Skocz do zawartości

Songs of Conquest

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogrywam sobie powoli pierwszą kampanię, już w wersji 1.0 (zapisy się ładnie przeniosły), naprawdę świetna strategia, szczególnie dla starych dziadów, co uwielbiają Homm 2&3. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano

Pisałem wam od ponad roku że sztos

Do tego już w formie dlc zapowiedzieli właśnie piątą kampanię, oczywiście wjeżdża day one

Tymczasem znikam kończyć czwartą kampanię, która pojawiła się wraz z 1.0, widzę że kampanie społeczności do pobrania też obrosły 

Opublikowano (edytowane)

@Daffy true!

Ale ta ostatnia kampania jest przemyślnie zrobiona. No jest mega dobrze....czekam na DLC :)

Masakra jak mi sie dobrze gra tym bardziej że byłem i jestem wielkim fanem HOMM ( bez wydania HD ;/ ) 

Edytowane przez Assassins_78
Opublikowano

Ja jebie jaki road map, w tym roku i całym następnym pełno darmowego i płatnego contentu, pod koniec następnego roku ta gierka będzie chyba jeszcze raz tak wielka jak obecnie

Do tego jeszcze na jesieni tego roku wersja PS5/Xbox series (przewidziałem ;) )

Screenshot_2024-05-27-21-49-14-24_a5f05134355d0c28d0e7113add1d3465.jpg

• Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Daffy napisał(a):

Ja jebie jaki road map, w tym roku i całym następnym pełno darmowego i płatnego contentu, pod koniec następnego roku ta gierka będzie chyba jeszcze raz tak wielka jak obecnie

Do tego jeszcze na jesieni tego roku wersja PS5/Xbox series (przewidziałem ;) )

Screenshot_2024-05-27-21-49-14-24_a5f05134355d0c28d0e7113add1d3465.jpg

Grube plany, no, ale nie ma się co dziwić, świetnie się w to gra, nawet ta pierwsza kampania, którą kończę wymiata, zakładam, że potem tylko lepiej :). 

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano
W dniu 15.02.2024 o 11:22, Daffy napisał(a):

Dwie pierwsze misje pierwszej kampanii to w gruncie rzeczy tutorial, potem dopiero zaczyna się hirołsowa zabawa gdy misje robią się bardziej otwarte, masz kilka nacji na mapce i chodzą powiernicy od wrogów 

Opublikowano (edytowane)

Barii to zdecydowanie najlepsza kampania. Niestety nadal nie naprawili błędu z trofikiem za przejście kampani na najwyższym poziomie, już kiedyś o tym wspominałem. 

Pozostało mi tylko czekać na kolejne dodatki i grać multiplayerowo :) Na SDczku piknie to śmiga pod kołderką :P 

Opublikowano
11 godzin temu, Daffy napisał(a):

Jasne, te misje są wprowadzeniem, ale w żaden sposób nie można się tam wynudzić, mapki małe, ale wypełnione ładnie. 

No ja już kończę 4rtą mapę, jakie to jest dobre :). 

• Lubię! 1
Opublikowano
6 godzin temu, Assassins_78 napisał(a):

No pierwsza kompania to tak raczej wprowadzenie, ale pozostałe to jest już to co tygryski kochają najbardziej . Nie zawiedziesz się na tym tytule.

4rta mapa to już była ostra jazda. 

Pierwsza kampania ukończona, pięknie w to się gra, jutro druga :). 

• Lubię! 1
Opublikowano

Piszesz że dobrze że zaczekales do 1.0 a na dobrą sprawę te 1.0 to tylko czwarta kampania. Od końca 2023 kiedy dodali pełne sterowanie padem i wsparcie decka ta gra w moim mniemaniu jest już fullem 

• This 1
Opublikowano

Ja wczoraj skończyłem kampanię drugą na "Słusznym" znowu trzeba było restartować kilka walk, a na mapce ciężko było ogarnąć, tyle rzeczy :fsg:. Ulepszenie smoków dopiero pomogło mi poradził sobie z tymi armatkami. 

Zrobię sobie przerwę kilka dni na 3 i 4, ale naprawdę jest kozak, trzyma poziom. 

• Plusik 1
Opublikowano

Prowadzić rozwój osad i budynków w nich tak by jak najszybciej mieć dostęp do ulepszonych jednostek

W dalszych osadach warto budować posterunek co umożliwia nabór jednostek z wszystkich osad (nie trzeba wracać przez pół mapy)

Warto rozwijać magię i patrzeć jakich czarów chcemy używać i kupować jednostki które zapewniają przyrost tego rodzaju magii by użyć tych zdolności 

Czasem warto przejść mapkę i potem startować ją od nowa, zauważyłem że powiernicy wroga uaktywniają się dopiero od pewnego momentu mapy więc lepiej wiedzieć gdzie to mniej więcej jest. Jak z trudem wygramy jakąś zwykłą potyczkę, a w kolejnej turze zaatakuje te nasze resztki oddziałów powiernik wroga to pewne game over

• Plusik 1
Opublikowano

Właśnie to mi trochę przeszkadza ,że komputer ewidentnie zawsze działa w ten sam sposób. Wiem ,że to indyk ale w Herosach 3, oponent losował schemat działania (wojownik, odkrywca, budowniczy) + modyfikatory zależnie od poziomu trudności. I jednak te mecze zawsze wyglądały trochę inaczej tak tutaj zawsze ten sam schemat. Co w sumie ułatwia powtarzanie map. 

Opublikowano
40 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Właśnie to mi trochę przeszkadza ,że komputer ewidentnie zawsze działa w ten sam sposób. Wiem ,że to indyk ale w Herosach 3, oponent losował schemat działania (wojownik, odkrywca, budowniczy) + modyfikatory zależnie od poziomu trudności. I jednak te mecze zawsze wyglądały trochę inaczej tak tutaj zawsze ten sam schemat. Co w sumie ułatwia powtarzanie map. 

Ciekawe, jak to jest na normalnej mapie, bo kampania kampanią, tam są niektóre rzeczy ogólnie predefiniowane. Ktoś sprawdzał, też zawsze to samo zachowanie? 

Opublikowano (edytowane)

@KrYcHu_89 jest tak jak pisał @Ukukuki
Właśnie próbuje wbić calaka i mi brakuje dosłownie dwuch achków, i właśnie ta schematyczność jest w tym najgorsza. O ile udało mi się bez problemu wbić :

Spoiler

7xobmaj.png

Tak ostatnie dwa to będzie syzyfowa praca prawdopodobnie z mapami które sam stworze ;) 

Spoiler

JC5FGXG.png

Opublikowano
Teraz, Assassins_78 napisał(a):

@KrYcHu_89 jest tak jak pisał @Ukukuki
Właśnie próbuje wbić calaka i mi brakuje dosłownie dwuch achków, i właśnie ta schematyczność jest w tym najgorszą. O ile udało mi się bez problemu wbić :

Pokaż ukrytą zawartość

7xobmaj.png

Tak ostatnie dwa to będzie syzyfowa praca prawdopodobnie z mapami które sam stworze ;) 

Pokaż ukrytą zawartość

JC5FGXG.png

Ok, no to jest lekka rysa na tym diamenciku, może coś podziałają przy dalszych updejtach. 

Opublikowano

Nie dajesz rady, na "sluszym" czyli easy nie ma samograja i można przegrać ale to raczej kwestia jedynie tego o czym tu wcześniej wspominaliśmy czyli jak gdzieś nieprzygotowany za daleko się zapędzisz i drapnie cię wrogi powiernik. Z znajomością mapki nie powinieneś mieć raczej kłopotów z misjami 

Opublikowano

Gram na tym średnim, no ale nie jestem przyzwyczajony do powtarzania mam. Trochę dziwnie to rozwiązali ,że nie można uruchamiać skryptu tylko lepiej kisić się w pewnych regionach mapy przez jakiś czas. 

Edit: dobra powtarzam drugą misję i faktycznie zmiana kierunku dała pozytywny rezultat, wcześniej ganiałem się w kółko z CPU. 

Trudna gierka albo nie ogarniam xd