Opublikowano 1 października 20213 l Data premiery 22 III 2022 na wszystko oprócz Switcha. Są też opinie o drugim demie na YT i podobno gameplay (i Job System) jest całkiem dobry. Obada się demo i może ogra jak będzie na wyprzedaży.
Opublikowano 1 października 20213 l Można by też zmienić nazwę tematu z takiej na odp*erdol na właściwą.
Opublikowano 3 października 20213 l Pograłem w demo i nie porwało mnie. System walki jakiś mało oryginalny (finiszery kryształem to trochę za mało by wyróżnić się z tłumu, piękny kawalerze), grafika albo rozmazana paćka w stabilnych 25 klatkach, albo bardzo rozmazana paćka w 60... Tak jak lubię Team Ninja tak SoP może wleci za 5 dych na promocji, bo na pewno nie na premierę za 290zł. Wywaliłem z dysku bez żalu, a szkoda.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Nie wiem czemu, ale trochę mnie ta gra zaczęła jarać. Ktoś wie na czym lepiej to chodzi XSX czy PS5? Bo nigdzie nie widzę porównania.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Demo na XSX w trybie performance wyglądało okropnie, niska rozdzielczość i prawie brak jakichkolwiek detali, w trybie Quality nierówny framepacing.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Mnie betka skutecznie wyleczyła z tej gry, a jestem z tych co Nioh>Sekiro i podchodziłem ze sporym entuzjazmem. No i nawet na PS5 wygląda jak gówno, w obydwu trybach. Edytowane 27 stycznia 20223 l przez mugen
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Nie grałem w betę, ale widzę gołym okiem jak przez te parę miesięcy usprawnili grę. Jestem ciekawy wersji na PS4, bo Nioh 2 w trybie akcji wygląda nienajgorzej przy całkiem spoko FPS a w to się gra dla miodnej naparzanki a nie zachwytów graficznych. Niby ten sam silnik.
Opublikowano 13 marca 20223 l Ograłem demo co jest dostępne na PS5 i o ile rozgrywka mi się całkiem podoba tak technicznie jest bardzo nierówno. Postacie, przeciwnicy, animacje i sam feeling ataków jest ok, ale otoczenie wygląda średnio a co najgorsze jest słabo oświetlone. Część lokacji jest ciemna a dodatkowo źródła światła dorysowują się blisko kamery, mnie to chwilami irytowało. Są też przycięcia podczas eksploracji i cutscenek, dobrze że w trakcie walki nie było większych problemów. Na premierę na 100% nie kupię ale jeśli ogarną problemy techniczne to za jakiś czas pewnie ogram bo sama walka i różne klasy postaci mi się podobały, no i co-op może być grywalny, dziwne że nie jest bardziej reklamowany.
Opublikowano 13 marca 20223 l Ja też grałem w demo, jeszcze w tak brzydką grę to nie grałem nigdy w życiu, co oni odwalili?
Opublikowano 13 marca 20223 l Jak ktoś ma zwykłe PS4 czy Xboxa One to niech nawet nie pobiera dema bo sobie oczy wypali. Na PS4 Pro w trybie performance wygląda jak gówno rozmazane działające chyba w 720p, nie da się grać, jest gorzej niż w Ni-Oh 2. W trybie quality wszystko wygląda lepiej i nawet można dostrzec przeciwników ale też są problemy, np. włosy postaci są strasznie poszarpane. Jeśli to będzie tak wyglądało na premierę to wersje na stare konsole będą mogły walczyć wraz z Babylon's Fall o miano najbrzydszych gier ostatnich lat.
Opublikowano 19 marca 20223 l Unikać wersji PC www.resetera.com/threads/square-strikes-again-stranger-of-paradise%E2%80%99s-pc-port-is-chaotic.563320/ https://exputer.com/news/pc/stranger-of-paradise-performance-mess/ https://www.pcgamer.com/surprise-surprise-stranger-of-paradise-final-fantasy-origins-pc-port-kinda-sucks/ https://wccftech.com/stranger-of-paradise-final-fantasy-origin-pc-port-issues-lousy/
Opublikowano 23 marca 20223 l W dniu 20.03.2022 o 10:12, baniek napisał: Porty Nioh też były słabej jakości, więc nie dziwi mnie to Tak ale Nioh przynajmniej reprezentował jakąś tam jakość na PS4. Ta abominacja wygląda jak coś pomiędzy PS2 a PS3. HDR paskudny, rozdzielczość jakbym switcha odpalił, na cutscenkach wszystko świeci jak psu jajca i dolna część obrazu w co bardziej dynamicznych kadrach chyba nie wyrabia z odświeżaniem bo nie pasuje do całości. Nie dałbym za to złamanego grosza. Sterowanie trochę dziwne ponieważ akcja jest pod view na Xboxie i jeszcze trzeba przytrzymać (żeby nie daj boże coś się zbugowało). System przełączania między klasami w sumie mało wygodny, bo można tylko dwiema żonglować w locie a zaraz wyskoczy stwór podatny na żywioł i trzeba w menu szukać maga. Final tylko z nazwy ale już gorzej szkalować tej marki się nie da. Brawo Square.