Skocz do zawartości

A Plague Tale: Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Gdyby resztek było więcej to miałoby to sens. Eksplorując lokacje będziesz miał mniej więcej w tym samym czasie narzędzia i resztki potrzebne do kolejnych ulepszeń, więc lepiej wcześniej mieć jakieś ulepszenia niż później.

• Odpowiedzi 984
  • Wyświetleń 74,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• grafika jest piekna (zwlaszcza "z daleka", z bliska juz mniej ale i tak), klimat sie wylewa z ekranu, gameplay to w sumie poki co to samo co w jedynce, jade teraz 3 chapter i jak na razie jest troche

• Podobny poziom co HFW, ale tam mamy otwarty świat i 60 fps  więc nawet nie ma co porównywać, bo wtedy szczury przegrywają. No ja nie za bardzo słyszę muzykę w grze, bo słuchawek nie mam do xboxa,

• Dokładnie tak, choć ja oceniam przeskok z 7 na 9/10 - idealnej noty nie dam, ale kuźwa dawno tak gra nie wciągnęła mnie swoją historią, świetnie napisanymi, wiarygodnymi relacjami międzyludzkimi i ogó

Opublikowano

Ja tych resztek też póki co mam mało, a staram się szukać po lokacjach. Gra widać tak to dozuje, żeby zbyt szybko nie być zbyt mocnym.

Opublikowano

Przecież nie da się wszystkiego ulepszyć po pierwszym przejściu a tu ktoś pisze, że „narzędzi jest od groma”. Nie, jest mało i jak wpakujesz w coś nieprzydatnego to już powrotu nie ma.

Opublikowano

Wpakowałem teraz w odzyskiwanie a chyba powininem był  w kuszę. Choć bełtów póki co mało do niej.

Opublikowano
  W dniu 10.02.2024 o 10:44, addhoc napisał(a):

Nie, jest mało i jak wpakujesz w coś nieprzydatnego to już powrotu nie ma.

Jeden z końcowych rozdziałów. Brakuje mi tylko tego skilla z narzędziem, mam 4, a są potrzebne 3, i co najmniej 3 pominąłem przechodząc grę. Stąd też nie radzę w to iść.

18d92b3668d60-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Widzę, że temat trochę odżył :) Ja na razie jestem na początku

Pokaż ukrytą zawartość

więc jeszcze nawet nie mogę nic ulepszać. W jedynce te ulepszenia szły dość gładko choć też wszystkiego nie ulepszyłem, tutaj mimo początków staram się lizać ściany w lokacjach.

Opublikowano

Gra była w psplusie, więc kto nie ograł a (w nim) chciał, to w końcu miał okazję. Ja sobie gram powoli, po jednym rozdziale dziennie. 

Opublikowano

@BRY@N według info z listopada poszło ponad 3 miliony kopii., co jest sporą ilością jak na skradankę.

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano

Muszę w końcu ograć gierkę, bo jedynka bardzo mi przypadła do gustu gdzie właśnie nie przepadam w ogóle za skradankami. 

Opublikowano

To kupuj czym prędzej, bo dwójeczka to kilka poziomów wyżej pod praktycznie każdym względem :fsg:

Opublikowano

Dwójka jest dla mnie trudniejsza zwłaszcza w tych większych otwartych lokacjach gdzie wrogów jest więcej. Każde zabicie wroga nawet takiego na uboczu alarmuje innych, którzy później szukają dociekliwie :) na prawdę udana kontynuacja.

Opublikowano

Większości się nie da zabić. Rzucisz w niego smołą (nawet jak ma pochodnie), podpalisz a on się otrzepie i idzie dalej. Jednych można spalić, innych nie, dziwne to trochę. 

Opublikowano

Kiedyś zrobiłem jedynkę, potem dwójkę, ale miałem chęć wrócić od razu do jedynki dla przypomnienia fabuły. Nie powiedziałbym żeby któraś była zdecydowanie lepsza, bardzo podobne gry z lekko zmodyfikowanymi mechanikami. Mam wrażenie, że jedynka dawała więcej zabawy samymi szczurami, podczas gdy dwójka mocno to limitowała (przez ubywający pasek energii rzadko przywoływałem stada).

W jedynce jedynie irytowały mnie absurdalne szczurnada xd

Opublikowano

Ja wczoraj dopadłem kuszę, bodajże 6 rozdział, co prawda mało mam do niej bełtów, ale nowa broń zawsze mile widziana.

Opublikowano

Na razie mało ogólnie do niej bełtów ale przynajmniej fajna bo można zabić tych w hełmach. W pierwszej części miała ten pocisk co topił im hełmy i można dokończyć procą tutaj na razie tego nie mam.
Ale fajnie się przechodzi te duże plansze z wrogami poza ich obchodzeniem można ich eliminować na różne sposoby daj mi to sporo frajdy :)

Opublikowano

Nie wiem czy Wam też się to przydarzyło, ale jestem w 6 rozdziale i dwa razy mi się gra zwiesiła, że musiałem zamknąć z poziomu głównego konsoli. Po prostu obraz staje i koniec.

Opublikowano

Raz miałem taką zwiechę w którymś z pierwszych rozdziałów, i raz gra się wywaliła sama.

Opublikowano

U mnie nic się nie działo. Raz musiałem robić reset bo strażnik się zawiesił i nie reagował na odwrócenie uwagi, za to widział naszą postać.

12 rozdział zaliczony

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano

Właśnie wleciał epilog. Co za tytuł. Grafika, dubbing, projekty poziomów? Wszystko topka, a i tak wysiada przy historii i kreacjach postaci.

Fakt, kilka drobnych rzeczy mi tu nie podeszło, ale nie są w stanie zmienić osądu o tym sztosie. I mówi to osoba, która za skradankami nie przepada.

(Splinter Cell i Hitman do Blood Money not included)

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano

Ja jestem w dziewiątym rozdziale i na razie świetnie się bawię, ale kojarzycie w tym poziomie

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

@mario10 jak teraz nie masz żadnej akcji to jest to element scenerii. Nawet drzwi zamknięte z drugiej strony, które da się otworzyć mają ikonę.