Opublikowano 2 października 20213 l Dla mnie ostatnie PESy chyba tak od 17 zdecydowanie lepsze od fify. Odpalilem 22. W 80 minucie wyjebalem z dysku. Pierwszy raz taka sytuacja od 25 lat bo gralem jeszcze w iss. Szczegolnie ostatnie lata to po pierwszym meczu w pro evo bylo "ciekawe, chce wiecej" . Pes mial swoje wzloty i upadki. Ale... Tutaj przezylem szok. Bo tak troche nie wierzylem ze to az tak zle wyglada. A jednak. Gameplay? No moze by nawet czlowiek dal szanse ale technicznie to przeciez jest alfa gry. Albo i to nie. Podczas hymnu goscie stoja z rekami jak w iss98. Dobre jest tez z budową zawodnikow. Kazdy ma taka sama Tylko wzrost sie rozni. Tekstury koszulek sa identyczne dla kazdego z druzyny. Wszyscy maja wszyty ten sam sciagacz pod pachami No na ps2 jeszcze bym to przebolał. Intro meczu na ps4 pro chodzi w 11 fps. Replaye jakos by moze wygladaly ale zawodnicy przez siebie przenikaja. Co do gameplayu pilka chodzi w jakims slow motion. Tak wysmiewany symulator balonu u konkurencji tutaj nabiera dopiero kolorkow. No ale MOZE jakby pogral troche to by cos tam sprobowal. Chociaz pisze to juz chyba tylko z sentymentu do marki bo podchodzi to troche pod masochizm. Wogole co to kur.wa za jakies ziarno w obrazie murawy? Jakbym gral na pegazie gdzie sie gralo przez antene nie scart. Dobre tez bylo jak moj bramkarz podczas wykopywania pilki zalozyl czapke niewidke i znikl No powiem wam ze grubo. Pierwszy raz w historii gry widze takie cos. I jednoczesnie jest to bardzo smutne bo to chyba koniec serii. A szkoda bo gralem ze 2 tyg temu w pes 21 sobie ligue 1 z messim w psg i roznica pomiedzy grami to lata swietlne. Juz nawet pomijajac wykonanie jak z wczesnego ps3 to gra jest po prostu tak niedorobiona ze w takiej wersji nie wiem czy moglaby wyjsc na psx. No moze na psx jeszcze tak ale na ps2 jak pamietam pierwsze pro evo to bez szans.
Opublikowano 2 października 20213 l Przeciez to jest kuzwa zart xD Moze Konami sie kiedys odrodzi jak Capcom
Opublikowano 2 października 20213 l Tymczasem na PC odblokowano już wyższe rozdzielczości, a także możliwość rozgrywania zwykłych meczów towarzyskich vs CPU, wraz ze wszystkimi poziomami trudności oraz opcję ustawiania długości meczu. Edytowane 2 października 20213 l przez krzysiek923
Opublikowano 2 października 20213 l Narzędzie stworzone przez jakiegoś typa. Odblokowuje dostępne na ten moment rzeczy. Nawet Edit Mode, ale nic w tej chwili tam nie ma, bo nie ma tego w obecnym kodzie.
Opublikowano 2 października 20213 l To zwykła mobilka. Przypominam, że ma być crossplay miedzy konsolami i androidem więc nie spodziewajcie się poprawy.
Opublikowano 2 października 20213 l Jak to możliwe, że w tym demo są dostępne tylko 2 poziomy trudności? Nie da się nawet czasu połowy wybrać? Co tu się odwala? To będzie jako bonus w płatnym dlc? Żenada.
Opublikowano 6 października 20213 l Nie, poczekam rok aż wypuszczą to co zapowiadali czyli w pełni nextgenowego PES, a nie grę mobilną na konsole. Chociaż prędzej kompletnie zakopią markę.
Opublikowano 6 października 20213 l ja bym nawet pograł ale od premiery gra nie potrafi znaleźć mi przeciwnika online, gdzie w innych grach działa to bez problemu. Nie mam siły się z tym siłować więc poczekam zwłaszcza, że czytałem ploty że ten build który mamy teraz to jakiś starszy od tego w który grali "influencerzy" tylko po co konami miało by to robić xd
Opublikowano 9 października 20213 l Powspominajmy. Zamiast pytać o wasze ulubione/najlepsze odsłony, wymieńcie najgorsze dla was edycje PESika. Dla mnie zdecydowanie 2008, 2014, 2015 (tak), 2016, 2020. Tak sobie obczaiłem i zaskakująco dobrze się trzyma 2011-tka.
Opublikowano 9 października 20213 l Od 2009 do do 2016. Pamiętam jak w 2016 demo było fantastyczne, a full wersja zyebana totalnie.
Opublikowano 9 października 20213 l Nie pamiętam jak to było w przypadku demo 2016 (pełna wersja schematyczna i oskryptowana, włącznie ze strzałami/golami), ale na pewno było tak w przypadku 2014, gdzie demo było całkiem spoko, a pełna wersja nigdy nawet się nie zbliżyła do dobrej gry. Tak jakby nie mogli przenieść tego gameplayu z dema do fulla. Graficznie to był rozkurw w 2014 roku na PC. 2009 i 2010 pamiętam, ale pod względem funu z rozgrywki słabo. 2009 zdecydowanie wolałem od FIF-y 2009, ale już w 2010 EA wprowadziło drybling 360 stopni no i mega jarałem się tą częścią cynygejm. Części od 2011 do 2013? Dla mnie 2011 była bardzo dobra, nie było grania "na pałę". 2012 nigdy nie kupiłem, grałem w nią bardzo mało, więc nie pamiętam jej, a 2013 u niektórych ma już chyba opinię klasyka, też bardzo lubiłem tę część (tylko te pamiętne "trójkąty" i fałszowanie prędkości biegu zawodników ;)) i wspominam z sentymentem.
Opublikowano 11 października 20213 l 2008-2016 gralem w fifke. Co do 22 to ludzie czekaja na wersje 0.9? To na kiedy zapowiedziana jest 1.0
Opublikowano 16 października 20213 l 2008 bo na niegodnym PESie poziomie był zarówno atak i obrona. Taka 2 liga gier piłki można by rzec nawet (pamietam jak grałem w wersje 2008 na psp, o mamusiu - jak to się brzydko się zestarzeje) 2012 to niestety niezbyt udane początki sklejania piłkarzy na bardziej realne odzwierciedlenie ich rzeczywistych umiejętności piłkarskich.
Opublikowano 19 października 20213 l Czy cos mowili o cross progresji? Skoro ma być crossplay miedzy konsolami a telefonami to byłby jedyny plus tego bo można by zagrać np w robocie meczyk.
Opublikowano 19 października 20213 l póki co musiałbym tyrać 16h na cieciowni dzień w dzień, żeby mi na myśl przyszło zagrać meczyk w ten szmelc
Opublikowano 20 października 20213 l Trochę jestem niedzisiejszy z info odnośnie przyszłości PESa - czy ten cały eFootball całkowicie zastępuje PESa i nie będzie już nawet tych "season updates"? Czy pojawi się 2022 w formie update'u, tak jak 2021, na silniku 2020?