

• Plusik 1
Opublikowano

no Harvey Smith po Dishonored 2 przeniósł się do Arkane Austin.

Ale generalnie masz rację, z tego co czytam na wikiepedii, to faktycznie nad Dishonored 2 pracowały dwa studia jednocześnie Arkane Lyon i nowe Arkane Austin. Dopiero po tej grze każde ze studiów zaczęły robić własne projekty. Lyon zrobiło Deathloopa, a Austin Preya i teraz Redfalla.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Drewniane strzelanie jak w każdej grze od Arkane, gąbki na pociski, graficznie Xbox 360, przeokropny design fortnajtowy, no nie wiem dla kogo ta gra jest, chyba nie dla naszego pokolenia.