Bigby 4 742 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 11 minut temu, Figuś napisał: długo się musiałem bawić z ustawieniami na PC pod mojego rtx3060, imo trochę coś jest zwalone z optymalizacją W późniejszych rozdziałach są takie sekcje gdzie FPS spada na łeb na szyję niezależnie czy z DLSS (Balanced, Quality, bez znaczenia) lub bez, ze zmniejszonymi detalami albo na maxa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 mocno to doskwiera? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 4 minuty temu, Bigby napisał: W późniejszych rozdziałach są takie sekcje gdzie FPS spada na łeb na szyję niezależnie czy z DLSS (Balanced, Quality, bez znaczenia) lub bez, ze zmniejszonymi detalami albo na maxa. Gra widocznie pisana pod 4090 xD @tjery cala gra rock solid 120, czy tez spada? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) 22 minuty temu, Figuś napisał: mocno to doskwiera? Nie ukrywam, trochę dokuczało. Przy czym mam tutaj na myśli spadki do granic 40-45 klatek także nadal grywalnie. Edytowane 23 Października 2022 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 41 minut temu, easye napisał: Gra widocznie pisana pod 4090 xD @tjery cala gra rock solid 120, czy tez spada? Ogólnie ciężka jest ta gra, bo praktycznie każda gierka bez RT idzie 4K/120+, a tu w 4K 70-100 (z DLSS3 koło 120). Z DLSS Quality 100-120, dokładając DLSS3 150+. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Beka. I pomyśleć, że to korytarzyk o czym photo mode skutecznie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 1 godzinę temu, Bigby napisał: W późniejszych rozdziałach są takie sekcje gdzie FPS spada na łeb na szyję niezależnie czy z DLSS (Balanced, Quality, bez znaczenia) lub bez, ze zmniejszonymi detalami albo na maxa. No ciekawe co tam się będzie działo na konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Dobrze, że chociaż w parze z tymi wymaganiami idzie grafika, bo wygląda to w ruchu przecudnie. Co do samej gry to sequel wzorowy, fajnie, że gameplayowo poszli do przodu i nie jest już tak prostacko jak w poprzedniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 gra jest bardzo ładna ale nie ma tu nic z czym by sobie konsole nie poradziły w 60fps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 A ja się nie zgodzę, konsole dławiły się już w 4K z grami z poprzedniej generacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Nie pisałem żeby to szło na konsolach w 4k60. Spokojnie przy niższej rozdziałce stabilne 60fps jest możliwe na konsolach w tej grze. Na PC optymalizacja też nie jest najwyższych lotów. I EOT z mojej strony o technikaliach. Gra się zaczyna rozkręcać, czekam tylko na nowe zabawki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 23 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 48 minut temu, balon napisał: No ciekawe co tam się będzie działo na konsoli? Miałem wczoraj jakieś sekundowe dropy do okolic 20 jak nie niżej, dużo ognia i rzuciłem garnkiem co wybucha. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) 6 minut temu, Figuś napisał: Nie pisałem żeby to szło na konsolach w 4k60. Spokojnie przy niższej rozdziałce stabilne 60fps jest możliwe na konsolach w tej grze. Na PC optymalizacja też nie jest najwyższych lotów. I EOT z mojej strony o technikaliach. Gra się zaczyna rozkręcać, czekam tylko na nowe zabawki Teraz masz 1440p, jakby zeszli do 1080p to jest taka możliwość, ale z tego co pisze Bigby nie wiem czy tu by zejście z rozdziałki pomogło, bo w miejscach, gdzie miał dropy zmienianie rozdziałki/ustawień nie pomagało, więc CPU ograniczał, a w takim wypadku niższa rozdzielczość nic nie da. Edytowane 23 Października 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 16 minut temu, tjery napisał: Teraz masz 1440p, jakby zeszli do 1080p to jest taka możliwość, ale z tego co pisze Bigby nie wiem czy tu by zejście z rozdziałki pomogło, bo w miejscach, gdzie miał dropy zmienianie rozdziałki/ustawień nie pomagało, więc CPU ograniczał, a w takim wypadku niższa rozdzielczość nic nie da. Podsumowując: nie sprzęt jest problemem, a optymalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 8 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Podsumowując: nie sprzęt jest problemem, a optymalizacja. Dokładnie. Na konsolach widziałem już ładniejszy gry chodząca w sztywnych 60ks. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) 11 minut temu, balon napisał: Dokładnie. Na konsolach widziałem już ładniejszy gry chodząca w sztywnych 60ks. Gra grze nierówna, w innych grach nie masz kilkuset tysięcy szczurów na raz na ekranie Edytowane 23 Października 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 a to z tymi szczurami to już w ogóle beka bo przy nich mam sztywniutkie, 60fps, a patrząc się w nieruchomo w jakieś miejsce gdzie nic się nie rusza i gdy ich nie ma spada do 40 XD Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Chcialem kupic gre w pudle. W GStopach wszystko wyprzedane na ten moment online store tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 4 godziny temu, MEVEK napisał: Na 5 technicznie dobrze Ci chodzi, jaki framerate ? Jak dobrze mu chodzi to tez wezme zaraz Tak jak Ci wcześniej pisali - masz DF na YouTube to sprawdź, jak to technicznie wygląda. Sugerujesz, że mogą być niewiarygodni, bo dostają kopie, to równie dobrze ja mogę być niewiarygodny, próbując racjonalizować swój zakup Chodzi w powolnych 30fps z okazjonalnym stutteringiem, prawdopodobnie spowodowanym loadingiem w tle. Tempo gry jest dość spokojne, więc jakoś strasznie to nie przeszkadza, ale wyraźnie czuć ten brak responsywności. Graficznie bardzo ładnie, ale tak jak również wyżej pisano - nie ma tu nic, czego obecne konsole nie powinny pociągnąć w 60fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Też jestem zdania że konsole spokojnie dałyby radę odpalić tę grę w 60 fpsach. Być może trzeba byłoby zejść do 1080p ale powiedzmy sobie sobie szczerze, jest to niskie poświecenie dla płynnego, responsywnego gameplayu Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 18 minut temu, Figuś napisał: a to z tymi szczurami to już w ogóle beka bo przy nich mam sztywniutkie, 60fps, a patrząc się w nieruchomo w jakieś miejsce gdzie nic się nie rusza i gdy ich nie ma spada do 40 XD Może jest dużo roślinek albo jakiegoś ognia na widoku? Bo o wiele łatwiej jest obliczyć nawet miliony obiektów stałych niż takich które są półprzezroczyste albo maskowane i są jeden za drugim (tak zwany overdraw). Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Normalna lokacja bez żadnego zboża czy wyższej trawy do schowania się czy większy obszar. Patrzysz się na budynek przed sobą i klatki lecą na pysk. Wpada piedyliard szczurów w dosyć sporej lokacji cyk 60 klatek Myślę że spokojnie w do ogarnięcia w dwa trzy msc dłużej poświęcone developingowi rozwiązały by problem. Gra nie wygląda wiele lepiej niz wersja nextgenowa jedynki. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 5 minut temu, Figuś napisał: Gra nie wygląda wiele lepiej niz wersja nextgenowa jedynki. Bez przesady, wygląda sporo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Godzinę temu, ASX napisał: Też jestem zdania że konsole spokojnie dałyby radę odpalić tę grę w 60 fpsach. Być może trzeba byłoby zejść do 1080p ale powiedzmy sobie sobie szczerze, jest to niskie poświecenie dla płynnego, responsywnego gameplayu Nie śledzę aż tak technikaliów, ale powinni dopracować na konsolach coś w rodzaju DLSS, bo czyste 1080p na TV 4K, to niestety gówno rozmazane. Na XSS może sobie być FHD, bo każdy kto kupił ten sprzęt był tego swiadom i pewno też nie inwestował w jakiś drogi telewizor. Natimiast na XSX te 1440p to powinno być minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Figuś napisał: Myślę że spokojnie w do ogarnięcia w dwa trzy msc dłużej poświęcone developingowi rozwiązały by problem. Gra nie wygląda wiele lepiej niz wersja nextgenowa jedynki. Pewnie ogarną. Nie zgodzę się, że nie wygląda wiele lepiej. Tu jest duża różnica w modelach postaci, oświetleniu, teksturach, szczegółowości lokacji . Powiedziałbym, że to podobny skok jak z Horizon Zero Dawn do Forbidden West. Edytowane 23 Października 2022 przez Bigby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi