balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Widzicie jakąś różnice w tych 120hz w tym tytule? Chyba jestem ślepy, ale nie czuje że jest coś płynniej. Ofc mam w konsoli i tv ustawione 120hz. Konsola po sprawdzeniu TV pokazuje wsio na zielono, łącznie z obsługą 120hz przy 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 10 minut temu, balon napisał: Widzicie jakąś różnice w tych 120hz w tym tytule? Chyba jestem ślepy, ale nie czuje że jest coś płynniej. Ofc mam w konsoli i tv ustawione 120hz. Konsola po sprawdzeniu TV pokazuje wsio na zielono, łącznie z obsługą 120hz przy 4k. Pewnie dlatego, że 40 klatek od 30 tak daleko nie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 4 minuty temu, tjery napisał: Pewnie dlatego, że 40 klatek od 30 tak daleko nie stoi No masz chyba racje, bo coś tam jednak widzę, ale bez szału. Co do ustawień co wkleił Bigby to dla mnie na 2.0 było za mocno, na 1.5 jest wg mnie optymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 6 minut temu, balon napisał: Widzicie jakąś różnice w tych 120hz w tym tytule? Chyba jestem ślepy, ale nie czuje że jest coś płynniej. Ofc mam w konsoli i tv ustawione 120hz. Konsola po sprawdzeniu TV pokazuje wsio na zielono, łącznie z obsługą 120hz przy 4k. Czuć różnicę.;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Nie no, Panowie... różnica jest kolosalna. W 30 klatkach dosłownie widać jak obraz szarpie przy poruszaniu kamerą. W 40 i z VRR już tego dziadostwa nie ma. Może to też kwestia telewizora. W C1 ten tryb to gejmczendżer i jeśli twórcy gier zaczną go powszechnie stosować, to jesteśmy uratowani. Ja serio nie byłbym w stanie w to grać w 30 klatkach... 5 minut i ryj wita się z porcelaną Edytowane 19 Października 2022 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 No czuć, czuć szczególnie przy ruchu kamerą. Cofam. Case closed Btw VRR działa przy taki niskim klatkarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Działa. Chodzi bodaj w zakresie 20-120hz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Myślałem że szczury będą powodować większe spadki FPS, a tutaj największym winowajcą jest zwykle ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 11 minut temu, balon napisał: No czuć, czuć szczególnie przy ruchu kamerą. Cofam. Case closed Btw VRR działa przy taki niskim klatkarzu? Zależy od vrr jakiego masz w tv, jedne maja przedział 20-120 inne 40-120. A w Pladze chyba często spada jednak poniżej tych 40 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 No ja z tych co wielkość na jakoś przekładają, więc VRR jest od 48, ale i tak ssie Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Godzinę temu, balon napisał: No ja z tych co wielkość na jakoś przekładają, więc VRR jest od 48, ale i tak ssie I to też tlumaczyloby dlaczego u Ciebie 40fps robi gorsze wrażenie. Jak wyłącze VRR to ta gra lekko szarpie...klatkaż/framepacing jest ewidentnie nierowny i bez VRR są nieregularne szarpnięcia obrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Czyli co oledzik, to oledzik. Może next time Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) A jeszcze niedawno w temacie telewizorów było "120hz i VRR? A komu to potrzebne? A dlaczego?" Mówił ja, że kupując nowy TV koniecznie trza brać sprzęt z tymi ficzerami, bo niebawem będą niezbędne do komfortowej gry Edytowane 19 Października 2022 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Dobra chce dać grze szansę, czy da się coś zrobić z tym HDRem, który na moim Oledzie wygląda jakby ktoś wysrał się na biało? Zresztą nie ważne, ściągam na kompa to jest niegrywalne na konsoli Edytowane 19 Października 2022 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 18 minut temu, izon napisał: Dobra chce dać grze szansę, czy da się coś zrobić z tym HDRem, który na moim Oledzie wygląda jakby ktoś wysrał się na biało? Zresztą nie ważne, ściągam na kompa to jest niegrywalne na konsoli U mnie na Ledziku też ten hdr jakiś ułomny. Albo za jasno, albo za ciemno. No ale najgorzej jak jest bardzo jasno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Nie wiem genrralnie nic mi nie siadło w tej grze, od gameplayu, przez grafikę na dubbingu kończąc ale sprawdzę na PC bo coś czuje, że strasznie zepsuli wersję konsolowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Wydaje mi się, że wersja konsolowa technicznie trochę nie dojechała, bo celowali w graficzkę AAA przy pewno nie za dużym budżecie. No ale sama gierka mi mocno siadła, zresztą jak pierwsza część. Idealnie wjedzie taki krótki korytarzyk po wielkim i długim Days Gone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 31 minut temu, izon napisał: Dobra chce dać grze szansę, czy da się coś zrobić z tym HDRem, który na moim Oledzie wygląda jakby ktoś wysrał się na biało? Zresztą nie ważne, ściągam na kompa to jest niegrywalne na konsoli Na urojone problemy ciężko znaleźć rozwiązanie. Z lekarstwem też może być ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Gram na XSX i już się przyzwyczaiłem do ej wersji. Ogólnie to odnoszę wrażenie, że włączone rozmycie i ta aberracja chromatyczna ukrywają, to że gra ma te 30 klatek, a nie więcej. Jak wyłączyłem te rzeczy to słabiej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 32 minuty temu, izon napisał: Dobra chce dać grze szansę, czy da się coś zrobić z tym HDRem, który na moim Oledzie wygląda jakby ktoś wysrał się na biało? Zresztą nie ważne, ściągam na kompa to jest niegrywalne na konsoli Wystarczy suwakiem ustawić tak aby nie było załamania bieli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 399 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Mi ta gra siadła konkretnie. Po materiałach niechętnie podchodziłem, ale teraz wyżej stawiam od elden ring nawet. Mniej rzeczy powtarzalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Czekaj, że rzucanie kamyczkami z procy/ręką w pochodnie, szczury, ludzi jest mniej powtarzalne od gameplayu Elden RInga? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Ogólnie mocne porównanie. Korytarzykowy, walking sim z mixem dość powtarzalnych akcji na kilka h, bez praktycznie żadnego wyzwania vs skillowa gierka rpg z przepastnym, otwartym światem. Te porównanie to przez tpp czy zamki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Jedynka była fajna jako jednorazowe doświadczenie bo gra faktycznie te kilka lat temu robiła wrażenie klimatem i kilkoma pomysłami. Tutaj mamy już odgrzewanego kotleta, który niestety niczym nie zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Też podobała mi się jedynka. Na razie jestem w 4 chapterze i prawdę mówiąc gameplay to zwyczajny recykling z jedynki. Zmian w zasadzie nie zanotowałem żadnych, ot teraz nasza postać rozwija umiejętności w jednej z trzech gałęzi w zależności od naszego stylu gry i to na tyle. Ta gra póki co w moich oczach to taki Wolfenstein 2, czyli dosłownie jedynka z graficznym upgradem + jęczącym głównym bohaterem w tle. Strasznie pierdołowata ta Amicia jak na razie, a wątek fabularny jakby na siłę byle pretekst dla sequela Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi