KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2022 Po rezegraniu paru meczy jedyny plus jest taki,że online chodzi ładnie. A tak to strzały, kolizję inteligencja grajków to ciągle 100 lat za FIFA.. Możliwe,że w przyszłości będzie się to tak dobrze grało jak w pesa 18.19 ale zajmie to im sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 625 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2022 Bardzo fajnie się gra. Jeszcze parę szlifów w gameplayu, optymalizacji kodu (wydajność) i grafice, ale ogółem podoba mi się. Najbardziej jednak brakuje trybów w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2022 (edytowane) No mnie też wciągnęło, początek był odpychający. Niestety na my club rządzi się swoimi prawami i słabe grajki plus słaby link z menadżerem nie przyciąga do grania. Jednak po ogarnięciu podstaw i tego jak zarządzać drużyna i ich levelowac gra się spoko. Niestety input lag słaba responsywnosc graczy utrudnia rozgrywkę. Gra nadal ma sporo do poprawy ale w porównaniu z tym co było wcześniej idzie w dobrym kierunku. Szybko znajduję graczy do on-line , dodali parę nowych funkcji jak nowe strzały ,podania. Dla kogoś kto grał całe życie w pesa ciężko się przyzwyczaić do wciśnięcia R2 oraz strzału w tym samym momencie ale po dwóch dniach staje się to łatwiejsze. Bramkarze na plus wyciągają dobre piłki,sędziowanie to czasami skandal XD Znowu miłość do piłki od konami powróciła zobaczymy jak długo. Edytowane 17 kwietnia 2022 przez KarolJanuszGejmingu Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 625 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2022 Kuuurde, ale się jaram tą piłeczką. Grając w to czuję feeling sprzed Fox Engine, trochę vibe PES-a 2013, co dla mnie jest mega pozytywem. Jebać zarząd KONAMI, ale dla devsów szacuneczek, wciąż potrafią i robią to z sercem, kiedy dostają wolną rękę z góry. Nie mam wątpliwości, że teraz to już z górki i z każdą kolejną aktualizacją będą szlifować diament. Czekam tylko na te tryby offline, przynajmniej jakiś tryb turnieju. Na PC da się odblokować wszystkie drużyny klubowe + reprezentacje do gry offline, a nawet ustawienia graficzne, które domyślnie są wykastrowane/zablokowane (pewnie z względu na optymalizację)... Tylko czekać, aż dopracują i odblokują wszystko, na co stać ten kod. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2022 ale jak się można jarać grą z animacjami z przed 10 lat?! JAK ?! ona jest prostacka do bólu Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 625 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2022 No nie wiem, może po prostu wystarczy grać w grę, a nie w animacje? Przypominam, że jeszcze niedawno ta gra z założenia miała hulać też na telefonach i trochę potrwa, zanim przerobią ją w całości do standardów sprzętów stacjonarnych. A osobiście nie powiedziałbym, że między PES-em 2021 a 2022 jest przepaść. Przynajmniej w końcu widać jakieś zmiany, bo już męczyły mnie te same schematy/skrypty w odsłonach na Fox Engine. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KT1978 4 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 20 godzin temu, krzysiek923 napisał: Kuuurde, ale się jaram tą piłeczką. Grając w to czuję feeling sprzed Fox Engine, trochę vibe PES-a 2013, co dla mnie jest mega pozytywem. Jebać zarząd KONAMI, ale dla devsów szacuneczek, wciąż potrafią i robią to z sercem, kiedy dostają wolną rękę z góry. Nie mam wątpliwości, że teraz to już z górki i z każdą kolejną aktualizacją będą szlifować diament. Czekam tylko na te tryby offline, przynajmniej jakiś tryb turnieju. Na PC da się odblokować wszystkie drużyny klubowe + reprezentacje do gry offline, a nawet ustawienia graficzne, które domyślnie są wykastrowane/zablokowane (pewnie z względu na optymalizację)... Tylko czekać, aż dopracują i odblokują wszystko, na co stać ten kod. Dokładnie też tak mam fajnie się gra Cytuj Odnośnik do komentarza
złoty 4 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Gra mi się naprawdę super i przede wszystkim na razie nie ma tych przeklętych skryptów ,bo jeśli są to na pewno bez takiego cyrku jak to miało miejsce w Boskiej 21 Zaś jeśli chodzi o animacje to muszą jeszcze trochę popracować z nowym silnikiem ale w cale nie powiedział bym że te obecne są złe a co do grafiki to według mnie przynajmniej twarze wyglądają lepiej od Fify która przy pesie w obecnym stanie jest zwykłą kupą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 625 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2022 No, po dzisiejszej aktualizacji gra działa dużo lepiej na PC w kwestii wydajności. Jednocześnie skończyło się bezkarne modowanie i odblokowywanie zablokowanej zawartości. Chcą to sprzedawać jako DLC, więc nic dziwnego, ale mam nadzieję, że oznacza to wprowadzenie trybów offline w bliskiej przyszłości. Gameplay też jakiś bardziej ogarnięty, z lepszym flow, jakby trochę reakcje pozmieniali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 31 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 gram sobie dla relaksu w PES21 i po każdej aktualizacji efotball 2022 gram sobie jeden mecz dla porównania, nadal jest to gra gorsza od PES21 i mam wrażenie, że po odpaleniu efotball 2022 gram w grę z przed kilku lat, a nie piłkę nowej generacji. W obecnym stanie, nie wydałbym ani złotówki na zawartość dodatkową do tej gry Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 625 Opublikowano 6 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2022 Ja chętnie bym kupił najzwyklejsze tryby offline w uczciwej cenie (nawet nie ML) i po aktualizacji 1.0 miałem nadzieję, że w niedalekiej przyszłości się to pojawi, a tymczasem planują je dopiero w 2023 roku. Nawet nie wiadomo co dokładnie i kiedy w tym 2023. Dlatego też, chociaż po aktualizacji 1.0 wystawiłem na Steam pozytywną recenzję, bo widziałem światełko w tunelu i myślałem, że teraz to już ruszą z regularnymi, częstymi poprawkami i będzie tylko lepiej, zmieniłem ocenę gry na negatywną. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 24 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 Az sprawdze z ciekawosci bo widze ze troche ludu tu chwali. Wersja na "premiere" to byl zart, zobaczymy co tam programisci w garazu konami poprawili Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 24 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 Zwykła gra na smartfony przeportowana na konsole. To jest serio takie gówno, że dobrze, że zmienili nazwę aby nikt tego nie łączył z pes-em świętej pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 24 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 No nie wiem, wczoraj włączyłem na próbę Fife22 bo dali w GP i po godzinie wróciłem do ePESa. Nadal jak dla mnie tworzenie akcji, gameplay i rywalizacja z innymi jest lepsze w grze od japończyków. Oczywiście jak zawsze nie ma tej całej otoczki co w grze EA, ale ona nadal dla mnie zbyt arcadowa jest i taka "płaska" Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 24 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 Jedna i druga jest hujowa, obie mają dziadowski gameplay. W obu kuleje online. W obu królują schematy, schematy, schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 25 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2022 Nie no dla mnie nie ma nawet proby startu taka fifa 21 czy 22 do pes 21. Z tym ze w pes 22 nie dokonczylem nawet meczu bo gra wygladala jak uposledzony port z ps2 i cofniecie sie o 15 lat w stosunku do pes 21. Ale skoro tak poprawili od wrzesnia to chce zaryzykowac Ale nie licze na wiele Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 25 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2022 Nie no roznica jest kolosalna w porownaniu do tego co bylo na poczatku. Mozna nawet probowac w to grac. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 25 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2022 to da się w to grać czy lepiej odpalić PES 2017? Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 Spokojnie odpalaj, wiadomo chwilę potrwa zanim stworzysz sobie team, ale później już gra się fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 26 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2022 W dniu 25.06.2022 o 13:40, oFi napisał: to da się w to grać czy lepiej odpalić PES 2017? najlepiej odpalić efootball2022, a potem którąś z poprzednich części i masz wrażenie, że dostałeś nową generację. To jak rusza się to darmowe gówno jest niepojęte, grę chwalić mogę tylko ludzie z wadą wzroku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 625 Opublikowano 1 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2022 Ale brameczki Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 W dniu 25.06.2022 o 13:40, oFi napisał: to da się w to grać czy lepiej odpalić PES 2017? Da sie w to grac ale lepiej odpalic PES 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 625 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 Swoją drogą, po cichu chcą uśmiercić tego PES-a 2021 jak najszybciej. Wyłączają serwery, to wiadomo od dawna. Ale ostatnio chciałem sobie przerzucić statsy dwóch zawodników z 2022 do 2021 i dostałem faka w twarz. Poszczególne statystyki bramkarza w 2021 są wyższe, a daje to mniejszą ocenę ogólną na poziomie 82. W 2022 statsy bramkarza mają niższe wartości, ale overall na poziomie 86. Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 Jest to "normalne " w dream team Mam Drągowskiego w drużynie i ma 88 i żadna statystka nie ma 88 To chyba tak specjalnie jest zrobione aby mamić wysokim ovr co przedkłada się na wydawanie pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi