Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na epic jest cena 167 zł. Niższa była w early access.

Mi na steam pokazuje opcje ze zniżką 25% za posiadanie pierwszej części i cenę 138,74 zł. 

Edytowane przez Shankor
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wzorem poprzedniczki, gra zgarnia wysokie oceny od recenzentów i jej średnia to nieco powyżej 80% na meta.
Czekam na wersję konsolową. Po cichu liczę, że nastąpi ona w tym roku. Mam nadzieję, że do tego czasu twórcy dodadzą tak z dwie nowe/stare klasy.
:pope:

• Plusik 1
  • 10 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

O nareszcie, jak ja na to czekałem. Jedynkę uwielbiam i platynke udało się wbić, nie było łatwo i na te ostatnie mroczne lochy to musiałem się wspomóc poradnikami z taktyką.
Dwójeczka wjeżdża day one.
Z tego co widziałem na yt, to trochę odeszli od konwencji jedynki i teraz krainy przemierza się jakimś dyliżansem z okazjonalnymi przerwami na walki, ciekawe jak to wyjdzie w praniu

• Lubię! 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A pod koniec roku zapowiedzieli płatne dlc z nową postacią i lokacją. Do tego darmowy updejt z nowym trybem, niestety tryb w jakiś sposób będzie podzielony na części :facepalm:

Jest też szansa że doczekamy się trybu podobnego do jedynki bo jak widać mają w planach długie rozwijanie gry i słuchają graczy. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ja kupiłem cyfrę na PS5 na premierę ale kurcze, to już nie to samo co jedynka... najbardziej brak tego rozwoju ludków z jedynki :( myślę że na jesień przysiądę tak na poważnie do II i mam nadzieję że "zażre" tak jak swego czasu część pierwsza.

• This 1
Opublikowano

Ale przyznacie Panowie że wizualnie to jest petarda okrutna! Te animacja ataków, design maszkar itp - ojjj jak mi to siadło zdrowo. Póki co grałem mało w sumie bo ciągle coś innego wpada, podczas gdy do DD chcę wtopić się na amen (najlepiej podczas jakiegoś dłuższego urlopu).

• This 1
Opublikowano

Animacje są OBŁĘDNE.:good2: Prawda. Zachowanie elitarnych przeciwników, którym zerujemy energię i ratuje ich tylko tarcza, to jak padają na kolana i ostatkiem sił próbują walczyć. :yahoo:A, i miłym akcentem jest również możliwość odblokowania nowych skórek broni oraz ubioru dla pistaci.

Dodatek “Inhuman Bondage” biorę na premierę.:pope:
Ciekawe kogo dadzą. :philosoraptor: W każdym razie, katakumby brzmią bardzo, bardzo dobrze. :devil:

X80MsCV.jpeg

• Lubię! 1
Opublikowano

Ja bym kupił od strzała nawet jedynkę ale odrzuca mnie ten perm death, pewnie super by mi się grali bo gatunek lubię ale jakby po np 40h team by mi umarł przez moją głupotę albo pecha i bym musiał zaczynać wszystko od nowa to bym na 100% grę wyyebal i już do niej nie wracal

Opublikowano
6 minut temu, Daffy napisał(a):

Ja bym kupił od strzała nawet jedynkę ale odrzuca mnie ten perm death, pewnie super by mi się grali bo gatunek lubię ale jakby po np 40h team by mi umarł przez moją głupotę albo pecha i bym musiał zaczynać wszystko od nowa to bym na 100% grę wyyebal i już do niej nie wracal

To tak nie działa do końca - cały czas masz nowych rekrutów,  więc jak Ci zdechnie cała drużyna na misji (co się zdarza), to masz innych na zapas. Sztuką jest tak kierować swoimi najemnikami, żeby po wyginięciu najmocniejszego składu nie okazało się, że wszystkich pozostałych masz na startowych statystykach i ekwipunki, ale nawet w takiej sytuacji można ich szybko dopakować.

• This 1
Opublikowano

Ja jeszcze dodam, do tego co Jukka napisał, że należy pamiętać, iż pierwszy Darkest Dungeon ma kilka poziomów trudności. Styksowy jest bardzo, ale to bardzo wymagający, bo nie dość, że przeciwnicy biją mocniej, nakładają więcej stresu, to na przejście gry mamy określoną liczbę tygodni - a to nie rogalik na 40 min. przypominam, więc po 18 godz. można obudzić się z ręką w nocniku.:lapka:

Są też niższe. Oczywiście nie znaczy to zaraz, że gra jest łatwa, bo o śmierć tu łatwo, ale do przeżycia. Daffy, jak coś, jest dedykowany temat. Pomogę. :hi:

@messer88 żadnych problemów nie miałem. W tydzień po premierze miałem nabite 40 godz. gry i nic mi nie pożarło, na szczęście, stanu gry. :asax:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze, że wstrzymałem się z zakupem cyfry. Już zamówiłem swoją kopię na ps5 w empiku. Dawno tam nie kupowałem, ale mieli najlepszą cenę. Gra w pudełku, cyfrowy ost, kartonowy gadżet growy do złożenia w postaci dyliżansu, za 159 zł. Będzie grane w przerwach od metaphor. Jedynka na płycie w wersji ancestral ma chore ceny...

• Plusik 1