GearsUp 147 Opublikowano 22 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2021 2 godziny temu, pawelgr5 napisał: Nie no ale chyba nikt sie nie oszukuje, że to dostało najmniejszy możliwy budżet jaki tylko Nintendo mogło wyłozyc na IP, które nie generuje im takich zysków jak Mario czy Zelda. To się okaże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Samus Returns było ładną grą, zwłaszcza przy efektownej grze światła w 3D. Mówienie że Dread wygląda tak samo byłoby najwyżej komplementem, ale nie widzę tego specjalnie. Gra wygląda znacząco inaczej w każdym elemencie? Na plus czy na minus, serio nie wiem jak można mówić, że to identyko. Zresztą co to za pojazd. Wiele gier na PS4 wygląda jak gry na PS4, co nie czyni ich ładnymi. Tekstura drzwi jest szczegółowa, ale jako gracz nadal po prostu idziesz korytarzem, a postać skacze jakby była marionetką przesuwaną przez niewidzialną rękę. Różnic wobec 3DS-a widzę mnóstwo. Widzimy na pewno na wideo, że animacja jest bardzo szczegółowa, nawet względne detale stroju Samus składają się w fizyczny sposób, postać reaguje na otoczenie w bardzo dopracowany sposób, te rzeczy rzadko widzieliśmy w jakiejkolwiek grze. Animacja pozostałych elementów też wydaje się imponująca, zwłaszcza robotów. Również w mało której grze widzieliśmy tak płynny i szczegółowy pathfinding przeciwników, jak te roboty tutaj. Liczba detali jest ogromnie większa niż by była możliwa na 3DS-ie. I tak dalej. Nie czyni to gry od razu dobrą, ale te teksty o 3DS-ie mnie dziwią. Gra sprzeda się dobrze, jeśli będzie promowana na półkach. Każda gra Nintendo schodzi dobrze. Hyrule Warriors puściło już 4 miliony sztuk, a ani to jakaś świetnie przyjęta gra, ani szeroko omawiana. Fakt bycia pudełkową grą na Switcha robi najwięcej roboty. Jeśli Dread dostanie dobre opinie, to może być zdecydowanie najpopularniejszą odsłoną serii, mimo że to tylko 2D. Samus Returns na emulatorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 908 Opublikowano 25 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2021 Jeżu no biednie to wygląda który mamy rok. Indyk w pełnej cenie, no żart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 25 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2021 Panowie, jak wyglada gameplay Metroida SR w porownaniu do Super Metroida ktory byl jedynym 2D w ktorego gralem? Chodzi mi o responsywnosc Samus przy bieganiu, skakaniu i strzelaniu w porownaniu do Super Metroida Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 25 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2021 Super Metroid jest na Switchu w ramach online, więc nie jest to jakiś sekret. Jeśli o jakiejkolwiek grze sprzed 27 lat można powiedzieć, że nie widać po niej wieku, to na pewno Super Metroid - bo właściwie gry do dzisiaj mogą takie być i jest spoko (ale, uwaga, mówię tylko o, ble, indykach - Spider-Man 2 na pewno nie będzie wyglądał jak Super Metroid). Sterowaniem, SM różni się zaskakująco mało od Samus Returns, jak na tak ogromną różnicę czasu. Gra jest nieco bardziej "skillowa" (grapple, wall jump czy screw attack nie wchodzą automatycznie tylko mogą być wymagające do wykonania, ogólnie platformowanie wymaga więcej precyzji od gracza, by się udać, niż we wszelkich współczesnych metroidówkach), ale niekoniecznie mniej responsywna. Po zdobyciu doświadczenia, i być może zmianie ustawienia domyślnych przycisków, steruje się wręcz jeszcze lepiej niż w Samus Returns. Oczywiście w takim dość oldskulowym znaczeniu, ale w porównaniu do innych gier ze SNES-a, SM to płynne złoto. Fusion i Zero Mission są bardziej ograniczone. Cytuj Odnośnik do komentarza
White Raven 15 Opublikowano 15 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2021 Na żadną inną obecnie grę - w tym roku, nie czekam tak, jak na nowego kanonicznego Metroida. Owszem, oprawa graficzna nie jest może na poziomie PS5, lecz ma swój klimat, który jeszcze bardziej podkręcają różnej maści szczególiki i smaczki typu bogata animacja głównej bohaterki oraz przeciwników czy różnego rodzaju aktywność, na dalszym planie Myślę, że gra na pewno da nam wiele dobrej zabawy i spuści trochę ciśnienie pod nazwą Metroid Prime 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 15 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2021 Oprawa nie jest na poziomie ps5? Jest na poziomie PS2 a chcą za to pewnie z 250zl. Gra na bank będzie super ale są ciekawsze i ładniejsze indyki za 60zl. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 15 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2021 Nigdy nie grałem w tytuł z tej serii, ale jakoś na Dreada wyjątkowo czekam. Grafika schodzi na drugi plan, jeśli gameplay dowiezie. A patrząc na dotychczasowe materiały, myślę że tak właśnie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 19 godzin temu, devilbot napisał: Gra na bank będzie super ale są ciekawsze i ładniejsze indyki za 60zl. To samo można powiedzieć o praktycznie każdej grze sprzedawanej za 250 zł (albo 330 zł). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 no ale co z tego, że gra kosztuje 250 i ma fajna grafikę jak wyłączasz ją po 10 minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 Kupię na premierę w Perfect blue. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 Kłaniam się nisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 55 minut temu, devilbot napisał: Kupię na premierę w Perfect blue. Same. Ale czekam aż uruchomią proerder z amiibo nowej samuski to się komplet zamówi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 Ten znajomy soundtrack z nowego teasera i ta magia tajemniczosci Kupili mnie teaserem bardziej niz poprzednim trailerem xD Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 Gdzie ten teaser ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2021 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
White Raven 15 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2021 (edytowane) Z każdą nową zajawką, coraz lepiej się to zapowiada. Ależ będzie myszkowane, w tych labiryntach. Edytowane 22 sierpnia 2021 przez White Raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 159 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 wolałbym inny styl graficzny, ale cholera - dobrze to wygląda i jeszcze ta muzyka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
White Raven 15 Opublikowano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2021 Kurna, sam Chazo - w tym kozackim kombinezonie, robi ogromną robotę. Będzie granko, co się zowie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 159 Opublikowano 10 września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 września 2021 mogą być spoilery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 września 2021 Nadal mnie to nie przekonuje. Jeszcze zeby to inny dev był. Poczekam na opinie i zobacze czy nie ma tam jakichs głupszych patentów. Fajnie by było żeby ta gra była chociaz 8/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 10 września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 września 2021 Niedawno skończyłem ich Samus Returns i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobał. Na pewno o niebo lepiej im wyszedł od Castlevanii Mirror Of Fate. Na Dreada jak najbardziej czekam a w międzyczasie nadrabiam jeszcze Zero Mission i Fusion. Super Metroid dawno skończyłem i szczerze niezbyt mi przypadł do gustu, szczególnie po AM2R pod względem QOL. Dla mnie Samus Returns przede wszystkim pozbywa się najbardziej irytującego elementu jakim jest szukanie na oślep zniszczalnych punkcików w ścianie/podłodze/suficie i z materiałów jakie widziałem Dread też idzie naprzeciw temu. Liczę na szybką i dynamiczną gierkę, podoba mi się jak Samus tutaj zapierdala po tych poziomach. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 147 Opublikowano 14 września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 września 2021 Wystartowała stronka https://metroid.nintendo.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi