Skocz do zawartości

The Outer Worlds 2

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jest tutaj co poprawiac w drugiej czesci bo jedynka byla po prostu slaba. Taki falszywy mesjasz z bardzo obiecujacym poczatkiem ale juz w tej pierwszej lokacji cos podejrzanie wygladaly questy, zeby w dalszej czesci juz calkowicie je popsuc. Do tego rozwoj postaci lezal kompletnie, tak samo ekwipunek, w sumie to przypomina mi to cyberpunka bo obie mechaniki byly na takim samym poziomie czyli kompletnie nieistotne dla samej rozgrywki.

• Plusik 1
Opublikowano

Proszę nie szkalować The Outer World bo mimo swojego technicznego upośledzenia grało się bardzo przyjemnie. Gra z duszą. Jedyne czego zabrakło go większego budżetu, wiec jestem o ten tytuł spokojny teraz. Szkoda, ze premiera pewnie 23/24, ale po drodze tyle dobra wyjdzie, ze szybko zleci. 

Opublikowano

Nie byla imho słaba. Pamiętam, ze cisnąłem całość aż miło, może kilku side questów tylko nie skończyłem. Dużo opcji dialogowych i otwartość questów, pomocnicy z fabułą i swoimi zadaniami. Obadalbym dwójkę.

Opublikowano

Jedynka za pierwszym razem mi nie podeszła, ale kilka miesięcy później przysiadłem i przeszedłem całość na 100%. Duży plus za to, że da się przejść w 20-30 godzin max.

Jestem pewny, że przy większym budżecie dostaniemy coś wyjątkowego.

Opublikowano

Obsidian to jak dla mnie ich najlepszy zakup. Klepia teraz avowed, tow2, grounded i podobno jeszcze dwa inne mniejsze projekty. Mam nadzieje, ze za rok pochwala sie nad czym czuwa Josh Sawyer.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bigby napisał:

Jedynka za pierwszym razem mi nie podeszła, ale kilka miesięcy później przysiadłem i przeszedłem całość na 100%. Duży plus za to, że da się przejść w 20-30 godzin max.

Jestem pewny, że przy większym budżecie dostaniemy coś wyjątkowego.

Duży plus, że nie była rozwleczona na 100h.

Opublikowano

Jedynka była dla mnie średnia, głównie przez brak balansu w skillach. Jak się wpakowało punkty w charyzmę, to wszystko można było rozwiązać w najlepszy możliwy sposób. Chciałbym, żeby w niektórych sytuacjach postać ze zręcznymi palcami sobie poradziła, np. przy rozbrajaniu bomby, a pozostali musieli inaczej kombinować, albo jak ktoś wpakuje dużo w siłę, to będzie mógł coś ciężkiego przenieśc odblokowując przejscie dostępne tylko dla takiej postaci, a pozostali muszą szukać innego drogi. Za to długośc gry i podzielenie na małe obszary dla mnie na plus. Szkoda, że tutaj pewnie zrobią open worlda :smutas:

Opublikowano

Dla mnie jedynka miała sporo braków w balansie i zarządzaniu postaciami, ale wynikało to raczej z braku budżetu niż braku umiejętności Obsidian. Dopasioną dwójkę poproszę, bo to jednak gra najbliższa klasycznym Falloutom jeśli chodzi o aspekty czysto RPG-owe.

Opublikowano

Jedynka to moje top rozczarowań generacji - niby był jakiś pomysł na wszystko, ale po kilku godzinach wiele rzeczy się rozmywało. No i gameplay słabiutki. 

Może z lepszym budżetem coś podciągną, ale póki co raczej nie czekam. 

Opublikowano

Wolności kreatywnej już starczy po grounded oraz bleeding edge 

uniwerusm OW jest świetne i tak jak poprzednicy piszą większy budżet i będzie elegancko. Mam nadzieje ze czas gry nie zostanie wydłużony 

• Plusik 1
Opublikowano

Mnie nie kupiło w 1 to założenie, że wszyscy są skończonymi idiotami, co było uargumentowane fabularnie, ale no męczyło to strasznie bardzo szybko.
Taka nijaka ta seria i 2 może sobie wyjść, a może też nie - wyjebane

• 3 lata później...
Opublikowano

premiera w przyszłym roku, przy okazji potwierdzenie że gra wyjdzie też na PS5, więc można przenieść do mulitplatform

Opublikowano

Wiem, że trailer najlepiej trafia do gawiedzi kiedy jest na nim dużo wybuchów i strzelania, ale tutaj to już przesada. To w ogóle jeszcze będzie mieć elementy RPG czy zostanie już tylko hehe szczelanka i kaboom z zawieszonego w powieczu granatu :sapek:

Opublikowano

Fajnie że gra żyje i niedługo wychodzi ale to wygląda dosłownie jak jedynka xD Jestem ciekaw zmian jakie wprowadzili bo jednak pod koniec gry jedynka już troszkę męczyła. 

Opublikowano

Najbardziej wyczekiwane przeze mnie 7/10 w przyszłym roku. Miał być większy budżet, ale kompletnie tego nie czuć na tym materiale. Mimo to i tak się ciesze, bo jedynka mi się podobała.