funditto 657 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Przeszedłem. Dla mnie 9/10 i kandydat do gry roku, a fabularnie chyba najlepsza gra tej generacji 2 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Największe zaskoczenie growe od lat!!!! Muzyka to pierdolone mistrzostwo swiata. 4 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 8 listopada 2021 Autor Opublikowano 8 listopada 2021 Fajnie że coraz więcej osób przekonuje się, że gra jest autentycznym sztosem. Cytuj
kanabis 22 450 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Szkoda tylko ze trofiki pobugowane Cytuj
funditto 657 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 To prawda, że muzyka w całej grze jest świetna, ale i tak chciałbym wyróżnić muzykę w ostatniej walce. Chyba najlepiej dobrana piosenka w historii Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 8 listopada 2021 Opublikowano 8 listopada 2021 Gram dalej ;D jaka ta gra jest dobra, realizacja scenek, praca kamery i mimika postaci to małe arcydzieło. Plus ten humor. idealna gra na obecne czasy 1 Cytuj
kanabis 22 450 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Myslalem ze bede sie nudzil za drugim przejsciem ale jednak warto. Inne dzialania niz za pierwszym razem ladnie wplywaja na scenariusz cutscenek A pare bylo naprawde dobrych Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Starh 3 170 Opublikowano 10 listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 listopada 2021 Dobra napiszę trochę o grze, bo jest tego po prostu warta aby zachęcić innych do zagrania. Gra już od samego początku wywołuje efekt „WOW” i do samej końcówki go utrzymuje. Naprawdę nie znalazłem w całej historii ani jednego słabszego momentu, w którym powiedziałbym „meh”, nie chce mi się już. Tym bardziej, ze to prawdziwa, czysta gra singlowa bez żadnego otwartego świata, najebanych znajdziek z dupy, męczących powtarzalności i sztucznych mechanik wydłużających czas gry. Tutaj od pierwszej do ostatniej minuty jest jazda bez trzymanki i czuć jakby się w tej historii osobiście uczestniczyło. Sama fabuła, narracja, wykreowani bohaterowie, rozwijające się relacje między nimi, docinki, humor jest na poziomie TOP! Często odkładałem pada na chwile na bok i stalem starlodem w holu statku słuchając ich przekomarzań, komentarzy odnośnie wydarzeń fabularnych czy samych postaci. Martwiłem sie, ze bez licencji na twarze/głosy strażnicy stracą swoją tożsamość, a wiecie co?! Myliłem się i to bardzo. Właśnie dlatego, że twórcy mogli wykreować postacie zgodnie ze swoją „wiara” i zamysłem tak dobrze się je odbiera. Szczerze wolę teraz tego starlorda, tę ekipę niż tę znana z filmów. Odnośnie aspektów audiowizualnych. Na ps5 gra wyglada bosko. Nawet nie chce wiedzieć jaki orgazm ta gra musi wywoływać na PC z odpalonym pełnym RT. Postaci stworzone z najmiejszymi detalami, mimika twarzy jedna z najlepszych jakie widziałem (nawet u groota widać aprobatę lub zmartwienie). Do tego dochodzi mnogość miejsc cieszących oko, które odwiedzamy. Jest zwyczajnie na co popatrzeć. Muzyka i całe udźwiękowienie tej gry powoduje opad szczęki. Na samym początku gry przesłuchałem dwóch utworów zanim zacząłem sterować starlordem. Kawałki są idealnie dobrane do sytuacji i zawsze wywołują szeroki uśmiech na twarzy. Zreszta przesłuchałem cały soundtrack prywatnie na słuchawkach i muszę przyznać, ze został świetnie zrealizowany. Nie wiem czy to nie najlepszy soundtrack ostatnich lat w grach wideo. Aaa i dubbing nie jest zły, da się grać z taka sama przyjemnością. Gra ma parę małych wad, ale w ogólnym i całościowym rozrachunku jest tak dobra, zrobiona totalnie na przekór obecnym trendom. W całości skupiona na zajebiscie dobrze napisanej fabule i bohaterach, ze wystawiając inna ocenę niż 10 w dobie gier pokroju fc6 nie pozostawałoby nic innego niż popełnienie growego sepuku. 10/10 Panowie 10 3 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 13 godzin temu, Starh napisał: Odnośnie aspektów audiowizualnych. Na ps5 gra wyglada bosko. Nawet nie chce wiedzieć jaki orgazm ta gra musi wywoływać na PC z odpalonym pełnym RT. Nom, wyglada swietnie a to jeszcze przed updatem. Czekam z drugim przejściem pod znajdzki na aktualizacje która wprowadzi RT na PS5. Myśle że będzie warto Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Szkoda, że wersja na Switcha jest skopana, przynajmniej tak mówią recenzje, bo lubię takie niespodzianki, czyli gry, po których nic nie oczekujesz, a okazują się perełkami. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Nom, wyglada swietnie a to jeszcze przed updatem. Czekam z drugim przejściem pod znajdzki na aktualizacje która wprowadzi RT na PS5. Myśle że będzie warto A coś wiadomo kiedy ma być ten update i co wprowadzi? Bo myślę mocno nad zakupem i nie wiem czy czekać... Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 2 godziny temu, Voytec napisał: Nom, wyglada swietnie a to jeszcze przed updatem. Czekam z drugim przejściem pod znajdzki na aktualizacje która wprowadzi RT na PS5. Myśle że będzie warto To ma być taki patch? :o Cytuj
pattro 225 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Czy jeżeli nie znam filmów/postaci to warto zagrać, czy jest to mocno powiązane z uniwersum? Cytuj
funditto 657 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Na zagranicznych forach sporo zachwycających się tą grą nie zna/nie lubi MCU, więc uderzaj śmiało 1 Cytuj
kanabis 22 450 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 2 godziny temu, pattro napisał: Czy jeżeli nie znam filmów/postaci to warto zagrać, czy jest to mocno powiązane z uniwersum? Akurat przez ta gre wlasnie obejrzalem film To po prostu bardzo dobra gra. Wczoraj wbilem platynke. Chociaz juz myslalem ze rzuce calakowanie bo pare trofikow na ps4 wchodzi losowo. Wejdzie lub nie. Ale glupio bylo tak zostawic jak 2 dzbanki tylko brakuje. No ale jakos wpadlo te 100% 2 Cytuj
pattro 225 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 No i zamówiłem, dzięki za pomoc! Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 W dniu 11.11.2021 o 12:32, Starh napisał: To ma być taki patch? :o Nom, wiele serwisów growych taka informacje podaje Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Dobrze dobrze, niech dodają na gwiazdkę sobie prezent zrobię Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Ooo. Elegancko. Można kupować. Ciekawe jaka rozdziałka jest z rt. Oby chociaż 1440p... Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Zapewne RT only 30ks? No nie opłaca się gierek brać ma premierę. Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 1 godzinę temu, balon napisał: Zapewne RT only 30ks? No nie opłaca się gierek brać ma premierę. No raczej na pewno, bo w 60 klatkach już jest mocno pocięta grafika i 1080p (a do tego w czasie walki spada nawet do 50kls), więc w tym trybie nie bardzo jest z czego ciąć ciekawe jaka rozdziałka jest w tym trybie 30kls z RT. Cytuj
Emet 1 085 Opublikowano 18 listopada 2021 Opublikowano 18 listopada 2021 Na forum Beyon3D ktoś wstępnie policzył 1740p, czyli zaskakująco dobrze. Przy tym dziwi ten tryb 60fps... nie dość, że drastycznie obcięta rozdzielczość (1080p) to jeszcze do tego detale w dół. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 18 listopada 2021 Opublikowano 18 listopada 2021 Robiony na szybko byle by był pewnie 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 18 listopada 2021 Opublikowano 18 listopada 2021 60 klatek trzeba mocno optymalizować, dlatego mało gier z ta Opcja z jakimiś wodotryskami graficznym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi