Skocz do zawartości

Somerville

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu pierwsze skojarzenie to "wojna światów". Świetny klimat i od dłuższego czasu myślałem, czemu nie ma gierki w takim settingu. Rozumiem, że to jest w końcu gierka od twórców Inside czy jednak nie?

Dla mnie jedna z najlepszych gier pokazu i to w passie na premierę. 

• 5 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

trzeba przyznać że stopniowo budują napięcie, premiera niby w tym roku, a  zamiast konkretów mamy pojedyncze screeny wrzucane do mediów społecznościowych. Szkoda bo to jedna z bardziej intrygujących gier i chętnie zagrałbym już zaraz.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

teraz premiera jest tak blisko, że już nie ma sensu nic oglądać, lepiej zagrać w ciemno. Premiera w Game Passie więc nie ma też ryzyka wtopienia kasy, gdyby gra okazała się słaba.

Opublikowano

Teraz tak, ale ogólnie dziwi mnie marketing tej gry. Jakieś artworki, teaser trailery, zero normalnego gameplayu. Potem długa cisza, trochę aktywności na Twitterze i rzucają ot tak datę premiery.

Opublikowano (edytowane)

Też czekam, z tym że trzeba pamiętać, że to jeden z założycieli Playdead założył swoje własne studio, więc to niekoniecznie musi być ten sam typ gry. Chociaż mam taką nadzieję i chciałbym, żeby gra była tajemnicza i miała twisty czy inne mindfucki albo niejednoznaczne zakończenie. Tak czy siak powinno to być dobre wypełnienie w oczekiwaniu na kolejną grę od PD

P.S. 

Spoiler

Rozi ty...wiesz co

Edytowane przez Luqat
  • Plusik 2
Opublikowano

Pierwsza recenzja, choć przedwczesna więc już zdjęta:

XboxEra 7/10

Somerville feels like great ambition being stretched a little thin, and fundamentally, the way it feels to actually play makes me wish it spent a little longer in the oven, refining and polishing the best parts. Fans of the genre, and sci-fi fans in particular will absolutely find a lot to love in this 5 hour or so adventure, but once the credits roll, you may be left feeling more than a little underwhelmed.