ASX 14 610 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Produkcja niezależna wyróżniająca się niepowtarzalnym stylem graficznym premiera 23 września w Game Passie 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Przepiękna oprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Jest demo do pobrania, niby wersja pre-beta, niestety technicznie bardzo niedopracowane a tu premiera za 3mc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Oprawa graficzna inspirowana twórczością Jeana Girauda. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Jak pierwszy raz to zobaczyłem rok temu to mi się podobało, a potem pokazali animację poruszania się i czar prysł. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 16 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 To podobno zabieg artystyczny z tym że postać renderuje się w 15 klatkach, ale też mi się to nie podoba xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 329 Opublikowano 17 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2021 No to poruszanie się wygląda tragicznie xD ale reszta to oby gameplay też dał radę bo niestety juz duzo bylo indorów ze świetną oprawą i marnym gameplayem Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 17 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2021 Wygląd to ta gra ma, trzeba to powiedzieć wprost. Kwestia jak się to będzie prezentować w gameplayu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2021 Chyba kupuję Xboxa dla tej gry mdr. Nie powinienem się nastawiać, bo to przecież niemożliwe, żeby dwóch kolesi z Londynu zrobiło dobry, nienudny open world. No nie? Marne są szanse, żeby dwóch typów było aż tak utalentowanych i w robieniu grafiki, i dźwięku, i kontroli nad postacią, i dialogów, i questów, i mapowania, i... tak dalej. Gra już prezentuje się doskonale, nie powinienem wierzyć, że gameplay osiągnie podobny poziom. Jednak dla mnie vibe znaczy wiele, zresztą ja ogólnie uwielbiam gry, które zrzynają chociaż trochę z Breath of the Wild. Breath jest tak potężną grą, że nawet gry zrzynające choć jeden element wypadają doskonale, jak Short Hike czy Haven. Tutaj chyba nie będzie ani tempa z tego pierwszego, ani muzyczki i walk z tego drugiego, ale będą piękne widoczki i ogólne uczucie swobody. W grze nie będzie prawie żadnych ograniczeń co do kierunku, świat będzie wolny do eksploracji - przykładowo będziemy mogli wykonać questy zanim ktokolwiek akurat nam powie, że te questy istnieją. Wśród porównań twórcy wymieniają, oprócz Short Hike (który ich podobno wnerwił ustawiając poprzeczkę aż tak wysoko) także np. The Touryst oraz Outer Wilds. Czyli, no, zeldowo - gra ma jakiś określony początek i koniec, a co zrobisz pomiędzy nimi i jakie wątki zobaczysz, to głównie twój wybór. Jeśli chodzi o sterowanie, to twórcy mówią, że najbliżej im do gier Team ICO - chcą, by było czuć małość postaci w świecie. Duże nastawienie na pojazdy - długie, samotne podróże jak na koniu. A kiedy z nich wyjdziemy, to Sable będzie się nieco męczyć ze wszystkim. Na pewno część osób na to będzie tak samo jęczeć. Sama animacja bohaterki będzie chyba niesamowicie kontrowersyjna i niejeden łowca klatkażu powie, że dostał wymiotów. Jednakże pod względem celów gra jest dużo pełniejsza i bardziej RPG-owa, niż większość tych Icowych gier na nastrój, bo jest i sporo dialogów, i różnorakich questów, rzeczy do zbierania itd. Scenariusz pisze Meg Jayanth, znana z (fragmentów) 80 days, Sunless Sea, kapitalnych gier dla miłośników czytania i fajnie pomyślanych interaktywnych dialogów, to daje mi nadzieję na niezły poziom. Twórcy zakładają, że część osób pewnie będzie przewijać dialogi, ale są przekonani, że zagłębiając się uważnie odkryjemy wiele zaskakujących aspektów historii tego świata i postaci. Za muzykę odpowiada Japanese Breakfast (ale ta piosenka ze zwiastunu to wyjątek, w grze jako takiej nie będzie wokali), a za sound design koleś, który robił to w Manifold Garden i Bad North, więc to też brzmi nieźle. Trudno mi aż uwierzyć, że ta gra w końcu naprawdę wyjdzie. Była wśród najbardziej oczekiwanych od tylu lat, a to kurde dwóch kolesi robiło przez ten czas, zaczynając od zajawki aż wyszedł im z tego cały open world. Mimo wszystko czasami muszę się podjarać jakąś piękną grą, jak Gris. Xbox za miesiąc pewnie wleci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 18 godzin temu, ogqozo napisał: Chyba kupuję Xboxa dla tej gry mdr. nie lepiej będzie sprawdzić grę w chmurze niskim kosztem i dopiero gdy okażę się że jest dobra, ewentualnie zdecydować się na zakup drogiej konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 Nie no wiadomo że trochę żart, są też jakieś inne dobre gry na Xboxa (Ninja Gaiden Black, Red Dead Redemption 1...), i ogólnie zbierałem się do kupna, ale faktycznie mam nadzieję, że to właśnie teraz się stanie, w sam raz na wydanie Sable, bo i w sumie na żadną grę na Xboxa od dawna w żaden sposób nie czekałem. Konsola droga nie jest, biorąc pod uwagę gamepassa. Mój wybór to było albo kupić Xboxa, albo wydać więcej kasy na zestaw PSVR+dosłownie 5 gier, które są tylko na PSVR, tylko po to, żeby jednak mieć te 5 gier zaliczone i wiedzieć o nich wszystko. 5 gier mdr. To jest dla mnie drogi hardware, Xbox jest niesprawiedliwie tani, no ale trudno nie skorzystać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 Co to kurwa jest mdr? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 lol tylko po francusku Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 Niektórzy muszą być alternatywni nawet w tym. Może następnym razem po rosyjsku albo w suahili. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2021 Popularne niegdyś wśród forumowej elity "rżę xD" jest trawestacją najczęściej używanego śmieszkowania w rosyjskojęzycznym internecie, "ржунимагу" (młodzieżowa pisownia zdania "rżu, nie mogu"). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 377 Opublikowano 1 września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 września 2021 ним to nowe mdr Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 14 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2021 trochę o mechanice gry, wygląda na to że maski które nosimy są dosyć ważne cały czas nie mogę się przekonać do tej stylizowanej na poklatkowej animacji biegania Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 21 września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 września 2021 Eska już w moich rękach. W sumie nie aż TAK mały, jak się nastawiałem, ale i tak uroczy. Tylko teraz wymęczyć Death Stranding, żeby na amen odłączyć PS4 z rotacji i będzie granko na gamepassie. Sable musi już tylko chwilę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 września 2021 (edytowane) 7/10 od IGN PC Gamer: 93/100 Game Informer: 8.75 GamesRadar - 4/5 Edytowane 22 września 2021 przez Bigby 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Ehhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Wygląda to świetnie i klimatycznie. Na bank zagram ale narazie kończę psychonauts 2 no i dzisiaj wleciała subnautica 2 do gamepassa i w dodatku jeszcze premiera diablo 2 R Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Ta ja dziś sprawdzę co to za crap na żółto, Subnautica też się ściąga. Diablo z Islandii chyba se poczeka na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 Większość recenzji niezbyt przychylna. Sporo narzekania na ogromne nagromadzenie drobnych bugów, niedopracowanych kolizji i animacji, problemów z płynnością i kamerą itd., które sumują się na grę czekającą na kilka patchy. Jeden się już w sumie pojawił od czasu udostępnienia kopii do recenzji, czyli wielu recenzentów grało w grę wyraźnie gorszą od tej, która jest dzisiaj. Ale nadal brzmi to trochę jak beta, nadal ludzie naprawdę patrzący w grach na co innego mówią, że liczba niedociągnięć technicznych ich mocno męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 W gamepassie daje +2 do oceny bo biorę pod uwagę cenę. Czyli nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 września 2021 I jeszcze +10 bonus dyskryminacyjny, i mamy hit. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi