Skocz do zawartości

Marvel's Guardians of the Galaxy

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, blantman napisał:

60 FPS chce minimum za bardzo się przyzwyczaiłem no nic poczekam na przeceny na pc. Mam w co grać ale cieszę się że tylu tutaj poleca

Na PC przed premierą było za 160 zł na CDKeys. Teraz niestety ceny podskoczyły.

Patrząc jednak, że gra słabo się sprzedaje, myślę że tuż przed końcem roku będą srogie obniżki.

Niemniej dla mnie to obecnie najlepszy tytuł tego roku i zapłaciłbym nawet pełną cenę. ;)

Edytowane przez Bigby
Opublikowano

Raczej kombinacja kilku różnych czynników. Pierwszy pokaz gry też nie był porywający, do tego Strażnicy są mniej popularni niż Avengersi. Marketing też mógł być lepszy.

Anyway, ludziska, kupujcie bo warto wspierać takie produkcje. Widać że twórcy włożyli w to sporo serca.

Opublikowano

No ja tak wsiąkłem, że od soboty przegrałem już 16h, co naprawdę bardzo rzadko mi się zdarza. Podoba mi się, że pomimo liniowości nasze decyzje naprawdę mają znaczenie i co jakiś czas widzimy napis, że gdybyśmy wcześniej zrobili coś innego to mielibyśmy inne możliwości, a tak np. musimy improwizować. Historia jest ciekawa, a wszystko idealnie dopełniają fantastyczni bohaterowie, pełen smaczków świat i rewelacyjna ścieżka dźwiękowa. Zdarzają się małe błędy techniczne, ale cala gra jest tak dobrze zrobiona, że człowiek od razu je wybacza. 

zaskoczenie roku, nie czekałem na ten tytuł w ogóle, a dostałem jedna z gier roku!:obama:

• Plusik 5
Opublikowano
10 godzin temu, easye napisał:

Podoba mi się, że pomimo liniowości nasze decyzje naprawdę mają znaczenie i co jakiś czas widzimy napis, że gdybyśmy wcześniej zrobili coś innego to mielibyśmy inne możliwości, a tak np. musimy improwizować. 

Spoiler

W scence z mamą milfem i tortem z pacmanem za pierwszym razem porozgladalem sie po chalupie i dopiero poszlem na gore. Nie zgasilem wszystkich swieczek wiec włączylem wczytaj ostatni punkt kontrolny. (Myslalem ze za swieczki moze jest trofik czy cos, nie sprawdzam pucharkow jak przechodze pierwszy raz gre) . Wczytalem i od razu pobieglem na góre. Ku mojemu zaskoczeniu wczytala sie inna cutscenka niz poprzednio. Detal. Ale plusik ze tworcom sie chcialo.

Opublikowano

Gram w trybie quality na Series X i mimo braku ray tracingu gra wygląda obłędnie. To jest spokojnie poziom wizualny Ratchet & Clank: Rift Apart. A sama gra ? Zacząłem dzisiaj o 8:30, a przerwę w graniu zrobiłem o 15..

Opublikowano
W dniu 30.10.2021 o 11:40, Voytec napisał:

Kupując wersje PS4 masz upgrade wersji do PS5 za darmo. Kupując wersje cyfrowa kupujesz obie wersje. Wersja PS5 ba płycie jest tylko na PS5. 

Upgrade o którym mówisz jest do wersji Deluxe, a to co innego. 

Opublikowano

Na okładce jest znaczek, że tak. Obie wersje (PS4 i PS5) wyszły na sprzedaż równocześnie, więc raczej nie jest to case typu Cyberpunk upgrade (wyjdzie jak wyjdzie), tylko tak jak Valhalla, WD: Legion itp.

• Lubię! 1
Opublikowano
W dniu 2.11.2021 o 23:32, Figuś napisał:

Ja czekam bo może ogarną jakiś tryb pośrodku typu 1440p60FPS, albo wleci do gamepassa :) 

No nie bardzo, bo na nowych konsolach, żeby było 60 FPS (które i tak dropi) już jest pocięta grafika i 1080p. Więc nie wiem za bardzo skąd miałoby się wziąć to 1440p :)

Opublikowano (edytowane)

Wybór rozdziałów nie działa tak, że sobie wrócę do jakiegoś chaptera po ubranko, które pominąłem i sobie wrócę do aktualnego chaptera i będę miał to ubranko, nie ? xD

Edytowane przez cotek
Opublikowano

9 godzin temu, cotek napisał:

Wybór rozdziałów nie działa tak, że sobie wrócę do jakiegoś chaptera po ubranko, które pominąłem i sobie wrócę do aktualnego chaptera i będę miał to ubranko, nie ? xD

Tylko ng+. Wracajac do chapterow mozna jedynie trzaskac trofki zwiazane z walka.

Ja zyebalem akcje z mandatem :reggie:

Opublikowano

Do 6 rozdziału było bardzo dobrze, jednak to co dzieje się fabularnie później  jest tak świetne, że nie ruszam żadnych innych gier dopóki nie skończę (mimo tego jak kusi Forza Horizon 5)

Opublikowano
14 godzin temu, _Red_ napisał:

Na okładce jest znaczek, że tak. Obie wersje (PS4 i PS5) wyszły na sprzedaż równocześnie, więc raczej nie jest to case typu Cyberpunk upgrade (wyjdzie jak wyjdzie), tylko tak jak Valhalla, WD: Legion itp.

To tak nie dziala ziomeczku, na codzie cold war jest taki sam znaczek a upgrade kosztuje 40 ziko

Ale akurat straznicy maja free

• Dzięki 1
Opublikowano

O to mnie pan zagiął. Teraz widzę, że np. Valhalla miała dodatkowy tekst typu "free download". No to trzeba byc chyba czujnym przy zakupie i przeczytac w necie. Nie chciałbym się tak naciąć np. z Lost Judgment, gdzie mam plan wziąć wersje PS4 z myślą o pobraniu wersji PS5 za free z PSN.

Ewentualnie tak myślę, czy jakimś wyznacznikiem może byc, gdy gra na PSN pod jedną ceną ma oba logosy: [PS4][PS5], co by oznaczało, że jedna licencja pozwoli ściągnąć oba buildy? Wspomniany COD przy wersji PS4 ma tylko jedno logo, a jakies deluxy dopiero mają oba.

Opublikowano

Szczerze mówiąc byłem bardzo obojętny do tej produkcji. Zakupiłem na XSS i teraz wyjść nie mogę. Gra jest naprawde ciekawa, mi fabuła odpowiada, do tego fajnie wyglądające walki. Jestem zadowolony i czekam na więcej. Marvel srogo się rozepchał na rynku gier.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Pytanie do tych co grają - lepiej w eng czy pol?

Ogólnie wychodze z założenia, że lepiej eng, ale w Marvelu?

Dyskutujmy

Edytowane przez oFi
Opublikowano

Ja po prologu przełączyłem na PL i nie żałuje. Pierniczyło mi się w oczach od czytania napisów. A brzmi po Polsku jak jakaś baja z dubbingiem i całkiem fajnie im to wyszło. Rozmowy i przekomarzanie się bohaterów brzmi naturalnie.

• Plusik 1