Ma_niek 870 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Ja pierdole ten twist fabularny naprawde jak w jakiejs latynoskiej telenoweli Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Wpadł calak, co powiedzieć, spodziewałem się nieco więcej po tym tytule (trochę miałem hype od E3 bodajże). Zasadniczo do czego mam zastrzeżenia - za dużo jest połączeń, które działają tylko w jeden, przewidziany przez twórców sposób, zamiast pozwalać na kilka alternatyw. Przez to gra "karze" wszystkie niezałożone przez deweloperów kombinacje (na pewno mnóstwo graczy zginie dziesiątki razy próbując walczyć na różne kreatywne, ale nieskuteczne sposoby z intruzem), a równocześnie łatwo się ostatecznie na czymś zablokować i szukać poradnika. To spora wada, zawyżywszy na to jak małe jest mieszkanie i jak niewiele w nim interaktywnych elementów. Ostatecznie metodą prób i błędów, szuka się tego konkretnego sposobu odblokowania jakiejś opcji dialogowej, bo inne, teoretycznie równie logiczne opcje nie działają. A. że część rzeczy ciągle się powtarza, pokusa sprawdzenia solucji staje się dość duża. Niemniej intrygujący tytuł, sprawdzić warto, a chętnie zobaczę kolejne pozycje w podobnym stylu Dnia Świstaka. Gameplay jest dobry, technicznie też w porządku, dorzucić więcej alternatywnych opcji, dać bardziej normalną fabułę i kolejna ich gra może być perełką. 3 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Też skończyłem może bez calaka ale sam rozkminiłem wszystko i zabawa była przednia. Ta fabuła tylko no nie porwała spodziewałem się więcej. Ale gra aktorska, zagadki i ogólny pomysł MI wynagrodził granie w to. Co do @pawelgr5 i wyjścia z chaty to jest takie zakończenie jeżeli na samym starcie coś zrobisz XD Dla mnie MOCNE 7/10. Nic co by miało zrewolucjonizować gatunek ale gierka nie nudzi i idealna do game pass. Cytuj
Daddy 4 240 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Ukończone, początek super kiedy kombinujemy na świeżo ale po XX razie robienia tego samego zaczęło irytować, do tego pływający kursor i raz mi się policjant zablokowal na żonie xD Ciekawe doświadczenie ale nie urwało, to fajnie sprawdzi się jako film, nic dziwnego że Kojimbo zachwycony. Szkoda też że do celu właściwie prowadzi zawsze jeden sposób jaki sobie twórcy założyli. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Ja jak uwielbiam przygodowki pnc tak jakoś mnie to zaczyna już irytować, może dlatego że nie lubię rogalików? Przez 2h wydawało mi się, że dość daleko zaszedłem. Jednak zaciąłem się. Doszedłem do momentu jak Spoiler policjant traci przytomność, a ja zakuwam i strzelam w ramię. Zaczyna gadać, dzwonię po karetkę i czas mija. Co potem zrobić? Do czego służy ta kratka wentylacyjna, do której mogę wsadzić tel? Z ciekawości zobaczyłem przez przypadek solucję i się poryłem jak zobaczyłem, że trzeba robić praktycznie wsio jak po sznurku i powtarzać dane loopy w narzucony sposób aby popchnąć fabułę do przodu. Rozumiem, że nie można przejść tego na 1 powtórzeniu? Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 23 sierpnia 2021 5 minut temu, balon napisał: może dlatego że nie lubię rogalików? Co ta gra ma wspólnego z rogalikiem? Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Opublikowano 23 sierpnia 2021 No to, że robisz loop sprawdzasz coś, wykonujesz czynność i giniesz aby zrobić progres. Każda smierć daje nowe możliwości i testuje się mechaniki aby popchnąć dalej gierkę. Dla mnie (i nie tylko patrząc nawet po tym temacie) to taki trochę p’n’c roguelike. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 23 sierpnia 2021 Tylko ty użyłeś takiego terminu dlatego mnie to zdziwiło. 12 minutes to nie roguelike, brakuje w nim kluczowego elementu by zakwalifikować grę do tego gatunku: losowo generowanych plansz, dzięki czemu każdy run w rogaliki jest inny, w 12 minutes otoczenie, wydarzenia zawsze są takie same. Wracając to tematu, irytuje mnie ten tytuł tym że powatarzam te same czynności wielokrotnie, mało tu miejsca na kreatywność i zmuszeni jesteśmy stosować metode prób i błędów by odkrywać jedyne prawidłowe przewidziane przez twórców rozwiązanie. Do tego ta nieustanna presja czasu to też coś za czym nie przepadam w grach. Na pewno jest w tym pomyśle duży potencjał na super interaktywny thriller z tysiącem zakończeń, ale 12 minutes jest za mało rozbudowane i zbyt mało miejsca zostawia na kreatywność gracza. Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Opublikowano 23 sierpnia 2021 2 hours ago, ASX said: Tylko ty użyłeś takiego terminu dlatego mnie to zdziwiło. 12 minutes to nie roguelike, brakuje w nim kluczowego elementu by zakwalifikować grę do tego gatunku: losowo generowanych plansz, dzięki czemu każdy run w rogaliki jest inny, w 12 minutes otoczenie, wydarzenia zawsze są takie same. Hmm, w sumie w głowie też użyłem sobie podobnego terminu, tylko uznałem, że pewnie nie do końca pasuje. Co do drugiego zdania, to finalnie nie są takie same, każdy loop ma nieco inne opcje, zaś otoczenie (obrazy, kwiatki) zmienia się w niewielkim stopniu. O ile więc w jakiś sposób popchnęło się fabułę do przodu, kolejne przejście może być nieco inne. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Przeszedłem i w sumie twist telenowelowy, ok rozumiem. Tylko, że poczytałem w necie o co naprawdę chodzi i jednak głębia jest większa niż myślałem Spoiler Nie zamkiniłem tego, że Dafoe gra zarówno policjanta jak i tatę. O że koleś jest łysy w endingu. Zatem, że to ta sama osoba i że całość gry to halucynacja. No kurde lubię twisty, ale mam flashback z innej gierki z czymś podobnym i nie znoszę czegoś takiego. Średnio że się sam nie zorientowałem, ale i tak slabe to. Her Story jest dużo lepsze. Ale. Fajna gra i tak. Mimo wad. Nie żałuję. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 29 sierpnia 2021 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Skończyłem również i historia była ciekawa na początku a potem jak się wszystko wyklarowało to beka wnusiu. Jakbym za to zapłacił 120zl to dupa by mnie chyba przez rok bolała bo czułbym się srogo wyruchany. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 30 sierpnia 2021 Ja niedawno skończyłem i generalnie się zawiodłem, intryga z początku ciekawa szybko przeradza się w wątek obyczajowy, konieczność wielokrotnego powtarzania tych samych fragmentów i wykonywania wielokrotnie tych samych czynności frustruje, niektóre rozwiązania są tak abstrakcyjne i nielogiczne. Na plus pomysł, jakość wykonania czy aktorzy głosowi, mogę przyznać rację Roziemu który co prawda nie grał ale przewidział że to średniak. 1 Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Nie no, ale to co jednak fajne to, że Spoiler Można interpretować zakończenie na różne sposoby. Mimo, ze główne jest słabe dla mnie. Jeszcze te animacje kładzenia rzeczy na stole. Xd Ale nie znaczy, że nie było to w miarę ciekawe. BTW przydałoby się, żeby Her Story było na konsolach, to by trochę tego złota ludzie ograli. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Ja odpuściłem, za słabo się w to gra na padzie. Jak bym miał na PC to jeszcze ale sterowanie tym kursorem psuje mi całość a historia nie porywa. Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Mnie ta gra po 30 minutach znudziła i wyleciała z dysku, a nazwisko aktora Dafoe to i tak nie ratuje, no nie o takie przygodowe gry grałem. Nuda i nuda. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 33 minuty temu, pawelgr5 napisał: Ja odpuściłem, za słabo się w to gra na padzie. Jak bym miał na PC to jeszcze ale sterowanie tym kursorem psuje mi całość a historia nie porywa. No to fakt. Szkoda, że nie można sterować postacią, a nie tylko p’n,c. Też mnie gierka znudziła. Nie skończę jej. Za dużo innego dobra. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Fajny koncept, ale fabuła to xD serio jak tureckie telenowele. Opcji działania też za wiele nie jest w sumie i trzeba robić po sznurku to co twórca kazał. Na ogromny plus voice acting - aż dziwne ze do takiej popierdolki załatwili 3 znanych aktorów. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 No VA i ogólnie audio to dla mnie zdecydowanie największy plus tej gierki. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Szanujcie swój czas, gracze. Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 czyt. grajcie w co ja uważam za dobre Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Czyt. nie grajcie w średnie gry. Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Średnie wg. mojego gustu. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Ty widzisz co piszą wyżej, czy się nudzisz polując na 3DSa? Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Tak i słowo intrygujące jest dla mnie zdecydowanie lepsza rekomendacja niż kolejna "bezpieczna kontynuacja". Dzisiaj powrót do Gdyni, więc następne tygodnie to będzie nadrabianie zaległości z XGP, na pierwszy ogień PSYCHONAUTS 2 ofc. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 30 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 30 sierpnia 2021 Tak czy siak lepiej zagrać niż być teoretykiem gamingu jak Rozi, pouczającym innych. Gra to średniak ale nie.ozna jej odmówić że ma kilka ciekawych pomyslow 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi