Sylvan Wielki 4 556 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Historia rozgrywa się kilka lat po zakończeniu wydarzeń z poprzedniczki. Gra ma wyjść na starą, jak i obecną generację. Premiera nie została podana, ale chodzą słuchy, że ma być to bieżący rok - jednak z tym może być rożnie. Zrzuty z gry: 2 1 Cytuj
Boomcio 4 040 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Ciekawe, czy będą schwarz raptory. Pamiętam, jak w początkowym etapie oryginału jeden mnie ( pomimo, że miałem łuk i jakiś mieczyk ) pozamiatał. Trach i nima chłopa! Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Silnik graficzny ten sam, ale roślinność wygląda dużo lepiej. Ciekawe jak tym razem pójdzie piraniom z optymalizacją, pamiętam jak dłuższe sesje wysypywały grę na prosiaku. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Nie widziałem gorzej zbalansowanej gry RPG niż Elex. W jakiegoś kretoszczura musiałem ładować z 10 razy wyrzutnią rakiet żeby padł, a to tylko początek głupot. Ta gra była nie grywalna aż musiałem odpuścić. Za to pamiętam pierwszego Risena, niby trochę drewno, ale duch Ghotica był obecny i gameplay dobrze przemyślany. Tylko że to było 11 lat temu. Może lepiej żeby te śmieszne studio pirania umarło, a ich developerzy poszli robić gry na komórki czy inne ścieki. 1 Cytuj
AK-47 214 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 W dniu 18.06.2021 o 21:02, Pure Bladestone napisał: Nie widziałem gorzej zbalansowanej gry RPG niż Elex. W jakiegoś kretoszczura musiałem ładować z 10 razy wyrzutnią rakiet żeby padł, a to tylko początek głupot. Ta gra była nie grywalna aż musiałem odpuścić. Za to pamiętam pierwszego Risena, niby trochę drewno, ale duch Ghotica był obecny i gameplay dobrze przemyślany. Tylko że to było 11 lat temu. Może lepiej żeby te śmieszne studio pirania umarło, a ich developerzy poszli robić gry na komórki czy inne ścieki. Gry od tego studia zazwyczaj są mocno zbugowane, bo to małe studio i nie oczekuje niczego specjalnego. Grałem ostatnio w risen2 i takie to było brzydkie na ps3 i drewno, że głowa mała, ale bardzo przyjemnie się grało Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 Pierwszy Elex dawał radę na Xbox One, jednak podchodząc do tej gry trzeba mieć silną psychikę Co do dwójki obawiam się, że to będzie bardziej standalone DLC: silnik ten sam, kilka nowych lokacji, pewnie postaci i oczywiście "epicka" fabuła. Na cuda optymalizacyjne nie liczę. Nie znaczy to jednak, że nie zagram Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 2 lipca 2021 Opublikowano 2 lipca 2021 Czyli generalnie Elex na sterydach, dla mnie to dobra wiadomość. Podoba mi się to, że idą nie w powiększanie świata dla samego jego powiększenia, a bardziej w modyfikację i - przede wszystkim - jego zapełnienie. W pierwszym Elex nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że świat gry nie był wystarczająco wypełniony, bo zabrakło na to czasu. Wiele ciekawych miejscówek można było lepiej wykorzystać. Zamiast trzech frakcji, tym razem będziemy mogli wybierać spośród pięciu, a bonusowo dostępna będzie jeszcze jedna, która dostępna będzie w pewnych nieokreślonych okolicznościach. Dobrze też, że tym razem trzymają się obranego kierunku i tylko rozwijają pomysły z części pierwszej, nie wywracając wszystkiego do góry nogami jak w przypadku Risen. 1 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 2 lipca 2021 Opublikowano 2 lipca 2021 Obejrzałem ostatnio gameplay i straszne drewno tam jest ale rozumiem, że to taki gothicowy feature. Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 To jakaś alfa tak? To opóźnienie dźwięku, ta ilość fps, TO LATANIE XD Takie Anthem przerobione na steam indie. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 3 godziny temu, Figuś napisał: Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 (edytowane) Ciekawe jak długo fani gier Piranha Bytes beda w stanie firme utrzymac kupujac ich gry. Sam sie do nich zaliczam, ale Elexa nie kupilem jakos jeszcze. Po prostu ostatnio mocno draznia mnie gry z niedopracowana/drewniana mechanika i staram je sie omijac. Edytowane 13 września 2021 przez Lukas_AT Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 Akurat Elex sprzedał się całkiem dobrze jak na grę tych devów. Jednym z głównych założeń przy pierwszym Eleksie było wypuszczenie gry dopracowanej pod kątem ewentualnych bugów i to się raczej udało (z małymi wyjątkami). No i mimo, że to wciąż tzw. "drewno", a fabuła to nic niezwykłego, tak muszę przyznać, że gameplay'owo pod względem mechaniki - zwłaszcza walki - to ich najlepsza gra. Czekam na kontynuację, chociaż fabuła i postacie są dla mnie tylko dodatkiem do rozgrywki, eksploracji, rozwijania postaci. Jedno i drugie jest nijakie, do Gothików nie ma startu i to nie przez setting. Cytuj
Boomcio 4 040 Opublikowano 18 września 2021 Opublikowano 18 września 2021 Czekam na ten tytuł jak antyszur na piątą dawkę. 1 Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 18 września 2021 Opublikowano 18 września 2021 Wczoraj streamowali gameplay, ponizej mozna znalezc klipy https://www.twitch.tv/directory/game/ELEX II/clips?range=7d Uwielbiam gry Piranii, ale ELEX był ich najsłabszym dziełem, wyraźnie zabrakło budżetu na realizację gry o takim rozmachu. Z tego co widać na rozgrywce, będzie powtórka z rozrywki, chociaż otoczenie wygląda na trochę bardziej klimatyczne i zróżnicowane. Osobiście wolałbym kontynuację Risena. Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 18 września 2021 Opublikowano 18 września 2021 No Risen po jedynce jest spoko, wszystko fajnie, tylko... nudne to trochę i ciężko przysiąść żeby w to grać. W przeciwieństwie do Elex, w którym rozgrywka jest absorbująca. Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 18 września 2021 Opublikowano 18 września 2021 Ja uważam na odwrót, Risen 1 i 2 były godnymi następcami Gothiców (dwójka miała inny klimat piracki, nie każdemu to podeszło ale mi bardzo). Trójka najgorsza, ale ciągnęły ją postaci z poprzedników. Niedawno ograłem z przyjenością całą serię po raz n-ty. W Elex świat był za duży, wszędzie copy paste assetów, brak ciekawego lootu (wszędzie widelce i śmieci dla vendora), postaci dramat, pamiętam raptem 2-3 w miarę interesujące, gra rozwleczona. Nie czuć było klimatu post apo prawie wcale. No widać tam było że temat przerósł możliwości studia. No i polonizacja dramatycznie słaba. Jak widać, co kto lubi. 1 Cytuj
Wredny 9 513 Opublikowano 18 września 2021 Opublikowano 18 września 2021 Mi ELEX od początku sie spodobał, właśnie ten klimat post-apo mnie urzekł, ale później, gdy trafiłem do innych lokacji to jakoś moje zainteresowanie osłabło i przestałem grać. Oczywiście nie pomagał brak jakiegoś charyzmatycznego bohatera, w którego aż by sie chciało wcielić. Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 21 września 2021 Opublikowano 21 września 2021 https://www.twitch.tv/fextralife/clip/SnappyResilientJaguarGingerPower-uWpurrjOoB2MCwPE No nawet śmiechłem z tej animacji i tego soczystego oooh fuck Cytuj
Boomcio 4 040 Opublikowano 10 listopada 2021 Opublikowano 10 listopada 2021 1 marca premiera. Oby bez opóźnień, bo mocno czekam żeby mnie na wejściu czarne raptory przejebały . Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 10 listopada 2021 Opublikowano 10 listopada 2021 (edytowane) W dniu 18.09.2021 o 12:49, smoo napisał: W Elex świat był za duży, wszędzie copy paste assetów, brak ciekawego lootu (wszędzie widelce i śmieci dla vendora), postaci dramat, pamiętam raptem 2-3 w miarę interesujące, gra rozwleczona. Nie czuć było klimatu post apo prawie wcale. No widać tam było że temat przerósł możliwości studia. No i polonizacja dramatycznie słaba. Świat nie tyle był dla mnie za duży, co zdecydowanie niewykorzystany, a na pewno nie został wypełniony w jakiś interesujący sposób, z jakimś większym pomysłem. Dialogi też niezbyt ciekawe, nieangażujące, postaciom brak głębi. Widać, że jest to coś, na co zabrakło czasu. Dobra podstawa/platforma pod coś lepszego. Tej grze przydałoby się porządne rozszerzenie, coś na kształt Nocy Kruka do G2. Szkoda, że tak ją zostawili, bo pierwsza gra z serii jest tylko jedna. Edytowane 10 listopada 2021 przez krzysiek923 Cytuj
Sylvan Wielki 4 556 Opublikowano 11 listopada 2021 Autor Opublikowano 11 listopada 2021 I co wy na to, panowie Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Gierka spoko, przyjemna, ale to nie jest Gothic, żeby interesowały mnie gadżety z niej, z tego uniwersum. Jeśli ktoś ma hobby kolekcjonowania figurek, to pewnie fajnie będzie się prezentować na półce, ale wartość fanowska... No nie. Tak samo amulet Kleryka to nie amulet Śniącego, z którym do dzisiaj chodzi Bjorn Pankratz. Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 16 listopada 2021 Opublikowano 16 listopada 2021 Niektórzy mogą nie wiedzieć, bo nie każdy się szczegółowo interesuje, ale do biblioteki wstecznej kompatybilność na Xboksie dodane zostały pierwsza i druga część Risen. Technicznie na konsolach było słabo, ale jeśli ktoś lubi te gry, a dodatkowo zbiera osiągnięcia to można spróbować. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi