Skocz do zawartości

Scarlet Nexus

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Robię sobie teraz drugie przejście i kurde te bond episodes to jest tak słaba jakość że masakra. Przy pierwszym przejściu to jeszcze słuchałem o czym tam gadają, ale teraz to już słucham na pół gwizdka. Bardzo mało tu nawet humoru. Fabuła jest w porządku, ale poboczne historie naszej drużyny to jest zupełne przeciwieństwo.

Opublikowano
23 minuty temu, Sep napisał:

Robię sobie teraz drugie przejście i kurde te bond episodes to jest tak słaba jakość że masakra. Przy pierwszym przejściu to jeszcze słuchałem o czym tam gadają, ale teraz to już słucham na pół gwizdka. Bardzo mało tu nawet humoru. Fabuła jest w porządku, ale poboczne historie naszej drużyny to jest zupełne przeciwieństwo.

Skonczylem tą grę gdzieś pod koniec roku pomiędzy innymi lepszymi, trochę w bólach, trzymał mnie głównie bardzo dobry system walki i trochę fabuła, bond episodes to była słabiutka jakość w porównaniu do takich gier jak Persona czy nowe Yakuzy, które pokazały jak się to powinno w jRPG robić. Zrobiłem tylko kilka z nich, strasznie dziwne, że akurat ten element gry został tak spłycony. Takie jRPGowe 7/10, w ostatecznosci zdecydowanie lepsze jest np. Astral Chain w podobnych klimatach. 

Opublikowano

Nazwałbym tę grę rzetelną - niczym nie drażni, nie odpycha, ale też nic w niej nie zachwyca i nie przyciąga do poświęcenia większej ilości czasu. Skończyłem i zapomniałem, podobnie jak Code Vein tego samego studia. Gry, których nie mam za co poważnie krytykować, ale też nie zamierzam po nich już nigdy więcej sięgać po produkcje ich twórców.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem wreszcie i nawet splatynowałem, choć już naprawdę mi się nie chciało w to grać.

Kurcze no, ta gra to taki niewykorzystany potencjał. Fabuła główna jest spoko i ma fajne pomysły, ale kurwa 95% przerywników i dialogów to statyczne obrazki :reggie:. Po drugie mamy niby dwie postacie do wyboru których fabuła się różni a wątki przeplatają ale i tak zwiedzamy te same miejscówki. A można było zamiast tego pokusić się o

Spoiler

wyprawę na księżyc z nowymi miejscówkami i kontynuacją fabuły.

Tytuł niby też porusza mocne tematy, a jednak cenzuruje prawie wszystko gdzie miała by pojawić się krew. Do tego backtracking jest duży, dungeony rodem z ps3, a dodatkowe atrakcje pokroju budowania relacji z naszą ekipą strasznie nudne. No i nie pamiętam kiedy ostatnio grałem w rpg które było tak pozbawione humoru.

Co się może podobać to system walki, design przeciwników (niektórzy przeciwnicy to niczym kreacje z Silent Hill) i główna fabuła. Czuć w tej grze budżetowość. Szkoda bo mogło być z tego coś o wiele lepszego.

• Plusik 1