Opublikowano 13 czerwca 20213 l Od razu pierwsze skojarzenie to "wojna światów". Świetny klimat i od dłuższego czasu myślałem, czemu nie ma gierki w takim settingu. Rozumiem, że to jest w końcu gierka od twórców Inside czy jednak nie? Dla mnie jedna z najlepszych gier pokazu i to w passie na premierę.
Opublikowano 13 czerwca 20213 l Autor Gra od jednego z współzałożycieli Playdead, studia od Limbo i Inside.
Opublikowano 13 czerwca 20213 l Data 2022, oby tylko nie końcówka, bo w oczekiwaniu na kolejną grę od Playdead chętnie zagram dejłan w pasie. Vibe Limbo i Inside mocny. Czekam.
Opublikowano 17 czerwca 20213 l Zobaczymy jak im to wszystko wyjdzie, ale jestem mocno zaciekawiony. Też lubię gry typu Limbo i mam nadzieję, że tutaj się nie zawiodę.
Opublikowano 6 października 20222 l trzeba przyznać że stopniowo budują napięcie, premiera niby w tym roku, a zamiast konkretów mamy pojedyncze screeny wrzucane do mediów społecznościowych. Szkoda bo to jedna z bardziej intrygujących gier i chętnie zagrałbym już zaraz.
Opublikowano 6 października 20222 l 9 minut temu, balon napisał: Kiedy dokładnie premiera? 3 posty wyżej W dniu 27.09.2022 o 22:55, Bigby napisał: Nadal brak daty premiery
Opublikowano 11 października 20222 l Mam nadzieję, że nie przesuną na przyszły rok, bo czekam już od zapowiedzi w zeszłym roku
Opublikowano 27 października 20222 l U mnie na pierwszy ogień idzie Sommerville bo pewnie będzie krótsze, a dopiero potem dłuższe Pentiment
Opublikowano 8 listopada 20222 l Autor Mogliby chociaż jakiś konkretny gameplay pokazać. Tego starego trailera nie liczę.
Opublikowano 8 listopada 20222 l teraz premiera jest tak blisko, że już nie ma sensu nic oglądać, lepiej zagrać w ciemno. Premiera w Game Passie więc nie ma też ryzyka wtopienia kasy, gdyby gra okazała się słaba.
Opublikowano 8 listopada 20222 l Autor Teraz tak, ale ogólnie dziwi mnie marketing tej gry. Jakieś artworki, teaser trailery, zero normalnego gameplayu. Potem długa cisza, trochę aktywności na Twitterze i rzucają ot tak datę premiery.
Opublikowano 8 listopada 20222 l Limbo było świetne, Inside jeszcze lepsze. Strach pomyśleć, jak dobre będzie Somerville.
Opublikowano 10 listopada 20222 l Też czekam, z tym że trzeba pamiętać, że to jeden z założycieli Playdead założył swoje własne studio, więc to niekoniecznie musi być ten sam typ gry. Chociaż mam taką nadzieję i chciałbym, żeby gra była tajemnicza i miała twisty czy inne mindfucki albo niejednoznaczne zakończenie. Tak czy siak powinno to być dobre wypełnienie w oczekiwaniu na kolejną grę od PD P.S. Spoiler Rozi ty...wiesz co Edytowane 10 listopada 20222 l przez Luqat
Opublikowano 14 listopada 20222 l Autor Pierwsza recenzja, choć przedwczesna więc już zdjęta: XboxEra 7/10 Somerville feels like great ambition being stretched a little thin, and fundamentally, the way it feels to actually play makes me wish it spent a little longer in the oven, refining and polishing the best parts. Fans of the genre, and sci-fi fans in particular will absolutely find a lot to love in this 5 hour or so adventure, but once the credits roll, you may be left feeling more than a little underwhelmed.