Skocz do zawartości

Songs of Conquest

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj leciałem i skończyłem kampanię nr 3 i to był hardkor w ostatniej 4rtej misji po prostu olałem walkę i przejmowałem na końcu

Spoiler

miejsca mocy 

a gram na "Słusznym" :). Zdecydowanie nie jest za łatwo dla mnie i to pierwsza misja finalna kampanii, która naprawdę było zrobiona pod cele misji, a nie po prostu niszczenie wszystkiego na mapie. 

Ostatnia kampania przede mną, jakieś wskazówki :D? 

Zawrotne 1.2% ukończyło przedostatnią kampanię do tej pory xD. 

image.png.8d7c48d64bb478747f585f4211759af6.png

• Lubię! 1
Opublikowano

Zrobiłem z rozpędu finalną kampanię, no było łatwiej niż w 3ciej i ogólnie już podobny schemat z 

Spoiler

miejscami mocy

image.png.0889992e9aabb18d2c529ec8a32b7aa8.png

Bardzo dobra gierka 28h zeszło mi na samą kampanię. Wrócę pewnie na jakiś skirmish/multi i do nowych kampanii w przyszłości. Z minusów AI i jednak 4rta kampania, mimo, że trzyma poziom to jednak cele misji podobne jak w 3ciej. Dałbym 9/10, najlepszy gra w stylu Heroes 3 od czasu Heroes V :).

• Lubię! 1
Opublikowano

Mam już pod 30h i myślę ,że spokojnie nabiję z 50h. Ogarnąłem mechaniki i ekonomię gry to teraz gra się przyjemnie. Fajny klimat w gierce i mega mi się podobają te wstawki śpiewane. Grafika też ma swój urok ładnego szczegółowego pixel artu. Fajnie ,że nie jest to prosty klon Heroes tylko strategia turowa czerpiąca garściami z gatunku, chociaż fakt faktem najwięcej z serii Heroes. 

Opublikowano

Różnie może być. Poziom trudności średnio-wysokawy bym rzekł. No i zasady gry specyficzne, bo każdy ruch liczony w turach, a wróg nie śpi i z tego też korzysta.

Opublikowano
2 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Jak ktoś jest totalnym laikiem w gatunku to da się czy będzie męczarnia?

Da się, graj na słusznym, możliwe że czasem będziesz mieć kłopoty ale to turówka więc nauczysz się mechanik na spokojnie wcześniej czy później 

• Lubię! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
2 godziny temu, pawelgr5 napisał(a):

Jak ktoś jest totalnym laikiem w gatunku to da się czy będzie męczarnia?

Poza kampanią jest jeszcze jeden poziom trudności, odpowiednik łatwy/ bardzo łatwy. W kampanii są dostępne 3 poziomy trudności zamiast 4. Jednak nie jest źle szczególnie w pierwszej kampanii która jest trochę samouczkiem. 

• Dzięki 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

No i trzeba się wgryźć, ale:

Cytat

And what about the Switch? The Switch presents a unique set of challenges compared to other consoles, which makes development more complex. While we’d love to see Songs of Conquest on the Switch, we can’t make any promises at this stage. We're continuing to explore the possibility, but we don’t have any further updates for now. We’ll keep you posted as things develop.
We can’t wait for our little game to take the next step and we hope you’ll join us for the adventure!

Eh oby dwójka wyszła i nie było takich problemów.

• 2 tygodnie później...