Skocz do zawartości

Marvel's Guardians of the Galaxy

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajebista, lajtowa gierka o superbohaterach, a tu widzę jakieś rozkminy jak nad Szekspirem. Co do walki wystarczy przy strzelaniu nie korzystać z tego śmiesznego autolocka ala Devil May Cry tylko samemu celować i jest naprawdę spoko. Chociaż nie wiem jak to wygląda na padzie, bo grałem na m&k.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ściągnąłem na premierę w XGP i tak leżała na dysku miesiącami, nareszcie ukończyłem i czuję dużą ulgę, połowa gry okrutnie mnie wymęczyła. Te  zachwyty, GOTY, czy Grucha piszący że 9/10 a jedynym minusem jest to że gra jest za krótka i brakuje jej jeszcze kilku godzin :kekw: Baa gra mnie nawet wyleczyła z popularnej ostatnio opinii na forum o braku liniowych akcyjniaków.

+ oprawa graficzna 

+ nie jestem fanem Marvela a fabuła wciąga

+ barwne postacie

+ humor....

+ klasyki muzyczne z dawnych lat...

- gameplay, to największa wada, monotonny, schematyczny, walki nie dają frajdy, strzelanie z kapiszonów i papka na ekranie

- gra jest za długa, ostatnie godziny męczą

- ....humor, jak słyszysz x100 jestem Groot czy Star Lorda który 50x udowadnia że jest dobrym kapitanem a nie pizdą to :bad: to na początku jest zabawne, później już wkurza, dodatkowo gra jest przegadana, tutaj serio nie ma minuty żeby postacie ciągle czegoś nie pierdoliły 

- klasyki muzyczne z dawnych lat w dużym stopniu zmarnowany potencjał 

7/10

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram od paru dni i podoba mi się. Muzyczka fajna, gameplay poprawny i czuć chemię guardiansów na ekranie. Podobno im dalej tym gorzej, ale narazie się jeszcze nie zraziłem. Wróce z recką po przejsciu, ale rozmawiając z zagrajmerami, którzy to ograli, odzew jest mocno mieszany :lapka:

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

ta gra to zlepek wszystkiego co czyni dzisiejsze gry bezpłciowymi

dobrze ujęte, jakby AI stworzyło dokument game designu tej gry na podstawie najpopularniejszych gierek ostatnich lat

Opublikowano

Też mniej więcej miałem takie odczucia. Generyk z taśmociągu, ale na raz sympatyczne - z powodu dialogów, interakcji z postaciami i miłej eksploracji.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie skończyłem. Bardzo podeszły mi dialogi, design i ogólnie rzecz ujmując fabuła. To byłby świetny serial (najlepiej animowany) lub gra przygodowa, bo gameplay'u miałem dosyć gdzieś w połowie gry, końcówka gdzie jest najwięcej strzelania, prawie mnie wykończyła. Świetna przygoda, średnia gra. Tytuł idealny do abonamentu, sam bym tego nie kupił (a już na pewno nie za trzy i pół bomby), ale "za darmo" się ograło. Ktoś narzekał, że gra jest za krótka - gdyby były jeszcze 3 dodatkowe rozdziały z tym mozolnym strzelaniem,  to bym tego nie ukończył.

Opublikowano

Raczej dominują głosy, że powinno być kilka rozdziałów mniej. Strzelanie pod koniec jest strasznie męczące. Ukonczyłem kilka miesięcy temu. Nie żałuję ale jak bym dał 250zł to troche jednak miałbym do siebie pretensje.

Opublikowano

Niech w następnej części, o ile wyjdzie bo gra nie była hitem. zrobią dobry różnorodny gameplay. to wyjdzie z tego naprawdę fajna przygodowa gierka.

Nie dziwię się tak dużo osób narzeka na długość, gdy cala gra opiera się na schemacie: sekcja chodzona z gadankiem bohaterów -> arena z kilkoma falami przeciwników -> banalna zagadka -> sekcja chodzona i tak w kółko. Przede wszystkim przydałoby się urozmaicić sekcję ze strzelaniem i zamieszać tym schematem.

• 9 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Właśnie skończyłem i bawiłem się świetnie! brakowało mi takiej luźniej gierki ostatnio. Same dialogi, grafika czy ścieżka dźwiękowa sztosik. Jedynie gameplay na początku kuleje przez to ,że przeciwnicy są pociskami na gąbki. Jednak z czasem jak dostajemy nowe umiejętności czy moce dla nas i naszych kompanów walka idzie gładko, szybko i sprawnie. 

Dawno nie grałem w tak dobrze wyreżyserowaną gierkę, gierka trzy raz się kończyła a tutaj można jeszcze dalej grać. Świetne mrugnięcia w stronę gracza, uwielbiam takie smaczki w gierkach. Kompletnie nie lubię marvela tak ta gierka mi siadła, to też tłumaczy fakt dlaczego tak późno zagrałem. Jak komuś nie siadła to jest jedno zakończenie w połowie gry :lapka:

Gra ma masę dialogów które czasem potrzebują czasu więc jak ktoś idzie sprawnie do przodu to nawet nie da się odsłuchać wszystkich. 

image.thumb.jpeg.c6413a18430fb37f7cfba4af80cf99e1.jpeg

image.jpeg

• Plusik 1
Opublikowano

Też niedawno skończyłem i muszę się zgodzić z tymi przeciwnikami. Pod koniec zaczyna to już męczyć. Ciągle to L2/R2 i pilnować przeładowania. Do tego odnosiłem wrażenie, że nasi towarzysze nie są zbyt skuteczni, jeśli nie wydamy im poleceń.

No i te zbiórki. Wolałbym wcisnąć guzik i od razu dać całej ekipie boosta, niż to oglądać.

Ale cała reszta- git.