Opublikowano 16 października 20222 l Chyba jednak spróbuję. 10 euro to nie majątek, a w sumie pierwsza część ukończyłem. Ciekawe jak z optymalizacja będzie.
Opublikowano 16 października 20222 l Widzę że leci aktualizacja 10 GB, zasuwają do samej premiery. Całkiem dobrze wspominam pierwszą część, tym bardziej czekam na jutrzejszą( tak wybieram się do Nowej Zelandii ) premierę. W tym wypadku nie oglądam żadnych materiałów żeby sobie niespodzianki nie zepsuć. Liczę że zaskoczą nieco bardziej rozbudowanymi mechanikami skradania i eleminacji kolejnych przeciwników. O jakość graficzną i muzykę jestem raczej spokojny, byleby bez wielkich baboli się obyło a drobne niedociągnięcia przymknę oko.
Opublikowano 16 października 20222 l Zła informacja z kolei jest taka, że na konsolach gra będzie działać w 30 klatkach na sekundę. Miałem w planach ograć The Rats of Us na Xboxie, ale jednak wybiorę wersję na PC
Opublikowano 16 października 20222 l Aha no to dowidzenia. Kolejny pseudonextgen po gotham. Ragnarok i Sonka znowu zamiata tych pożal się Boże producentów.
Opublikowano 16 października 20222 l Widziałeś grafikę z iloscia studiow pracujacych nad kratosem? Ludzie, nie porownujcie gry aaa finansowanej przez platform holdera do gry aa stworzonej przez asobo
Opublikowano 16 października 20222 l Więc to jest wytłumaczenie? Skoro gotham jedziemy to i to trzeba.
Opublikowano 16 października 20222 l Liczyłem że filmowe 30 fpsow wraz z nadejściem XSX i PS5 odejdzie w niepamięć, ale wygląda na to że im więcej będzie się pojawiać gier pisanych typowo na nową generację tym częściej będziemy wiedzieć gry jak Plague Tale tylko w 30 fpsow. Dobrze że jest o tym głośno i gracze się oburzają, jeszcze w podrzędnej generacji łykali 30 klatek bez zająknięcia, a teraz developerzy mają przynajmniej sygnał że to już tak łatwo nie przejdzie i nawet konsolowi gracze stali się bardziej wymagający.
Opublikowano 16 października 20222 l 17 minut temu, ASX napisał: Zła informacja z kolei jest taka, że na konsolach gra będzie działać w 30 klatkach na sekundę. Miałem w planach ograć The Rats of Us na Xboxie, ale jednak wybiorę wersję na PC To pewne info? Nic konkretnego nie znalazłem, jeden przeciek mówi o odblokowanymi klatkarzu a w innym tylko wzmianka o braku wyboru trybu gry. 30 klatek to trochę hooynia, ale się zobaczy coś oficjalnego ewentualnie jutro u siebie wieczorem. Edytowane 16 października 20222 l przez Dalhi
Opublikowano 16 października 20222 l 30 fps na konsolach nigdy nie odejdzie. Jak chcecie 60 to kibicujcie ulepszonym modelom konsol. 3 minuty temu, ASX napisał: teraz developerzy mają przynajmniej sygnał że to już tak łatwo nie przejdzie i nawet konsolowi gracze stali się bardziej wymagający jedyny problem jaki widze jest taki, ze gracze chca i 60 fps i graficzki. No bo jak to, kupili nowa konsolę za dwa tysiące, a grafika nie jest "nextgenowa"
Opublikowano 16 października 20222 l To raczej pewne że z czasem będzie schodzić rozdzielczość w dół i i niestety klatkarz. Rynek PC wypluwa coraz mocniejszy sprzęt, technologie się rozwijają, ale ta generacja nie ma nawet dwóch lat i tak bardzo nie odstaje od realiów rynku PC gdzie tylko odsetek entuzjastów tak naprawdę dysponuje mocną kartą graficzną. Nie chce mi się grzebać w statystykach steam, ale podejrzewam że większość użytkowników siedzi na GPU trochę poniżej możliwosci XSX, bądź PS5. Z drugiej strony to jednak producenci sprzętu mają tu więcej do powiedzenia i to oni forsują nowe rozwiązania dla których projektują między innymi karty graficzne. Niemniej czekam na jakieś oficjalne testy. Edytowane 16 października 20222 l przez Dalhi
Opublikowano 16 października 20222 l Teraz, messer88 napisał: Skąd info że 30fps? Asax sieje ferment i nie podaje źródła.
Opublikowano 16 października 20222 l Widziałem zrzut ekranu z gry, na którym nie widać opcji wyboru trybu grafiki Ale nie jest to zbyt wiarygodne źródło, więc być może to fake i wprowadzam w was błąd. Wolałbym żeby tak było.
Opublikowano 16 października 20222 l Dziwne, ze poprzedniej generacji dawali często wybór- ma dawać po oczach czy szybko działać. A teraz mocniejszy sprzęt i stałe 30fps? Ogram na Xboxie, pudełko dokupie potem, bo jedynkę na półce posiadam.
Opublikowano 16 października 20222 l 1 minutę temu, ASX napisał: Widziałem zrzut ekranu z gry, na którym nie widać opcji wyboru trybu grafiki Tyle że to nie wyklucza że gra chodzi w odblokowanymi klatkarzu tak jak była mowa w innym przecieku stronę wcześniej i jest to więcej niż 30, ale z licznymi dropami.
Opublikowano 16 października 20222 l 2 minuty temu, ASX napisał: Faktycznie, możesz mieć rację. Teraz pytanie czy lepiej mieć stałe 30 czy gówno skaczące między 30 a 60 klatek xd . Jak ktoś ma TV/monitor z VRR to jednak lepsza jest ta druga opcja.
Opublikowano 16 października 20222 l nie bedzie zadnych odblokowanych klatek jezeli to tylko jeden tryb
Opublikowano 16 października 20222 l A tak bardzo Wam zależy na 60 klatkach w grze o takiej narracji? Rozumiem jakby chodziło jakiś souls-like, gdzie rozgrywka skupia się głównie na walce. Zresztą, deweloper bankowo puści w obieg łatkę na odblok klatek, kwestia czasu.
Opublikowano 16 października 20222 l 1 minutę temu, Nemesis napisał: A tak bardzo Wam zależy na 60 klatkach w grze o takiej narracji? Mi zależy na w każdej grze. Wybór 30/60 to powinna być podstawa.
Opublikowano 16 października 20222 l Im więcej będzie pojawiać się gier skupionych tylko na current-genach, tym takich wyborów będzie mniej.
Opublikowano 16 października 20222 l Jak ma być tylko 30 klatek, to tytuł z góry do zaorania. Po 2 latach ogrywania wszystkiego w 60 nie ma już powrotu do 30.