Ukukuki 7 101 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Tutaj recenzja do poczytania jak ktoś lubi: https://www.gry-online.pl/recenzje/songs-of-conquest-recenzja-gry-list-milosny-do-heroesow-plynacy-p/z84668 mam niecałe 6h nabite ale nic już nie pamiętam i zaczynam od nowa xd Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Ja sobie w weekend przejdę wczoraj dodaną czwartą kampanie, świetna gra Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Ogrywam sobie powoli pierwszą kampanię, już w wersji 1.0 (zapisy się ładnie przeniosły), naprawdę świetna strategia, szczególnie dla starych dziadów, co uwielbiają Homm 2&3. 1 1 1 Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja No ja też mam już parę godzin za sobą Gra przekozak 2 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Pisałem wam od ponad roku że sztos Do tego już w formie dlc zapowiedzieli właśnie piątą kampanię, oczywiście wjeżdża day one Tymczasem znikam kończyć czwartą kampanię, która pojawiła się wraz z 1.0, widzę że kampanie społeczności do pobrania też obrosły Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja (edytowane) @Daffy true! Ale ta ostatnia kampania jest przemyślnie zrobiona. No jest mega dobrze....czekam na DLC Masakra jak mi sie dobrze gra tym bardziej że byłem i jestem wielkim fanem HOMM ( bez wydania HD ;/ ) Edytowane 27 maja przez Assassins_78 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Ja jebie jaki road map, w tym roku i całym następnym pełno darmowego i płatnego contentu, pod koniec następnego roku ta gierka będzie chyba jeszcze raz tak wielka jak obecnie Do tego jeszcze na jesieni tego roku wersja PS5/Xbox series (przewidziałem ) 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja (edytowane) 22 minuty temu, Daffy napisał(a): Ja jebie jaki road map, w tym roku i całym następnym pełno darmowego i płatnego contentu, pod koniec następnego roku ta gierka będzie chyba jeszcze raz tak wielka jak obecnie Do tego jeszcze na jesieni tego roku wersja PS5/Xbox series (przewidziałem ) Grube plany, no, ale nie ma się co dziwić, świetnie się w to gra, nawet ta pierwsza kampania, którą kończę wymiata, zakładam, że potem tylko lepiej :). Edytowane 27 maja przez KrYcHu_89 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja W dniu 15.02.2024 o 11:22, Daffy napisał(a): Dwie pierwsze misje pierwszej kampanii to w gruncie rzeczy tutorial, potem dopiero zaczyna się hirołsowa zabawa gdy misje robią się bardziej otwarte, masz kilka nacji na mapce i chodzą powiernicy od wrogów Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja (edytowane) Barii to zdecydowanie najlepsza kampania. Niestety nadal nie naprawili błędu z trofikiem za przejście kampani na najwyższym poziomie, już kiedyś o tym wspominałem. Pozostało mi tylko czekać na kolejne dodatki i grać multiplayerowo Na SDczku piknie to śmiga pod kołderką Edytowane 28 maja przez Assassins_78 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja 11 godzin temu, Daffy napisał(a): Jasne, te misje są wprowadzeniem, ale w żaden sposób nie można się tam wynudzić, mapki małe, ale wypełnione ładnie. No ja już kończę 4rtą mapę, jakie to jest dobre :). 1 Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja No pierwsza kompania to tak raczej wprowadzenie, ale pozostałe to jest już to co tygryski kochają najbardziej . Nie zawiedziesz się na tym tytule. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja 6 godzin temu, Assassins_78 napisał(a): No pierwsza kompania to tak raczej wprowadzenie, ale pozostałe to jest już to co tygryski kochają najbardziej . Nie zawiedziesz się na tym tytule. 4rta mapa to już była ostra jazda. Pierwsza kampania ukończona, pięknie w to się gra, jutro druga :). 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja Piszesz że dobrze że zaczekales do 1.0 a na dobrą sprawę te 1.0 to tylko czwarta kampania. Od końca 2023 kiedy dodali pełne sterowanie padem i wsparcie decka ta gra w moim mniemaniu jest już fullem 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 2ga kampania 3/4 dzisiaj zrobiona. Nawet kilka razy się spociłem na 'Słusznym':). Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Wróciłem do gierki i muszę powtarzać ostatnią misję w pierwszej kampanii xd No ale mniej więcej wiem co źle zrobiłem, poszedłem w złą stronę xd Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Ja wczoraj skończyłem kampanię drugą na "Słusznym" znowu trzeba było restartować kilka walk, a na mapce ciężko było ogarnąć, tyle rzeczy . Ulepszenie smoków dopiero pomogło mi poradził sobie z tymi armatkami. Zrobię sobie przerwę kilka dni na 3 i 4, ale naprawdę jest kozak, trzyma poziom. 1 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Prowadzić rozwój osad i budynków w nich tak by jak najszybciej mieć dostęp do ulepszonych jednostek W dalszych osadach warto budować posterunek co umożliwia nabór jednostek z wszystkich osad (nie trzeba wracać przez pół mapy) Warto rozwijać magię i patrzeć jakich czarów chcemy używać i kupować jednostki które zapewniają przyrost tego rodzaju magii by użyć tych zdolności Czasem warto przejść mapkę i potem startować ją od nowa, zauważyłem że powiernicy wroga uaktywniają się dopiero od pewnego momentu mapy więc lepiej wiedzieć gdzie to mniej więcej jest. Jak z trudem wygramy jakąś zwykłą potyczkę, a w kolejnej turze zaatakuje te nasze resztki oddziałów powiernik wroga to pewne game over 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Właśnie to mi trochę przeszkadza ,że komputer ewidentnie zawsze działa w ten sam sposób. Wiem ,że to indyk ale w Herosach 3, oponent losował schemat działania (wojownik, odkrywca, budowniczy) + modyfikatory zależnie od poziomu trudności. I jednak te mecze zawsze wyglądały trochę inaczej tak tutaj zawsze ten sam schemat. Co w sumie ułatwia powtarzanie map. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 40 minut temu, Ukukuki napisał(a): Właśnie to mi trochę przeszkadza ,że komputer ewidentnie zawsze działa w ten sam sposób. Wiem ,że to indyk ale w Herosach 3, oponent losował schemat działania (wojownik, odkrywca, budowniczy) + modyfikatory zależnie od poziomu trudności. I jednak te mecze zawsze wyglądały trochę inaczej tak tutaj zawsze ten sam schemat. Co w sumie ułatwia powtarzanie map. Ciekawe, jak to jest na normalnej mapie, bo kampania kampanią, tam są niektóre rzeczy ogólnie predefiniowane. Ktoś sprawdzał, też zawsze to samo zachowanie? Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja (edytowane) @KrYcHu_89 jest tak jak pisał @Ukukuki Właśnie próbuje wbić calaka i mi brakuje dosłownie dwuch achków, i właśnie ta schematyczność jest w tym najgorsza. O ile udało mi się bez problemu wbić : Spoiler Tak ostatnie dwa to będzie syzyfowa praca prawdopodobnie z mapami które sam stworze Spoiler Edytowane 31 maja przez Assassins_78 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Teraz, Assassins_78 napisał(a): @KrYcHu_89 jest tak jak pisał @Ukukuki Właśnie próbuje wbić calaka i mi brakuje dosłownie dwuch achków, i właśnie ta schematyczność jest w tym najgorszą. O ile udało mi się bez problemu wbić : Pokaż ukrytą zawartość Tak ostatnie dwa to będzie syzyfowa praca prawdopodobnie z mapami które sam stworze Pokaż ukrytą zawartość Ok, no to jest lekka rysa na tym diamenciku, może coś podziałają przy dalszych updejtach. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca Ta kampania żab jest taka trudna czy ja nie daje rady? Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca Nie dajesz rady, na "sluszym" czyli easy nie ma samograja i można przegrać ale to raczej kwestia jedynie tego o czym tu wcześniej wspominaliśmy czyli jak gdzieś nieprzygotowany za daleko się zapędzisz i drapnie cię wrogi powiernik. Z znajomością mapki nie powinieneś mieć raczej kłopotów z misjami Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca Gram na tym średnim, no ale nie jestem przyzwyczajony do powtarzania mam. Trochę dziwnie to rozwiązali ,że nie można uruchamiać skryptu tylko lepiej kisić się w pewnych regionach mapy przez jakiś czas. Edit: dobra powtarzam drugą misję i faktycznie zmiana kierunku dała pozytywny rezultat, wcześniej ganiałem się w kółko z CPU. Trudna gierka albo nie ogarniam xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi