LeifErikson 1 108 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 O, w Headshotach też już Tadka nie ma. Jest za to Monika. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 28 minut temu, LeifErikson napisał: O, w Headshotach też już Tadka nie ma. Jest za to Monika. Mniejsze zło, trzeba tępić lewactwo. No a tak powaznie, to magazyn o gierkach to ostatnie miejsce w ktorym chce czytac o polityce. O dawna typa nie czytałem. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 Ej, ale tak serio, ja czytam wszystkie felietony zazwyczaj, i naprawdę mam wrażenie, że chyba czytam jakieś inne. Albo może jestem za głupi, żeby zrozumieć te polityczne podteksty, o których mówicie. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 15 minut temu, LeifErikson napisał: Ej, ale tak serio, ja czytam wszystkie felietony zazwyczaj, i naprawdę mam wrażenie, że chyba czytam jakieś inne. Albo może jestem za głupi, żeby zrozumieć te polityczne podteksty, o których mówicie. Akurat Zooltar miał praktycznie zawsze słabe teksty i ta niecała strona co mu przypadała to było tylko marnowanie papieru. Jak ktoś czuł się obrażony w internecie albo była jakaś popularna akcja (protesty BLM, obrażanie LGBT czy inne podobne) to zawsze musiał napisać jak to ludzie którzy to olewają są źli i to ich wina, a on jest lepszy bo czuje się obrażony. Przykład z nr 282, nagłówek 'Złamasy, mizogini i seksiści' i tekst "...-nawet jeśli nie jesteś częścią problemu, to powinieneś czuć odpowiedzialność za to, żeby go nie było...". Pewnie też mu przeszkadzają parodiujące rysuneczki z konsolometrów : ) Dobrze że go nie ma w nowym numerze i mam nadzieję że nie wróci. 9 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 2 godziny temu, łom napisał: Akurat Zooltar miał praktycznie zawsze słabe teksty i ta niecała strona co mu przypadała to było tylko marnowanie papieru. Jak ktoś czuł się obrażony w internecie albo była jakaś popularna akcja (protesty BLM, obrażanie LGBT czy inne podobne) to zawsze musiał napisać jak to ludzie którzy to olewają są źli i to ich wina, a on jest lepszy bo czuje się obrażony. Przykład z nr 282, nagłówek 'Złamasy, mizogini i seksiści' i tekst "...-nawet jeśli nie jesteś częścią problemu, to powinieneś czuć odpowiedzialność za to, żeby go nie było...". Pewnie też mu przeszkadzają parodiujące rysuneczki z konsolometrów : ) Dobrze że go nie ma w nowym numerze i mam nadzieję że nie wróci. Marcellus nie lepszy, Trump jako wcielenie zła i nowy Hitler... Cytuj
Emtebe 2 549 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 15 godzin temu, Perez napisał: U mnie wszystko spoko, z redakcją też jak najbardziej OK Z mojego punktu widzenia sprawa prosta - Glos Ludu był dla mnie częścią ekstrimowej układanki: korekta graficzna, drukarnia, rozliczenie, ogarnianie forumka, a gdy ten etap się skończył, no to jakoś ciężko się zmobilizować do ogarniania jednej strony. Ja mogę ogarnąć GL za Ciebie Cytuj
michal 558 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 19 hours ago, metalcoola said: Marcellus nie lepszy, Trump jako wcielenie zła i nowy Hitler... gdy czytałem N+ wydawał sie w miare normalny. Teraz wyszlo szydło na wierzch. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Myślę że to po prostu 'klimat' się zmienił i teraz popularnym jest być wiecznie obrażonym/zniesmaczonym i reagować/komentować wszystko co jest na czasie nawet jak jakiś temat kogoś całkowicie nie dotyczy. Jeśli w N+ próbowali by wszystkich pouczać i robić z siebie jakieś moralne autorytety to gazetka szybko by padła. Wyobraźcie sobie że pod koniec lat 90tych w N+ powstaje tekst o tytule np. "Obraza mniejszości narodowych, dla czego słowa żyd i murzyn powinny być zakazane" xd 2 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Dziwnych czasów dożyliśmy. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 no i po co to podlizywanie lewakom? Jak "czytałem" taki komiks w tamtych latach, to nie było mowy o jakimś seksizmie, równouprawnieniu, uprzedmiotowieniu kobiet. I niech tak zostanie. Czy PE czytają sztywniacy? Dla jednego lewaka nie warto zmieniać tych komiksów. 2 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Swoją drogą, tak sobie myślę, że to przykre, że ktokolwiek może poczuć się autentycznie urażony rysunkiem przedstawiającym fikcyjne postacie z gier komputerowych... 2 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Ech, za niedługo Roger będzie przepraszać, że jest białym heteroseksualnym mężczyzną jak tak dalej pójdzie. 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 (edytowane) Przecież oni nawet nie wspierają PSX-a(tak samo jak ci narzekacze którzy straszą, że np. nie kupią Kingdom Deliverance jak nie będzie w nim murzynów), a tutaj uginacie się przed obrażonymi przez wirtualną, nieistniejącą postać. Edytowane 30 czerwca 2021 przez SlimShady 4 Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 1 minutę temu, LeifErikson napisał: Swoją drogą, tak sobie myślę, że to przykre, że ktokolwiek może poczuć się autentycznie urażony rysunkiem przedstawiającym fikcyjne postacie z gier komputerowych... innych obraża to samo, ale fikcyjne postacie są z pewnej książki. Jedni i drudzy siebie warci. niezależnie z której strony. 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 (edytowane) Miałem pochwalić za to, że PE wrzuca sobie do numeru co chce i ma wyjebane na szczekających kryptofanów cenzury, którym wiecznie wszystko nie pasuje, ale jeszcze nie zdążyłem kupić nowego numeru, a już jakieś przeprosiny latają po necie xD. Zrozumcie, że takim zachowaniem ("w sumie nic złego nie zrobiłem, ale i tak przepraszam, bo ktoś się pewnie czuje urażony") daje się właśnie takim ludziom, jak te płaczki z twittera, sygnał, że mają rację i przesuwa granicę tego, co wolno, a czego nie, świadomie lub podświadomie wprowadzając autocenzurę (bo przecież rysownik i rednacz za miesiąc się trzy razy zastanowi, czy wrzucić dany komiks/opinię do numeru) a to jest chora sytuacja. Edytowane 30 czerwca 2021 przez kotlet_schabowy 3 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Zgadnijcie który z (ex?)felietonistów włączył się do dyskusji pod tym postem na FB. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Nie mam pojęcia jak ktoś może zostać obrażony satyrycznym rysuneczkiem na temat tego co się aktualnie dzieje w internecie. Tym bardziej że na TT płaczki mają w profilach np. 'fan gier video' więc chyba wiedzą że była drama na temat wyglądu Aloy i taki rysunek to tylko satyra z tego (tak samo jak było z Lady Dimitrescu czy sytuacją CDPR). Jeśli komuś przeszkadzają 3 rysunki na 100 stron i to jest powód dla którego nie będzie kupował pisma to chyba coś jest z nim nie tak. @Roger lepiej daj info na FB na temat numeru zerowego a nie tracisz czas na odpisywanie smutnym ludziom. Jak będziesz odpisywał pajacom to w końcu znajdzie się ktoś kto doszuka się w nazwie pisma anagram 'SEX EXTREME' i zostaniesz zasypany zażaleniami połowy internetu który i tak nigdy nie kupi Extrem'a i nie ma pojęcia co oznacza PSX. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Czyli co - jeśli NIE poczułem się urażony ani zniesmaczony rysunkiem (aczkolwiek jestem świadom, że jest to niskich lotów humor, bo taka jest konwencja tych komiksów - nawiązanie do "trzody" sprzed lat), to jest równoznaczne z tym, jakbym teraz wyszedł na ulicę i wytykał otyłych palcami? Czy powinienem już kogoś przeprosić? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 Kapitan Tadzio na posterunku, zjeb pierdolony. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 No niestety trzeba zakończyć wspieranie pisma, co się ugina pod grubasami. Mówić do laski per gruba chyba wg Tadzika jest ok. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 51 minut temu, Bartg napisał: Jezu chyba przestanę prenumerować. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 30 czerwca 2021 Opublikowano 30 czerwca 2021 4 minuty temu, lpcl napisał: Jezu chyba przestanę prenumerować. Nie ma co wspierać mięczaków, a myslalem, ze brak Tadzia w obecnym numerze to kierunek w dobra strone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi