messer88 6 580 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 13 minut temu, Faka napisał: Poniżej 80 nie ma sensu ruszać gier. ale user czy meta score Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2021 To że kilka osób (w tym np. Ja) napiszę swoje wrażenia i wymieni co im się nie podoba, nie oznacza że gra automatycznie staje słaba i nie warta sprawdzenia. Proponuje nie oglądać się na innych i wyrobić sobie własne zdanie. Ludzie mają różne preferencje i różne gusta (jednemu spodoba się 12 minutes, innemu Ascent, a jeszcze kto inny będzie zagrywać się w Hadesa), nawet najlepsze opinie nie są gwarancją że tobie się spodoba. No ale to wymaga grania w gry... i sorry ale pisanie że na xboxie nie ma dobrych nowych gier to przykład skrajnego trollingu albo głupoty 1 Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Za rok jubileuszowy patch, będzie spokojnie 90+ i znaczek "branża się nie poznała". tak będzie w przypadku wersji na konsolę sonki Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 No ale serio przewrażliwieni jesteście i zachowujecie się fanatycznie. On się tylko odniósł do klarownych opinii innych użytkowników i tylko podsumował te opinie zdaniem, które z nich wynika. To jakaś utopia, żeby każdy samodzielnie sprawdzał każdą grę. Po to są te opinie, po to są recenzje. Nie musze taplać się w gównie, żeby wiedzieć, że tego nie chcę, no ale ty na pewno najpierw byś sprawdził. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Raczej odpowiedź na słaby trolling, bo pisanie, że gra 8/10 to jest średniak to niezłe Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2021 pisanie żeby ktoś zagrał w grę zanim się o niej wypowie to nie utopia, bo takie opinie jak Roziego, czyli teoretyków gamingu mało wnoszą do dyskusji i mają za cel jedynie robienie gownoburzy Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 53 minuty temu, pawelgr5 napisał: Jego zachowanie jest kompletnie z dupy i odrealnione od sytuacji. Problem polcjanta kazdy w takiej sytuacji ogarnąłby chociaz poprzez wyjscie z domu w pierwszej minucie zanim typ się pojawia no mozesz wyjsc przeciez xd Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 1 minutę temu, Dahaka napisał: no mozesz wyjsc przeciez xd W sensie da sie przekonac zone tak szybko zeby wyjsc, zjechac na jakies pietro albo po prostu sie minąc z typem i miec jakies zakonczenie ze ucieczka skuteczna? Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 1 minutę temu, ASX napisał: pisanie żeby ktoś zagrał w grę zanim się o niej wypowie to nie utopia, Ale to było wysnucie wniosku na podstawie opinii, nie jego opinia o grze. Zaczął zdanie od "czyli", możesz przez to rozumieć "z waszych opinii wynika, że". Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, pawelgr5 napisał: W sensie da sie przekonac zone tak szybko zeby wyjsc, zjechac na jakies pietro albo po prostu sie minąc z typem i miec jakies zakonczenie ze ucieczka skuteczna? no nie da sie, bo wyjscie bohatera z mieszkania resetuje loop Spoiler z przyczyn fabularnych, generalnie nad logika i sensem pewnych rzeczy nie ma co dywagowac bo fabula poniekad na nie pozwala, ale to trzeba przejsc gre, zeby wiedziec o co chodzi Edytowane 20 sierpnia 2021 przez Dahaka 1 Cytuj
Jordanensis 383 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Przecież średnia na XSX to 78/100 po 7 recenzjach. Jakby było około 30 recenzji lub więcej to średnia oscylowałaby około 74/100. Jak pojawi się recenzja w EDGE to zdam wam relacje i napiszę czy warto zagrać. Na ten moment się wstrzymajcie jeszcze. 1 7 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2021 Teraz, Jordanensis napisał: Przecież średnia na XSX to 78/100 po 7 recenzjach. Jakby było około 30 recenzji lub więcej to średnia oscylowałaby około 74/100. nie lubie dyskutować o cyferkach ale wersja na PC ma 34 recenzje i średnią 79/100 https://www.metacritic.com/game/pc/twelve-minutes 1 minutę temu, Jordanensis napisał: Jak pojawi się recenzja w EDGE to zdam wam relacje i napiszę czy warto zagrać. Na ten moment się wstrzymajcie jeszcze. dzięki Jerome, ale wystarczy nam Rozi Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Panowie, ja bym się nie śpieszył. Nie sprawdzajcie sami, czekajcie co powie żurom po przeczytaniu recki EDGE. 5 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 (edytowane) Mnie ta gra nawet intryguje i czekam na edycję na plejeacza. Czy byl9 jakieś info, ze to ex ostateczny? Edytowane 20 sierpnia 2021 przez PanKamil Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 No miło się grało, dobrze że gra nie jest jakaś strasznie długa, widziałbym więcej gier od tego studia w formie loopu, ale na boga z lepszą intrygą, tutaj dość szybko można się domyślić w jakim kierunku pójdzie historia. Ale generalnie warto zagrać i samemu poznać tą historię. Cytuj
wojtas011 564 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Za rok jubileuszowy patch, będzie spokojnie 90+ i znaczek "branża się nie poznała". Już chyba nie trzeba czekać na patch xd https://www.ppe.pl/news/160576/hideo-kojima-jest-zachwycony-twelve-minutes-tworca-zacheca-do-gry.html 1 Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Już chyba nie trzeba czekać na patch xdhttps://www.ppe.pl/news/160576/hideo-kojima-jest-zachwycony-twelve-minutes-tworca-zacheca-do-gry.htmlKwiiiik xD Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Gameplayu mało to dlatego mu się podoba xD 2 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 O, jak chińczyk od Abandoned Metal Hill poleca to można grać chyba, chociaż jeszcze nadal nie wiemy, co powie żurom... Ciężka decyzja A poważnie to momentami bez solucji nie ruszyłbym dalej i przyznaję się bez bicia do konsultacji z wujkiem Google. Margines błędu jest zerowy i loopy nie wybaczają pominięcia czegokolwiek. Za to jak już się ruszy do przodu to fajnie się to wszystko rozwija. Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Ja dzisiaj machnąłem oba zakończenia i całościowo podobało mi się. Gra ma swój urok i tę nutę tajemniczości, co to tam się pod koniec wydarzy. Błąd miałem jeden. Można by rzec cyberpunkowy - ot zabita postać, gdy oberwała raz jeszcze zaczęła skręcać się z bólu i jęczeć wniebogłosy. Tytuł warto sprawdzić. Taki statyczny rogalik nastawiony na dialogi i nieśpieszne prowadzenie rozgrywki, gdzie każda kolejna porażka przybliża nas do końca przygody. Tak jak Dahaka napisał, bardziej ciekawostka, ale zdecydowanie można się przy niej dobrze bawić. 2 Cytuj
Gregorius 503 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Po dwóch godzinach gry podoba mi się to co widzę, i dziś wieczorem wjedzie grubsza sesja. Jeśli chodzi o gameplay to ja tutaj mam luźne skojarzenia ze świetnego Her Story - takie budowanie z okruszków gdzie każdy loop staramy się zagrać inaczej, aby kolejny element układanki wpadł na swoje miejsce. Poza irytującym sterowaniem, skrojonym pod pc, jestem zadowolony z tego co widzę do tej pory. 2 Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 A mnie zaczęło irytować, kręcę się w kółko i w zasadzie, ciagle kończy się tym samym, co bym nie zrobił i jak nie prowadził dialogów, telefonował, czy próbował ja przekonać, czy kogo nie Spoiler Zabijał i raził prądem włącznie z policjantem Jakieś tipy? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 10 minut temu, MichAelis napisał: Jakieś tipy? Spoiler Jak cop leży na glebie nieprzytomny to zajeb mu wszystko co ma przy sobie, skuj go kajdankami i pogadaj z typem. Będzie się stawiać, używasz rewolweru na jego ramieniu albo nodze, no i przejrzyj jego telefon. A dalej radź sobie sam. Cytuj
Dante 450 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Pomysł całkiem fajny i może by coś z tej gry było, gdyby nie lipny scenariusz z telenoweli. No i powtarzanie tego samego robi się wkurzające. Zwłaszcza jak zabraknie momentu i robi się praktycznie to samo by gra załapała, że wiemy jak ruszyć akcję do przodu. Niech wezmą patent escape room połączony z jakimś tam paradoksem czasowym itd i dorzucą do tego przyzwoitą, a wyjdzie solidna gierka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi