Pupcio 18 410 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Kusi są cycole i flaki jak w berserku? Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Anime Claymore dziwne było. Obcięte, niekonsekwentne. Manga chyba lepsza, ale 9 tomisk po stówie kupować nie będę. Seria chyba na Netflixie jest dostępna, jak ktoś ciekaw. Fajny OP/ED. Porównanie do Berserka chyba przesadzone mocno. 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Na początku jarałem się strasznie tym anime, później jakoś klimat uleciał. Mange bym przyjał, ale 900 za całość to nieeee Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Akurat ostatnio obejrzałem Claymore na netflixie. Nie powiem, fajna sieczka ale jakość obrazu to skandal. Szkoda ze brak kontynuacji, ale może na mange się skusze za jakiś czas. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Jedno z bardziej niedocenionych bajek, historia urywa się z czapy w najlepszym momencie.. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 4 października 2023 Opublikowano 4 października 2023 Nowy sezon Tsubasy już jest, jak ktoś będzie wiedział gdzie można obejrzeć z eng subami to Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 4 października 2023 Autor Opublikowano 4 października 2023 8 minut temu, smoo napisał: Nowy sezon Tsubasy już jest, jak ktoś będzie wiedział gdzie można obejrzeć z eng subami to chyba nie ma jeszcze, z tsubasa zawsze bylo ciezko o angielskie napisy, bo nie jest to popularna seria za oceanem. Za to są już arabskie, hiszpanskie, niemieckie, włoskie i rosyjskie Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 8 października 2023 Autor Opublikowano 8 października 2023 Info z innego forum Cytat Pofatygowałem się do Łodzi żeby na żywo usłyszeć zapowiedź kolejnej mangi Urasawy i nie zawiodłem się - Billy Bat! Wydanie 2w1 (pierwsze na świecie), ale niestety wyjdzie dopiero po chłopcach (21st CB też ogłosili btw.) więc sobie jeszcze poczekamy. Jeszcze poczekamy, ale dobrze, że 2w1, bo wydawanie mang Urasawy i czekanie na akceptacje materiałów przez stronę japońską to jest masakra. Wjezdzam w ciemno w kolejna mange mistrza. @smoo https://nyaa.si/view/1725245 1 Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 13 października 2023 Autor Opublikowano 13 października 2023 Akira bedzie w kinach w grudniu, ostatni raz widzialem z kilkanascie lat temu, chetnie zobacze na duzym ekranie 3 3 Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 5 listopada 2023 Autor Opublikowano 5 listopada 2023 W dniu 14.10.2023 o 01:21, Shen napisał: Akira bedzie w kinach w grudniu, ostatni raz widzialem z kilkanascie lat temu, chetnie zobacze na duzym ekranie Bilety w sprzedazy już są, wlaśnie kupiłem z ziomkami. Już sporo miejsc zajętych bylo u mnie. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 21:27, Shen napisał: Bilety w sprzedazy już są, wlaśnie kupiłem z ziomkami. Już sporo miejsc zajętych bylo u mnie. Ha! A no masz, wiedziałem, że newsa dotyczącego ,,re-premiery" Akiry, która będzie obchodzić 35 lat światowej premiery i która ponownie pojawi się w kinach, i to nawet w Polsce, ktoś wrzuci na to forum... Nie ukrywam, aż brwi mi się same do góry podniosły, gdy zobaczyłem na stronie sieci kin Helios że właśnie jedna z najlepszych animacji w historii popkultury doczeka się ,,ponownego otwarcia", że w kinach tej marki będą puszczane seanse. Ciekawe jest to, że film będzie emitowany w wysokim standardzie jakości obrazu i dźwięku: 4K, Dolby Atmos etc. - a to samo w sobie, ze strony technicznej jest ogromnym walorem dla tej produkcji; widziałem "Akira" w UHD, z polskim lektorem - immersja w takiej oprawie jest o wiele większa, o wiele dokładniejsza i subtelniejsza szata graficzna w odbiorze, jak i cały świat animacji! Nie zdziwię się, gdy "Akira" doczeka się seansów w sieci Cinema City, że produkcję tą wyświetlą np. w formacie IMAX, na co tak ostatecznie... to raczej się nie zanosi. Mniejsza o to, najważniejsze jest to, że w ogóle anime będzie można obejrzeć w polskich kinach; nie warto chyba wybrzydzać, co nie? Cytuj
Pupcio 18 410 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Wspaniały czas by być polskim mangozjebem niech jeszcze spy x family dadzą Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 W dniu 26.09.2023 o 13:19, Pupcio napisał: są cycole i flaki jak w berserku? Flaki sa, cycoli brak. No i wlasciwe same baby, pewnie och.ujasz. Dobra manga, ale nie wybitna. Berserk znacznie lepszy. Anime dopisuje swoje wlasne zakonczenie do pierwszego arca, mozna obejrzec bo motywacja bohaterki ciekawie zawiazana, ale poniewac ma ona na imie Clare to w orginalnym dubingu och.ujac idzie od ciaglego "klelu". Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 8 godzin temu, Shen napisał: hype Ghibli - magia, ta przekonująca, oczarowująca baśń, wymowa pro-ekologiczna, również kierująca człowieka do przemyśleń nad własnym życiem i jego miejscem na Ziemi. Piękna, drobiazgowa, pełna stylu, gracji, bogactwa barw animacja. Ach, całe Studio Ghibli! Tak, to są te elementy działalności twórczej tej marki, które niesamowicie doceniam oraz szanuję, które po prostu do mnie w swoich filmach przemawiają. Oczywiście w Polsce trochę po ,,cebularsku": premiera "Chłopca i Czapli", najnowszej produkcji Ghibli, jak zwykle hektar czasu po światowej premierze dzieła. Januszeria swoją drogą, ważne że ktokolwiek z rodzimych dystrybutorów ,,pokusił się" o wstawienie filmu do ramówki emisji Multipleksów na styczeń 2024 rok. Będzie seansik, oj będzie, tym bardziej, że pod koniec grudnia wchodzi do kin "Akira" z 1988 roku, i to w 4K i systemie DolbyAtmos. Must see! ASAP! Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 4 kwietnia Autor Opublikowano 4 kwietnia Na Mononoke trzeba bedzie isc, pozostałe odswiezalem dosyc niedawno 3 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Baśniowe Ghibli... w polskich kinach? DMR do formatu IMAX? Nie no, akurat IMAX w przypadku obrazu filmów Ghibli to ,,marzonko ściętej głowy". Nie pogardzę jednak (gdyby tak jednak się stało) w przypadku dzieł tej marki jakością wizualną i dźwięku najwyższych standardów doświadczania filmu jaka istnieje w polskich kinach (poza tym co IMAX), a mam na myśli Dolby Vision/4K HDR i Atmos, czyli możliwości ,,Dream" w Heliosie oraz wielu sali w Multikinie. A, właśnie... ,,Lupin III... " to nie produkcja Studia Ghibli. Na filmy anime w pełnym metrażu trzeba chodzić... nie ma to tamto! Bo jest ich w kinach dostępnych w Polsce coraz, coraz więcej. Wręcz przeraża mnie (i to pozytywnie) zwiększająca się ilość filmów anime, które w formacie IMAX puszczane są do dystrybucji w polskim CC! Dawniej IMAX i anime to było jakieś mambo-dżambo. No a teraz... bajencja! :O Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 10 kwietnia Autor Opublikowano 10 kwietnia O chuj ale mi zrobili dzień, nie spodziewałem się Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 13 maja Autor Opublikowano 13 maja Nie oglądałem, ale podobno fajna bajka Cytuj
Josh 4 510 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Blue Cock jest świetny, na tę kinówkę i na Haikyu na pewno wybiorę się do kina. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja Z cyklu reakcji ,,ja pierdziu!". Main Gott! W Multikinie (choć w Heliosie jest w kwestii premier filmów anime podobnie!) szykują się złote czasy, jeśli weźmiemy pod uwagę premiery ,,animców" na wielkim ekranie. Ależ ta sieć nam przygotowuje filmów do emisji! Fajrant, bo Ghibli generalnie rządzi, ale... mamy też coś z cyklu/ gatunku mecha sci-fi space opera, no i siatkarską sportówkę!. Damn it! Większość projektów do emisji na lipiec i sierpień (chyba) tego roku, a może nawet wcześniej. W każdym razie, będzie co oglądać! A zawsze jest to nowe kinowe doświadczenie! Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 25 maja Autor Opublikowano 25 maja W dniu 10.04.2024 o 22:43, Shen napisał(a): O chuj ale mi zrobili dzień, nie spodziewałem się To już za tydzien, mozna kupowac bilety 1 Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 4 lipca Opublikowano 4 lipca Kto pamięta Magic Knight Rayearth? Nowe animu się szykuje. 1 Cytuj
Dajzner 990 Opublikowano 6 lipca Opublikowano 6 lipca Witch Hat Atelier dostanie adaptacje anime. Szkoda, że nie robi tego Madhouse; manga to ten sam poziom co Frieren. Liczę, że goście od Zom 100 dadzą radę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi