Skocz do zawartości

A Plague Tale: Requiem

messer88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończone. 

Nie ma co strzępić ryja, bo wszystkie wady i zalety tej gry już szanowne grono kolegów wymieniło, ale jak dla mnie, to była to najlepsza przygoda na tej generacji konsol :)

O ile nie miałem tu żadnego ciśnienia i się na nic nie napalałem, tak na trójkę będę czekał nahajpowany na max. 

Oby tylko dostali wór pieniędzy, bo talent i pomysł na świetne gry już mają :)

• Plusik 1
Opublikowano
16 minut temu, Paolo1986 napisał:

A jak wasze wrażenia, jeśli chodzi o płynność na konsolach? 30 FPS daje radę? Zakładam, że tak, skoro nie wymieniacie tego w kategorii wad w tym przypadku ;)

Na XSX masz 40 przy tv 120hz i hdmi 2.1

Pierwsze 5min musiało się oko przyzwyczaić potem było ok.

Co do op kuszy to ja osobiście dość późno ją wymaksowałem (jakoś 13 rozdział). Ogólnie wyczułem się i grałem tak, że zabijałem, jak już musiałem (wolałem ofc jak szczury mnie wyręczą) i starałem się jak najszybciej i najciszej robić sekcje z ludźmi.

No ale tak szczerze to nie chciałbym ostatniego pojedynku robić bez wymaksowanej kuszy, mimo że strzały się respawnowały na jednej ze skrzyń. 

Super gierka, poproszę więcej takich AA w abonamencie :) 

Opublikowano

Dla mnie to 40 czasami jest bardzo przyjemne i nawet się dziwiłem że nie bolało przy przejściu z gry w 60, ale są momenty że klatki lecą strasznie i tu z kolei nie przypominam sobie ostatnio gry która miała takie dropy jak są tutaj. Czy to przeszkadza? No nie ale jest niesmak. 

Opublikowano

Na jakiej konsoli te dropy? 

Ja na XSX w trybie 40 fps nic takiego nie zauważyłem. 

Gra czasami jakby przycięła gdy kamera jest blisko ściany i się obracamy, ale to chyba nie jest typowe gubienie klatek. Podczas największych pojedynków, ognia itp nic nie cięło. 

Co do samych wrażeń, to tak jak już wcześniej pisałem 40 klatek i VRR zmienia zupełnie odbiór gry. Po kilku minutach miałem wrażenie, że to jest 60 klatek, tak się łeb fajnie do tego zestraja :)

Gołe 30 fps jest dla mnie niegrywalne niestety. 

Opublikowano
7 minut temu, Paolo1986 napisał:

Mój TV ma tylko 60Hz, więc na PS5 będę grał w 30 klatkach, ale mam nadzieję, że dam radę;)

No nawet jakby miał 120hz to na PS5 (chyba?) nie ma 40ks tylko 30, więc raczej nic nie tracisz. 

Opublikowano
16 minut temu, Paolo1986 napisał:

Może jednak trzeba poczekać kilka miesięcy i dadzą możliwość wyboru 60 klatek :frog:

są dropy juz teraz, a ty liczysz, ze 60 byłoby bardziej stabilne?

Opublikowano

Gierka ukończona. Napiszę tylko że dawno nie grałem w nic równie dobrego. Jedynka była spoko, chwilami nawet bardzo, jednak tu wszystko podoba mi się zdecydowanie bardziej. Grałem na PC więc oprawa i 60+ fps robiły nieziemsko. Odsapnę chwilkę i za jakiś czas startuję z kolejnym podejściem. 

Opublikowano
3 godziny temu, 20inchDT napisał:

są dropy juz teraz, a ty liczysz, ze 60 byłoby bardziej stabilne?

gra jest chujowo zoptymalizowana, na RTX3070 nawet na low dropią fpsy, u mnie czy ustawię 1080p, 1440p na niskich średnich czy wysokich tak samo dropi, gra potrafi nie wykorzystywać w pełni GPU raz 80% raz 90%

wracając do gry to w 15 rozdziale za pewną walkę i jej kiepskie zaprojektowanie ktoś powinien być wybatożony w Asobo :reggie:

Opublikowano
6 minut temu, Figuś napisał:

wracając do gry to w 15 rozdziale za pewną walkę i jej kiepskie zaprojektowanie ktoś powinien być wybatożony w Asobo :reggie:

Ogólnie jest na nią dość prosty schemat. No i max kusza się przydaje. 

Opublikowano
16 minut temu, Figuś napisał:

qsqgx.jpg

Ty mem ci się zaciął? 

Co tam takiego było strasznego w tej walce w stosunku do poprzednich fal wrogów np tej przy szubienicy?(schemat, bycie w ciągłym ruchu, respawny strzał, garnków itp, duża liczba wrogów), oprócz tego że była trochę bardziej wymagająca? 

• Plusik 1
  • beka z typa 1