Skocz do zawartości

Marvel's Guardians of the Galaxy

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Bigby napisał:

To zależy co uważasz za dobrą cenę. :)

Na PSN jest w tej chwili za 187 zł, a jak skorzystasz z kodów z Eneby, to może się uda za jakieś 160 zł.

Cena tak 160 - 180 MAX 

Opublikowano

Dzisiaj zaczalem i dla mnie po prawie 2h jest to 8+/10 bardzo dobra gierka. Fajny klimat i oprawa. Gram na amatorze i mialem jeden blad. W czasie tutorialu jak mialem namierzyc wroga to nacisnalem minimalnie wczesniej R3 i wlaczylem podswietlenie i juz nie moglem tego wylaczyc. Restart gry pomogl. I raz w czasie jatki rwaly mi glosy bohaterow przez radio. Nie wiem tak mialo byc? Chyba nie.

Opublikowano

Gameplay ssie pałę w tej grze i to mocno, graficzka, muzyczka, relacje pomiędzy protagonistami Tip Top. Humor, no czasami zdarzy mi się wydmuchnąć powietrze szybciej pod nosem, tak to taki trochę jak z argentyńskiej telenoweli.

Czy Goty?!

4d89032d-6e40-4db8-8b04-5b0ebd42d9c3

No dupy nie urywa, brakuje pieprzu.

• Smutny 2
Opublikowano

Tak!

Dzięki Figuś. To samo chciałem napisać.

Słaby i monotonny gejplej jest w tej grze.

Cała reszta to Panie mistrzostwo świata, a ja komiksów z Guardiansami przeczytałem całe mnóstwo ostatnimi laty. 

Lokacje, muzyka, grafika, postaci- cycuś :buziak:.

Jestem w 13 chapterze.

Najmocniejsze 7/10 w tym roku.

Opublikowano

Ja nie przeczytałem żadnego, ale gra potrafi sprzedać tą bandę specjalnej troski dzięki czemu dalej gram w tą grę, ale no kurwa co dwa chaptery muszę sobie robić przerwę, żeby nie wdarła się gameplayowa monotonia :/

Jest to też pierwsza gra na nowej generacji którą gram w 30fps z RT bo naprawdę dużo gra traci w trybie wydajności, zwłaszcza przez słabe wygładzanie tekstur, które potrafią być w 1080p60fps poszarpane jak na PS3, chyba czasu brakło pod optymalizację tego trybu.

Opublikowano

No gameplay w tej grze to jest dramat i przez niego porzucilem granie bo co z tego że cała reszta jest fajna skoro najważniejszy element ssie kule? Eidos coś czuje pójdzie pod młotek albo niech odmrożą Deusa bo tam gameplay był cymesik. 

Opublikowano

Tyle stron peanów i nagle uwagi co do fundamentu każdej gry, czyli kiepskiego gameplayu. Gdzie byliscie z tym zanim kupiłem? :(

A serio to gameplay dosc prosty, ekploruj korytarzyk, podnoś, gadaj z zespolem, rozwiąż zagadke środowiskową (np. przesuń platforme), rozwal killroom. Po wielu sandboxach to bylo remedium wręcz.

• Plusik 2
  • Lubię! 2
Opublikowano
6 godzin temu, Figuś napisał:

Ja nie przeczytałem żadnego, ale gra potrafi sprzedać tą bandę specjalnej troski dzięki czemu dalej gram w tą grę, ale no kurwa co dwa chaptery muszę sobie robić przerwę, żeby nie wdarła się gameplayowa monotonia :/

Jest to też pierwsza gra na nowej generacji którą gram w 30fps z RT bo naprawdę dużo gra traci w trybie wydajności, zwłaszcza przez słabe wygładzanie tekstur, które potrafią być w 1080p60fps poszarpane jak na PS3, chyba czasu brakło pod optymalizację tego trybu.

Ja to gram, że 1 chapter i muszę zmienić na Forzunię albo coś innego.

Opublikowano

Tam powinno być tak: zaczyna się walka i dostajesz komunikat czy chcesz ją skipnąć bo chujowa. Każdą bym skipował bez zawahania. 

Opublikowano
1 minutę temu, Masorz napisał:

Ja to gram, że 1 chapter i muszę zmienić na Forzunię albo coś innego.

Główny zarzut jest o prostacką walke, piu piu piu L1 i wybierz umiejętność kompana i tak do porzygu, to powolne "eksplorowanie" jest nawet ok ale jak mam 5 killroomów jeden po drugim to jakby doszedł 6 dostałbym drgawek z wkurwienia.

• Plusik 1
Opublikowano

Oho, to już ten czas nadszedł?
Typowo forumkowa sinusoida wrażeń - najpierw przedpremierowe wątpliwości, później premierowe zachwyty, a później kwestionowanie zajebistości przez tych, których przyniosła "druga fala" :dafuq:

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Figuś napisał:

Główny zarzut jest o prostacką walke, piu piu piu L1 i wybierz umiejętność kompana i tak do porzygu, to powolne "eksplorowanie" jest nawet ok ale jak mam 5 killroomów jeden po drugim to jakby doszedł 6 dostałbym drgawek z wkurwienia.

Brzmi jak Mass Effect :)

Opublikowano

A Avengersi gemplejowo ponoć jeszcze gorsi? :pawel:

Kiszą się na dysku od września i boję się odpalić.

Plugawy- no trochę dobre porównanie, Pajgi by Ci pionę przybił, jakby się nie e-zabił parę lat temu.

Opublikowano
3 minuty temu, Plugawy napisał:

Brzmi jak Mass Effect :)

W mass effect miałem wiele więcej możliwości, choćby przez wybór broni, klasy postaci jaką chcę grać i jakie będzie posiadać moce.

Choć tak, w założeniu jest podobnie jak w ME ale tak ze dwie klasy niżej i wiem skąd wzięły się porównania to tegoż po pokazach dla prasy przed premierą

Opublikowano
4 minuty temu, Masorz napisał:

A Avengersi gemplejowo ponoć jeszcze gorsi? :pawel:

Kiszą się na dysku od września i boję się odpalić.

Plugawy- no trochę dobre porównanie, Pajgi by Ci pionę przybił, jakby się nie e-zabił parę lat temu.

Oj nie, Avangers może nie ma jakiejś super walki ale zdecydowanie jest lepsza od tego gówna w GOTG. No i ma też super postaci. 

Opublikowano

Cooooo?
To ja już wolę Mass Effect dla ubogich, ale z duszą i ogólnym singlowym dopracowaniem niż tego parszywego GAASa bez polotu i jakiejkolwiek zalety.
Super postaci? Te generyczne kukły z generatora SIMów? :pawel:

• Plusik 1
  • Haha 1
  • WTF 1
Opublikowano

Może na easy trzeba włączyć aby docenić? :yao:

Tak serio dlatego tak doceniam takie gierki action adventure jak U4, Tomb Raider lub Kena. Trochę fabułki, skakania, zagadek, walki, eksploracji. To dla mnie najlepszy mix w akcyjniakach. 

Opublikowano (edytowane)

Nie da sie zrobić większego guwna niz avengersi od square. 

Dobrze ze to zdechło i chyba nawet się specjalnie nie sprzedało 

Edytowane przez oFi
Opublikowano

Marnie sie sprzedało? Forumek goty goty krzyczy od pierwszych stron, ludzie sa zachwyceni ogólnie. 

A to ze pare marud sie trafi w temacie to czysty błąd bezwzględny w statystyce. 

Opublikowano

Forumek jako wyznacznik sprzedaży? :yao:
To, że sporo osób chwali, kilka kupiło, a później sprzedało na Pchlim reszcie zainteresowanych jakoś ciężko traktować w kategorii sukcesu dla wydawcy :reggie: