messer88 6 424 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 15 godzin temu, Wredny napisał: ale jak widziałem porównania do The Last of Us to pukałem się w czoło. no pomijając walkę i możliwości to szkielet rozgrywki jest przecież praktycznie taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 959 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Ale różnica w gameplay'u to jednak o kilka klas jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 9 godzin temu, messer88 napisał: no pomijając walkę i możliwości to szkielet rozgrywki jest przecież praktycznie taki sam. No i właśnie ta walka i możliwości to jest przepaść, która powinna wystarczyć, by takie porównania nie mogły rozsądnym ludziom przejść przez gardło, bo sam "szkielet" to za mało. To tak samo, jakby porównać ostatniego God of War i Hellblade (sorry Senua, ale tutaj ma to sens), bo TPP, nordyckie klimaty i czasem machnie się żelastwem, ale jednak produkcji od Ninja Theory bliżej do demka The Matrix Awakens, jeśli chodzi o możliwości gameplayowe i ten "szkielet" ledwo jest obleczony skórą, podczas gdy w grze Santa Monica Studios to dorodny i pięknie umięśniony okaz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 no takie the last of us dla upośledzonych Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Ale Plaga i tlou maja dużo więcej wspólnego gameplayowo, gow i hellblade to słabe porównanie gdzie jedna to walking sim plus dwa ataki. Dla mnie to jak najbardziej średniowieczny tlou nie zamierzam też tym nikomu tlou obrażać Spoiler No chyba że dwójkę xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Plague było dobre, bo pomimo swojej prostoty nie było na tyle długie aby męczyć bułę. Znikoma ilość potyczek uratowała ten tytuł tak naprawdę. Dwójeczka idzie wyraźnie bliżej takiego tlou niż jedynki plague przynajmniej oglądając trailery więc ważne aby skupili się na walce bo może być krucho. Mimo to - czekam mocno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Cytat No i właśnie ta walka i możliwości to jest przepaść, która powinna wystarczyć, by takie porównania nie mogły rozsądnym ludziom przejść przez gardło, bo sam "szkielet" to za mało. To tak samo, jakby porównać ostatniego God of War i Hellblade (sorry Senua, ale tutaj ma to sens), bo TPP, nordyckie klimaty i czasem machnie się żelastwem, ale jednak produkcji od Ninja Theory bliżej do demka The Matrix Awakens, jeśli chodzi o możliwości gameplayowe i ten "szkielet" ledwo jest obleczony skórą, podczas gdy w grze Santa Monica Studios to dorodny i pięknie umięśniony okaz. Może problem leży w tym, że porównujecie AA do AAA xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 722 Opublikowano 22 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Wiadomo już coś o dacie premiery? Do tej pory była tylko informacja, że w 2022 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 W dniu 22.02.2022 o 23:15, Paolo1986 napisał: Wiadomo już coś o dacie premiery? Do tej pory była tylko informacja, że w 2022 roku. Marketplace pokazuje 17 czerwca https://www.xbox.com/en-us/games/store/a-plague-tale-requiem/9pczwmbqr474 Jest już nawet lista dzbanków do zdobycia https://www.powerpyx.com/a-plague-tale-requiem-trophy-list-revealed/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 722 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 (edytowane) Mnie interesuje wersja na PS5 i według tego, co podałeś @Figuś, ta miałaby ukazać się 17 maja, co chyba byłoby sporym zaskoczeniem Szczerze powiem, że jeśli to się potwierdzi, to super, bo sądziłem, że gra będzie miała premierę raczej w drugiej połowie roku, może nawet pod koniec Edytowane 23 Marca 2022 przez Paolo1986 Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 1 godzinę temu, Figuś napisał: Marketplace pokazuje 17 czerwca https://www.xbox.com/en-us/games/store/a-plague-tale-requiem/9pczwmbqr474 Jest już nawet lista dzbanków do zdobycia https://www.powerpyx.com/a-plague-tale-requiem-trophy-list-revealed/ trochę są spóźnieni w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ładna ta figurka, ciekawe ile za kolekcjonerkę A gówniak na zdjęciach wygląda na chorego, więc jest jakaś nadzieja, że najbardziej wkurzający element pierwszej części może szybko umrze 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 2 minutes ago, Wredny said: Ładna ta figurka, ciekawe ile za kolekcjonerkę A gówniak na zdjęciach wygląda na chorego, więc jest jakaś nadzieja, że najbardziej wkurzający element pierwszej części może szybko umrze Dobrze powiedziane Pierwsza część to w sumie do tej pory największa niespodzianka z GP, więc czekam. a z ciekawości audio mieliście po ang czy fra? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja po angielsku - ta ścieżka wydawała mi się bardziej dopracowana i lepiej zagrana. No i dochodzi jeszcze kwestia wygody w graniu - dzięki temu nie musiałem czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja na początku włączyłem po francusku dla klimatu, ale właśnie chwilami jak się rozkojarzylem i przestałem czytać to nie miałem pojęcia co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 24 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja miałem francuski dla klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja też ang, poza tym jedynie jap i skandynawski va toleruję jeżeli mam czytać Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Jedynie z czeskim w Kingdom Come Deliverance dla klimatu bym zaryzykował, bo ten angielski za ch#ja mi tam nie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 12 minutes ago, Figuś said: Ja też ang, poza tym jedynie jap i skandynawski va toleruję jeżeli mam czytać Ja ogólnie zawsze lubiłem jap dubbing, ale od jakiegoś czasu po prostu gra mi się dużo wygodniej po ang. Więcej rozumiem. Chociaż jak porównałem głos w Persona 5 tego gościa z Velvet Room to japoński wręcz inna liga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Też grałem po angielsku, w sumie to nie pomyślałem aby włączyć francuski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja pomyślałem, bo jednak francuski setting, ale nie podeszło - może to kwestia nieobycia z tym językiem, ale wydawało mi się słabo zagrane. Ale ostatnio zdarzyło mi się w jednej gierce zrezygnować z angielskiego na rzecz dużo lepiej odegranego i oddającego klimat japońskiego - Blue Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 11 godzin temu, Wredny napisał: Jedynie z czeskim w Kingdom Come Deliverance dla klimatu bym zaryzykował, bo ten angielski za ch#ja mi tam nie pasował. a tam czasem nie było w ogóle możliwości żeby grać po czesku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi