Opublikowano 20 maja 202420 maj Tutaj recenzja do poczytania jak ktoś lubi: https://www.gry-online.pl/recenzje/songs-of-conquest-recenzja-gry-list-milosny-do-heroesow-plynacy-p/z84668 mam niecałe 6h nabite ale nic już nie pamiętam i zaczynam od nowa xd
Opublikowano 21 maja 202421 maj Ja sobie w weekend przejdę wczoraj dodaną czwartą kampanie, świetna gra
Opublikowano 27 maja 202427 maj Ogrywam sobie powoli pierwszą kampanię, już w wersji 1.0 (zapisy się ładnie przeniosły), naprawdę świetna strategia, szczególnie dla starych dziadów, co uwielbiają Homm 2&3.
Opublikowano 27 maja 202427 maj Pisałem wam od ponad roku że sztos Do tego już w formie dlc zapowiedzieli właśnie piątą kampanię, oczywiście wjeżdża day one Tymczasem znikam kończyć czwartą kampanię, która pojawiła się wraz z 1.0, widzę że kampanie społeczności do pobrania też obrosły
Opublikowano 27 maja 202427 maj @Daffy true! Ale ta ostatnia kampania jest przemyślnie zrobiona. No jest mega dobrze....czekam na DLC Masakra jak mi sie dobrze gra tym bardziej że byłem i jestem wielkim fanem HOMM ( bez wydania HD ;/ ) Edytowane 27 maja 202427 maj przez Assassins_78
Opublikowano 27 maja 202427 maj Ja jebie jaki road map, w tym roku i całym następnym pełno darmowego i płatnego contentu, pod koniec następnego roku ta gierka będzie chyba jeszcze raz tak wielka jak obecnie Do tego jeszcze na jesieni tego roku wersja PS5/Xbox series (przewidziałem )
Opublikowano 27 maja 202427 maj 22 minuty temu, Daffy napisał(a): Ja jebie jaki road map, w tym roku i całym następnym pełno darmowego i płatnego contentu, pod koniec następnego roku ta gierka będzie chyba jeszcze raz tak wielka jak obecnie Do tego jeszcze na jesieni tego roku wersja PS5/Xbox series (przewidziałem ) Grube plany, no, ale nie ma się co dziwić, świetnie się w to gra, nawet ta pierwsza kampania, którą kończę wymiata, zakładam, że potem tylko lepiej :). Edytowane 27 maja 202427 maj przez KrYcHu_89
Opublikowano 27 maja 202427 maj W dniu 15.02.2024 o 11:22, Daffy napisał(a): Dwie pierwsze misje pierwszej kampanii to w gruncie rzeczy tutorial, potem dopiero zaczyna się hirołsowa zabawa gdy misje robią się bardziej otwarte, masz kilka nacji na mapce i chodzą powiernicy od wrogów
Opublikowano 28 maja 202428 maj Barii to zdecydowanie najlepsza kampania. Niestety nadal nie naprawili błędu z trofikiem za przejście kampani na najwyższym poziomie, już kiedyś o tym wspominałem. Pozostało mi tylko czekać na kolejne dodatki i grać multiplayerowo Na SDczku piknie to śmiga pod kołderką Edytowane 28 maja 202428 maj przez Assassins_78
Opublikowano 28 maja 202428 maj 11 godzin temu, Daffy napisał(a): Jasne, te misje są wprowadzeniem, ale w żaden sposób nie można się tam wynudzić, mapki małe, ale wypełnione ładnie. No ja już kończę 4rtą mapę, jakie to jest dobre :).
Opublikowano 28 maja 202428 maj No pierwsza kompania to tak raczej wprowadzenie, ale pozostałe to jest już to co tygryski kochają najbardziej . Nie zawiedziesz się na tym tytule.
Opublikowano 28 maja 202428 maj 6 godzin temu, Assassins_78 napisał(a): No pierwsza kompania to tak raczej wprowadzenie, ale pozostałe to jest już to co tygryski kochają najbardziej . Nie zawiedziesz się na tym tytule. 4rta mapa to już była ostra jazda. Pierwsza kampania ukończona, pięknie w to się gra, jutro druga :).
Opublikowano 28 maja 202428 maj Piszesz że dobrze że zaczekales do 1.0 a na dobrą sprawę te 1.0 to tylko czwarta kampania. Od końca 2023 kiedy dodali pełne sterowanie padem i wsparcie decka ta gra w moim mniemaniu jest już fullem
Opublikowano 29 maja 202429 maj 2ga kampania 3/4 dzisiaj zrobiona. Nawet kilka razy się spociłem na 'Słusznym':).
Opublikowano 31 maja 202431 maj Wróciłem do gierki i muszę powtarzać ostatnią misję w pierwszej kampanii xd No ale mniej więcej wiem co źle zrobiłem, poszedłem w złą stronę xd
Opublikowano 31 maja 202431 maj Ja wczoraj skończyłem kampanię drugą na "Słusznym" znowu trzeba było restartować kilka walk, a na mapce ciężko było ogarnąć, tyle rzeczy . Ulepszenie smoków dopiero pomogło mi poradził sobie z tymi armatkami. Zrobię sobie przerwę kilka dni na 3 i 4, ale naprawdę jest kozak, trzyma poziom.
Opublikowano 31 maja 202431 maj Prowadzić rozwój osad i budynków w nich tak by jak najszybciej mieć dostęp do ulepszonych jednostek W dalszych osadach warto budować posterunek co umożliwia nabór jednostek z wszystkich osad (nie trzeba wracać przez pół mapy) Warto rozwijać magię i patrzeć jakich czarów chcemy używać i kupować jednostki które zapewniają przyrost tego rodzaju magii by użyć tych zdolności Czasem warto przejść mapkę i potem startować ją od nowa, zauważyłem że powiernicy wroga uaktywniają się dopiero od pewnego momentu mapy więc lepiej wiedzieć gdzie to mniej więcej jest. Jak z trudem wygramy jakąś zwykłą potyczkę, a w kolejnej turze zaatakuje te nasze resztki oddziałów powiernik wroga to pewne game over
Opublikowano 31 maja 202431 maj Właśnie to mi trochę przeszkadza ,że komputer ewidentnie zawsze działa w ten sam sposób. Wiem ,że to indyk ale w Herosach 3, oponent losował schemat działania (wojownik, odkrywca, budowniczy) + modyfikatory zależnie od poziomu trudności. I jednak te mecze zawsze wyglądały trochę inaczej tak tutaj zawsze ten sam schemat. Co w sumie ułatwia powtarzanie map.
Opublikowano 31 maja 202431 maj 40 minut temu, Ukukuki napisał(a): Właśnie to mi trochę przeszkadza ,że komputer ewidentnie zawsze działa w ten sam sposób. Wiem ,że to indyk ale w Herosach 3, oponent losował schemat działania (wojownik, odkrywca, budowniczy) + modyfikatory zależnie od poziomu trudności. I jednak te mecze zawsze wyglądały trochę inaczej tak tutaj zawsze ten sam schemat. Co w sumie ułatwia powtarzanie map. Ciekawe, jak to jest na normalnej mapie, bo kampania kampanią, tam są niektóre rzeczy ogólnie predefiniowane. Ktoś sprawdzał, też zawsze to samo zachowanie?
Opublikowano 31 maja 202431 maj @KrYcHu_89 jest tak jak pisał @Ukukuki Właśnie próbuje wbić calaka i mi brakuje dosłownie dwuch achków, i właśnie ta schematyczność jest w tym najgorsza. O ile udało mi się bez problemu wbić : Spoiler Tak ostatnie dwa to będzie syzyfowa praca prawdopodobnie z mapami które sam stworze Spoiler Edytowane 31 maja 202431 maj przez Assassins_78
Opublikowano 31 maja 202431 maj Teraz, Assassins_78 napisał(a): @KrYcHu_89 jest tak jak pisał @Ukukuki Właśnie próbuje wbić calaka i mi brakuje dosłownie dwuch achków, i właśnie ta schematyczność jest w tym najgorszą. O ile udało mi się bez problemu wbić : Pokaż ukrytą zawartość Tak ostatnie dwa to będzie syzyfowa praca prawdopodobnie z mapami które sam stworze Pokaż ukrytą zawartość Ok, no to jest lekka rysa na tym diamenciku, może coś podziałają przy dalszych updejtach.
Opublikowano 2 czerwca 20242 cze Nie dajesz rady, na "sluszym" czyli easy nie ma samograja i można przegrać ale to raczej kwestia jedynie tego o czym tu wcześniej wspominaliśmy czyli jak gdzieś nieprzygotowany za daleko się zapędzisz i drapnie cię wrogi powiernik. Z znajomością mapki nie powinieneś mieć raczej kłopotów z misjami
Opublikowano 2 czerwca 20242 cze Gram na tym średnim, no ale nie jestem przyzwyczajony do powtarzania mam. Trochę dziwnie to rozwiązali ,że nie można uruchamiać skryptu tylko lepiej kisić się w pewnych regionach mapy przez jakiś czas. Edit: dobra powtarzam drugą misję i faktycznie zmiana kierunku dała pozytywny rezultat, wcześniej ganiałem się w kółko z CPU. Trudna gierka albo nie ogarniam xd