Bigby 4 742 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Strzelam średnia 60/100 To studio bym widział przy remake'u Bioshocka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Winę za końcowy produkt zawsze ponosi developer i wydawca. Z tym żeby mieć cały obraz co dzieje się w studiach Arkane trzeba cofnąć się trochę w czasie do roku 2017 r., bo gry nie powstają w 2 dni. Otóż w 2017 r. wychodzi świetny moim zdaniem Prey, który okazują się sprzedażową klapą, już wcześniej gry Arkane nie sprzedawały się najlepiej ale z Preyem było jeszcze gorzej. Po premierze Preya Arkane w 2018 r. zaczyna przebąkiwać w wywiadach o konieczności zmiany podejścia, o tym jak problematyczna jest branża AAA dla ich gier i że ich przyszłe gry mogą zaimplementować elementy multiplayer. Prawdopodobnie mniej więcej wtedy poszedł przekaz z góry od Bethesdy, w stylu "no fajne te gierki robicie, ale sprzedaż jest słaba, spróbujcie coś zmienić w swoich grach by się lepiej sprzedawały, bo będziemy musieli was zamknąć". Po premierze Prey ewidentnie widać że studio zaczęły się eksperymenty studia i pogoń za współczesnymi trendami implementując do każdej kolejnej swojej gry elementy multiplayera, kooperacji lub asymetrycznego PVP, zaczęło się w jeszcze kooperacyjnym spinoffie Wolfenstein Youngblood, który zebrał kiepskie recenzje, potem był Deathloop z elementami PvP i rogalika, który zebrał bardzo dobre oceny (chociaż jeśli mam być szczery, dla mnie nieco niezasłużone, bo bieganie przez kilkanaście godzin po tych samych kilku niezbyt dużych mapkach pod koniec gry było już bardzo męczące), a teraz ostatni eksperyment Arkane czyli Redfall który też goni za popularnymi trendami, kopiując rozgrywkę z Far Cry'a, dając otwarty świat i elementy kooperacji. Mam nadzieje, że Redfall to będzie już koniec eksperymentów Arkane i studio wróci po prostu do tego co robiło najlepiej czyli opowiadaniu historii przez tradycyjną singlową rozgrywkę, bez silenia się na niepotrzebne moim zdaniem elementy multi które w takim Deathloopie, tylko mnie irytowały. Oczywiście tak jak wspomniałem winę ponosi developer i wydawca, Arkane samo zdecydowało się robić taką grę, a Microsoft wiedział kupując Bethesde jaką grę robi Arkane, i tak jak wcześniej zbierał pochwały za HiFi Rush, tak teraz zasłużenie będzie jebany jeśli Redfall okaże się crapem. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Pamiętajcie, wszystkie studia pod MS-em od dawna marzą o grach stricte pod PvP, multiplayer czy co-op. Jest to tylko i wyłącznie ich decyzja, a nie decyzja MS-u który jest ich właścicielem i któremu tego rodzaju gry najbardziej widzą się w regularnie opłacanym abonamencie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 378 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 9 minut temu, ASX napisał: Winę za końcowy produkt zawsze ponosi developer i wydawca. Z tym żeby mieć cały obraz co dzieje się w studiach Arkane trzeba cofnąć się trochę w czasie do roku 2017 r., bo gry nie powstają w 2 dni. Otóż w 2017 r. wychodzi świetny moim zdaniem Prey, który okazują się sprzedażową klapą, już wcześniej gry Arkane nie sprzedawały się najlepiej ale z Preyem było jeszcze gorzej. Po premierze Preya Arkane w 2018 r. zaczyna przebąkiwać w wywiadach o konieczności zmiany podejścia, o tym jak problematyczna jest branża AAA dla ich gier i że ich przyszłe gry mogą zaimplementować elementy multiplayer. Prawdopodobnie mniej więcej wtedy poszedł przekaz z góry od Bethesdy, w stylu "no fajne te gierki robicie, ale sprzedaż jest słaba, spróbujcie coś zmienić w swoich grach by się lepiej sprzedawały, bo będziemy musieli was zamknąć". Po premierze Prey ewidentnie widać że studio zaczęły się eksperymenty studia i pogoń za współczesnymi trendami implementując do każdej kolejnej swojej gry elementy multiplayera, kooperacji lub asymetrycznego PVP, zaczęło się w jeszcze kooperacyjnym spinoffie Wolfenstein Youngblood, który zebrał kiepskie recenzje, potem był Deathloop z elementami PvP i rogalika, który zebrał bardzo dobre oceny (chociaż jeśli mam być szczery, dla mnie nieco niezasłużone, bo bieganie przez kilkanaście godzin po tych samych kilku niezbyt dużych mapkach pod koniec gry było już bardzo męczące), a teraz ostatni eksperyment Arkane czyli Redfall który też goni za popularnymi trendami, kopiując rozgrywkę z Far Cry'a, dając otwarty świat i elementy kooperacji. Mam nadzieje, że Redfall to będzie już koniec eksperymentów Arkane i studio wróci po prostu do tego co robiło najlepiej czyli opowiadaniu historii przez tradycyjną singlową rozgrywkę, bez silenia się na niepotrzebne moim zdaniem elementy multi które w takim Deathloopie, tylko mnie irytowały. Oczywiście tak jak wspomniałem winę ponosi developer i wydawca, Arkane samo zdecydowało się robić taką grę, a Microsoft wiedział kupując Bethesde jaką grę robi Arkane, i tak jak wcześniej zbierał pochwały za HiFi Rush, tak teraz zasłużenie będzie jebany jeśli Redfall okaże się crapem. Przecież redfall to ich jedyny eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 człowiek nie doceniał, a lepsze stabilne amerykańskie 30 klatek w redfall, niż spadki do 17 nędznych slajdów w jakimś paździerzu o krasnoludkach i laserach od electronic żarts Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Warto jeszcze przypomnieć, że Redfall jest pierwszą grą Microsoftu w tzw. nowym standardzie cenowym czyli słynne 3 i pół bomby, więc tym bardziej powinniśmy mieć wysokie wymagania co do jakości końcowego produktu i nie należy się żadna taryfa ulgowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Może ich następna gra będzie lepsza. Albo już nie będzie następnej gry w ciągu najbliższych 10 lat przecież są pod Microsoftem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Uwielbiam posty ASX ostatnimi dniami xD Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 480 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Jeśli Łowcy nie kłamią to już można grać Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 8 minutes ago, Szermac said: Uwielbiam posty ASX ostatnimi dniami xD To są posty z ChatGPT, ASX już się tutaj nie udziela. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) Możliwe, właśnie pobiera mi 1,3 GB aktualizacji. Chętnie sam obadam czy i co poszło nie tak. Lubię ich dość powolny skradankowy gameplay, niedawno przeszedłem Prey po raz drugi wraz z DLC. O ile nie oczekuję że to będzie tytuł na miarę ich poprzedniej gry, tak wątpię żeby było aż tak źle jak niektórzy opisują. Oby technicznie nie było wielkiej sraki. Edytowane 1 Maja 2023 przez Dalhi Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 7 minut temu, wojtas011 napisał: Jeśli Łowcy nie kłamią to już można grać LUDZIE C0RWA NIE PCHAJCIE SIĘ!! Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 40 minut temu, Szermac napisał: Uwielbiam posty ASX ostatnimi dniami xD Dzięki, też mi się podoba, napisałem dłuższego merytorycznego posta, gdzie zsyntetyzowałem informacje od 2017 r. A za kilka dni pewnie na PPE ukaże się felieton o tym samym za który redaktor dostanie 40 groszy. a co do reakcji to: Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 NRGeek w nrfleshu powiedział, że z Redfall jest gorzej niż się spodziewał, a jest fanem gier Arcane Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 23 minuty temu, wojtas011 napisał: Jeśli Łowcy nie kłamią to już można grać Odpalisz grę ale na ekranie tytułowym wywala błąd, trzeba czekać do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 A może wampiry tak potrafią? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 zapowiada się na kolejny niedorobiony techniczny kupsztal i dostarczyciel beki po Jedi Survivor. Wspaniały rok gierkowy, niech mnie chuy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) Edytowane 1 Maja 2023 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 1 minute ago, ASX said: zapowiada się na kolejny niedorobiony techniczny kupsztal i dostarczyciel beki po Jedi Survivor. Wspaniały rok gierkowy, niech mnie chuy Dla posiadaczy ekosystemu MS no nienajlepszy. Dla innych 11 dni do GOTY Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 1 minutę temu, Homelander napisał: Dla posiadaczy ekosystemu MS no nienajlepszy. Dla innych 11 dni do GOTY No Zelda będzie GOTY, ale konkurencja też jej tego nie utrudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 To co? Jutro niedziałające serwery i mamy chyba ukoronowanie tej gry. Jeszcze jej nie włączyłem a już mam ochote usunąć xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 7 minut temu, ASX napisał: zapowiada się na kolejny niedorobiony techniczny kupsztal i dostarczyciel beki po Jedi Survivor. Wspaniały rok gierkowy, niech mnie chuy Zapowiada się kolejny tytuł od MS-u, co do którego jakości już zdążyliśmy się przyzwyczaić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi