Opublikowano 28 października 20222 l 18 godzin temu, Whisker napisał: Jestem w 11 rozdziale klimat zupełnie się zmienił i aż chce się wrócić do bardziej syfiastych kamienic i uliczek bo za kolorowo się zrobiło IX to dziewiątka. Dziesiąty i jedenasty to akurat raczej mrok i syf.
Opublikowano 28 października 20222 l Szukacie problemów na siłę. Klimat zróżnicowany by nie było monotonnie - źle. Brak realizmu, bo gówniak steruje szczurami, a nastolatka potrafi cisnąć kamieniem w zakuty łeb - źle. Jprdl
Opublikowano 28 października 20222 l Też jestem w IX rozdziale i jest kolorowo, ale wciąż niepokojąco. Różnorodność jest dobra, ile można tonąć w błocie i flakach.
Opublikowano 28 października 20222 l Dokładnie. Poza tym, łażąc po tych kwiatkach, mijając i słuchając tych wszystkich szczęśliwych i uśmiechniętych ludzi, myślałem tylko "co za yebane sekciarze, gzieś tu tkwi haczyk i jakaś mroczna tajemnica, a pod kwiatkami zagrzebane są trupy"
Opublikowano 28 października 20222 l Ja właśnie miałem dosyć pierwszych chapterów, bo trzymają za rączkę i gameplay w zasadzie nie różnił się od jedynki. Od wyspy zaczęło się robić dużo ciekawiej i ze względów fabularnych (i ze względu na to co będzie się dziać później) ten "odpoczynek" był wskazany. Scenarzyści wiedzieli co robią. Z innej beczki najlepsze, że człowiek wyłączył podpowiedzi a przy wielu zagadkach nasze postacie i tak mówią co trzeba zrobić niczym w jakimś Horizonie
Opublikowano 28 października 20222 l 24 minuty temu, Wredny napisał: Dokładnie. Poza tym, łażąc po tych kwiatkach, mijając i słuchając tych wszystkich szczęśliwych i uśmiechniętych ludzi, myślałem tylko "co za yebane sekciarze, gzieś tu tkwi haczyk i jakaś mroczna tajemnica, a pod kwiatkami zagrzebane są trupy" Ja na poczatku mialem myslalem ze mi ich szkoda bo gdzie nasi bohaterowie sie nie pokazuja to wiadomo co sie z tymi slicznymi miasteczkami dzieje
Opublikowano 28 października 20222 l 1 godzinę temu, Dr.Czekolada napisał: Z innej beczki najlepsze, że człowiek wyłączył podpowiedzi a przy wielu zagadkach nasze postacie i tak mówią co trzeba zrobić niczym w jakimś Horizonie Ale na szczęście dają dużo więcej czasu niż tam i chyba tylko raz na 11 chapterów słyszałem taką podpowiedź.
Opublikowano 28 października 20222 l Czy potrzeba lepszej rekomendacji dla gry jeżeli zaraz po zakończeniu mam ochotę grać od nowa? Piękna gra, dobra czasem nawet zaskakująco dobra historia z kilkoma zwrotami akcji. Miałem dobre wspomnienia z pierwszej części ale druga przebija ją pod każdym względem. Grafika bardzo przyjemna, muzyka niesamowicie podbija emocje i to zaskakujące jak współgra z obrazem. Do tego tu nawet słuchać oddech bohaterki, szybszy gdy biega i odrobinę zadyszki jak się zatrzymuje. Takie detale tylko pokazują jak bardzo zadbano o każdy element, zachowując jednak pewne ograniczenia wynikające z samej rozgrywki jak i jego tempai. Trzeba przymnkąc oko na niektóre rozwiązania, inaczej gameplay nie trzyma się kupy i nie stanowiłby żadnego wyzwania ale w kwestii mechanik to zaskakująco rozbudowana gra jak na tak liniową przygodę. Gorąco polecam.
Opublikowano 28 października 20222 l Coś w tym jest. Po Plague wróciłem do rozgrzebanych sprzed miesięcy Gearsów 2. Liniowe gry ciągnące się jak po sznurku z fabułą w tle potrafią człowieka wciągnąć i nie wymęczą tak jak open worldy.
Opublikowano 29 października 20222 l Maksymalnie ulepszona kusza z możliwością odzyskiwania bełtów po ich wystrzeleniu jest strasznie OP. Zabija jednym strzałem nawet opancerzonego przeciwnika, a odzyskiwanie bełtów sprawia że nigdy nie brakuje amunicji
Opublikowano 29 października 20222 l 15 godzin temu, Dalhi napisał: Czy potrzeba lepszej rekomendacji dla gry jeżeli zaraz po zakończeniu mam ochotę grać od nowa? Mam tak samo + ciągle myślę o zakończeniu i jaki mają potencjał na dalsze przygody w tym uniwersum.
Opublikowano 29 października 20222 l Bardzo duże zainteresowanie Plague na forumku widzę i raczej pochlebne opinie. Też czeka u mnie w kolejce, jedynka mi się podobała, ale brakowało tego czegoś. Liczę, że dwójeczka lepsza pod względem gameplayowym, bo jedynka troche monotonna była.
Opublikowano 29 października 20222 l Spodziewalem sie wiecej po gierce ktora jest tylko na nowa generacje. Tak naprawde tylko przy wejsciu na plaze mialem wrazenie ze czegos takiego nie widzialem (doszedlem do 7 lvl)Ta akcja ze szczurami Spoiler i walacym sie miastem dla mnie juz przesada No i mogliby mniej troszke gadac bohaterowie. Czasami mam wrazenie ze niepotrzebnie szepcza. Fajna, korytarzowa gierka z wiekszymi arenami walk od pierwszej czesci. Edytowane 29 października 20222 l przez Szymek
Opublikowano 29 października 20222 l Autor A mi czasami znika gdzieś dźwięk co postać mówi i są tylko napisy, żeby zaraz się naprawić, trochę śmiesznie jak tak urwie początek jakiejś gadki.
Opublikowano 29 października 20222 l bawił się ktoś wyborem rozdziałów i powrotem to już zaliczonych lokalizacji przez ukończeniem gry? obecnie jestem w 13 rozdziale, zostały mi w sumie ostatnie znajdźki. w rozdziale 9 mam jedną zaległą skrzynię do otwarcia bo akurat nie miałem noża. chcę zrobić powtórkę i ją odhaczyć tylko kwestia czy mi to nadpisze sejwa czy po prostu zaliczy i będę mógł dalej grać od ostatniego zapisu w 13 rozdziale? ewentualnie czy już po zakończeniu można wrócić do wybranego miejsca bez odpalania NG+?
Opublikowano 29 października 20222 l Autor Ja się raz cofałem do początku rozdziału przez wybór z menu to był monit że utracę progres więc nie wiem czy tak się da.
Opublikowano 29 października 20222 l 8 minut temu, messer88 napisał: Ja się raz cofałem do początku rozdziału przez wybór z menu to był monit że utracę progres więc nie wiem czy tak się da. rozdziału w którym aktualnie byłeś czy gdzieś dalej?
Opublikowano 29 października 20222 l Autor Bieżący aktualnie wtedy ogrywany rozdział. https://forum.psnprofiles.com/topic/134682-plague-tale-requiem-trophy-guide-roadmap/ Nothing is missable! Everything can be collected by using chapter select.
Opublikowano 29 października 20222 l All missed collectibles can be gotten after story completion. - dla mnie kluczowe zdanie zobaczę później jakie ostrzeżenie dostanę przy powtórce starego rozdziału, najwyżej wrócę tam po fabule i tyle.
Opublikowano 29 października 20222 l Ja pindole - miejscami to tak gierka niszczy detalami nawet topowe studia sony
Opublikowano 29 października 20222 l Autor A też tak macie czy to tylko ja że łatwo coś jest przegapić? Wydaje mi się że w 1 nie były tak poukrywane kwiatki, a i piórka łatwo też pominąć o ile nie jest w jakiejś osobnej części lokacji która prowadzi tylko do takiej znajdźki.
Opublikowano 29 października 20222 l 7 minut temu, MEVEK napisał: Ja pindole - miejscami to tak gierka niszczy detalami nawet topowe studia sony Poczekaj, zaraz Cię niektórzy wyprowadzą z tego "błędu".
Opublikowano 29 października 20222 l Ale to jest moja opinia. Chyba mam do niej prawo? Poza tym to prawda
Opublikowano 29 października 20222 l Godzinę temu, messer88 napisał: A też tak macie czy to tylko ja że łatwo coś jest przegapić? Wydaje mi się że w 1 nie były tak poukrywane kwiatki, a i piórka łatwo też pominąć o ile nie jest w jakiejś osobnej części lokacji która prowadzi tylko do takiej znajdźki. łatwo bo wiele z nich nie leży nawet obok naturalnej ścieżki przechodzenia dalej. często są tuż schowane tuż obok jakiegoś przejścia typu właz czy szczelina że idziesz bo trzeba i nie masz jak już wrócić. taki urok. btw odpaliłem grę i przy próbie włączenia starego rozdziału miałem ostrzeżenie że to spowoduje utratę postępu w innym rozdziale. nie wiem czy to chodziło o postęp i reset do początku rozdziału czy utratę postępu w ogóle. walić, gram dalej, najwyżej wrócę po napisach końcowych do tej brakującej skrzyni. Edit, można zamknąć temat i przestać drążyć komentarz na TA - Good news: I missed he second Secret chest in Chapter 9 because I didn't have enough knives. I used chapter select after beating the game (I had not started New Game Plus yet) and loaded into the start of chapter 9 - Exploration. I grabbed the knife by the first Secret chest, advanced the story to get to the second and got the achievement.
Opublikowano 29 października 20222 l 1 godzinę temu, MEVEK napisał: Ja pindole - miejscami to tak gierka niszczy detalami nawet topowe studia sony Dla mnie nie ma w tym przesady, gram na PC i jest to dla mnie najładniejsza gra w jaką grałem, do tego różnorodności lokacji także daje radę i w każdym rozdziale cykam mnóstwo screenshotow. 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: Bardzo duże zainteresowanie Plague na forumku widzę i raczej pochlebne opinie Tzw. magia gamepassa. Myślę że gdyby gra była dostępna tylko w pełnej cenie 250 zł to znacznie mniej osób by zagrało i temat nie cieszyłby się taką popularnością.