Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 13 minut temu, Faka napisał: Poniżej 80 nie ma sensu ruszać gier. ale user czy meta score
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Autor To że kilka osób (w tym np. Ja) napiszę swoje wrażenia i wymieni co im się nie podoba, nie oznacza że gra automatycznie staje słaba i nie warta sprawdzenia. Proponuje nie oglądać się na innych i wyrobić sobie własne zdanie. Ludzie mają różne preferencje i różne gusta (jednemu spodoba się 12 minutes, innemu Ascent, a jeszcze kto inny będzie zagrywać się w Hadesa), nawet najlepsze opinie nie są gwarancją że tobie się spodoba. No ale to wymaga grania w gry... i sorry ale pisanie że na xboxie nie ma dobrych nowych gier to przykład skrajnego trollingu albo głupoty
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Za rok jubileuszowy patch, będzie spokojnie 90+ i znaczek "branża się nie poznała". tak będzie w przypadku wersji na konsolę sonki
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l No ale serio przewrażliwieni jesteście i zachowujecie się fanatycznie. On się tylko odniósł do klarownych opinii innych użytkowników i tylko podsumował te opinie zdaniem, które z nich wynika. To jakaś utopia, żeby każdy samodzielnie sprawdzał każdą grę. Po to są te opinie, po to są recenzje. Nie musze taplać się w gównie, żeby wiedzieć, że tego nie chcę, no ale ty na pewno najpierw byś sprawdził.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Raczej odpowiedź na słaby trolling, bo pisanie, że gra 8/10 to jest średniak to niezłe
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Autor pisanie żeby ktoś zagrał w grę zanim się o niej wypowie to nie utopia, bo takie opinie jak Roziego, czyli teoretyków gamingu mało wnoszą do dyskusji i mają za cel jedynie robienie gownoburzy
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 53 minuty temu, pawelgr5 napisał: Jego zachowanie jest kompletnie z dupy i odrealnione od sytuacji. Problem polcjanta kazdy w takiej sytuacji ogarnąłby chociaz poprzez wyjscie z domu w pierwszej minucie zanim typ się pojawia no mozesz wyjsc przeciez xd
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 1 minutę temu, Dahaka napisał: no mozesz wyjsc przeciez xd W sensie da sie przekonac zone tak szybko zeby wyjsc, zjechac na jakies pietro albo po prostu sie minąc z typem i miec jakies zakonczenie ze ucieczka skuteczna?
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 1 minutę temu, ASX napisał: pisanie żeby ktoś zagrał w grę zanim się o niej wypowie to nie utopia, Ale to było wysnucie wniosku na podstawie opinii, nie jego opinia o grze. Zaczął zdanie od "czyli", możesz przez to rozumieć "z waszych opinii wynika, że".
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 7 minut temu, pawelgr5 napisał: W sensie da sie przekonac zone tak szybko zeby wyjsc, zjechac na jakies pietro albo po prostu sie minąc z typem i miec jakies zakonczenie ze ucieczka skuteczna? no nie da sie, bo wyjscie bohatera z mieszkania resetuje loop Spoiler z przyczyn fabularnych, generalnie nad logika i sensem pewnych rzeczy nie ma co dywagowac bo fabula poniekad na nie pozwala, ale to trzeba przejsc gre, zeby wiedziec o co chodzi Edytowane 20 sierpnia 20213 l przez Dahaka
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Przecież średnia na XSX to 78/100 po 7 recenzjach. Jakby było około 30 recenzji lub więcej to średnia oscylowałaby około 74/100. Jak pojawi się recenzja w EDGE to zdam wam relacje i napiszę czy warto zagrać. Na ten moment się wstrzymajcie jeszcze.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Autor Teraz, Jordanensis napisał: Przecież średnia na XSX to 78/100 po 7 recenzjach. Jakby było około 30 recenzji lub więcej to średnia oscylowałaby około 74/100. nie lubie dyskutować o cyferkach ale wersja na PC ma 34 recenzje i średnią 79/100 https://www.metacritic.com/game/pc/twelve-minutes 1 minutę temu, Jordanensis napisał: Jak pojawi się recenzja w EDGE to zdam wam relacje i napiszę czy warto zagrać. Na ten moment się wstrzymajcie jeszcze. dzięki Jerome, ale wystarczy nam Rozi
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Panowie, ja bym się nie śpieszył. Nie sprawdzajcie sami, czekajcie co powie żurom po przeczytaniu recki EDGE.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Mnie ta gra nawet intryguje i czekam na edycję na plejeacza. Czy byl9 jakieś info, ze to ex ostateczny? Edytowane 20 sierpnia 20213 l przez PanKamil
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l No miło się grało, dobrze że gra nie jest jakaś strasznie długa, widziałbym więcej gier od tego studia w formie loopu, ale na boga z lepszą intrygą, tutaj dość szybko można się domyślić w jakim kierunku pójdzie historia. Ale generalnie warto zagrać i samemu poznać tą historię.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Za rok jubileuszowy patch, będzie spokojnie 90+ i znaczek "branża się nie poznała". Już chyba nie trzeba czekać na patch xd https://www.ppe.pl/news/160576/hideo-kojima-jest-zachwycony-twelve-minutes-tworca-zacheca-do-gry.html
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Już chyba nie trzeba czekać na patch xdhttps://www.ppe.pl/news/160576/hideo-kojima-jest-zachwycony-twelve-minutes-tworca-zacheca-do-gry.htmlKwiiiik xD
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l O, jak chińczyk od Abandoned Metal Hill poleca to można grać chyba, chociaż jeszcze nadal nie wiemy, co powie żurom... Ciężka decyzja A poważnie to momentami bez solucji nie ruszyłbym dalej i przyznaję się bez bicia do konsultacji z wujkiem Google. Margines błędu jest zerowy i loopy nie wybaczają pominięcia czegokolwiek. Za to jak już się ruszy do przodu to fajnie się to wszystko rozwija.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Ja dzisiaj machnąłem oba zakończenia i całościowo podobało mi się. Gra ma swój urok i tę nutę tajemniczości, co to tam się pod koniec wydarzy. Błąd miałem jeden. Można by rzec cyberpunkowy - ot zabita postać, gdy oberwała raz jeszcze zaczęła skręcać się z bólu i jęczeć wniebogłosy. Tytuł warto sprawdzić. Taki statyczny rogalik nastawiony na dialogi i nieśpieszne prowadzenie rozgrywki, gdzie każda kolejna porażka przybliża nas do końca przygody. Tak jak Dahaka napisał, bardziej ciekawostka, ale zdecydowanie można się przy niej dobrze bawić.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l Po dwóch godzinach gry podoba mi się to co widzę, i dziś wieczorem wjedzie grubsza sesja. Jeśli chodzi o gameplay to ja tutaj mam luźne skojarzenia ze świetnego Her Story - takie budowanie z okruszków gdzie każdy loop staramy się zagrać inaczej, aby kolejny element układanki wpadł na swoje miejsce. Poza irytującym sterowaniem, skrojonym pod pc, jestem zadowolony z tego co widzę do tej pory.
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l A mnie zaczęło irytować, kręcę się w kółko i w zasadzie, ciagle kończy się tym samym, co bym nie zrobił i jak nie prowadził dialogów, telefonował, czy próbował ja przekonać, czy kogo nie Spoiler Zabijał i raził prądem włącznie z policjantem Jakieś tipy?
Opublikowano 20 sierpnia 20213 l 10 minut temu, MichAelis napisał: Jakieś tipy? Spoiler Jak cop leży na glebie nieprzytomny to zajeb mu wszystko co ma przy sobie, skuj go kajdankami i pogadaj z typem. Będzie się stawiać, używasz rewolweru na jego ramieniu albo nodze, no i przejrzyj jego telefon. A dalej radź sobie sam.
Opublikowano 21 sierpnia 20213 l Pomysł całkiem fajny i może by coś z tej gry było, gdyby nie lipny scenariusz z telenoweli. No i powtarzanie tego samego robi się wkurzające. Zwłaszcza jak zabraknie momentu i robi się praktycznie to samo by gra załapała, że wiemy jak ruszyć akcję do przodu. Niech wezmą patent escape room połączony z jakimś tam paradoksem czasowym itd i dorzucą do tego przyzwoitą, a wyjdzie solidna gierka.