dominalien 304 Opublikowano 12 lutego 2024 Opublikowano 12 lutego 2024 1 godzinę temu, Krzysztof93 napisał: Tej gry nie można polecać nikomu kto nie kocha RoboCopa bo ona nie niesie za sobą niczego wybitnego. Ja na film(y) mam zasadniczo wywalone, pierwsza część jest ok i trochę wizjonerska, ale Terminator to nie jest. Z grą się bawiłem świetnie. Nie miałem dużo bugów (raz mi się misja poboczna wywaliła i nie mogłem kliknąć na wejście i musiałem wrócić do sejwa, straciłem ze 2 h), a słabej wydajności się na moim przenośnym urządzonku spodziewałem. I tak widać serce i entuzjazm, gra to klasyczny przykład sumy większej niż składowe. 1 Cytuj
Krzysztof93 1 478 Opublikowano 12 lutego 2024 Opublikowano 12 lutego 2024 29 minut temu, dominalien napisał: Z grą się bawiłem świetnie. możliwe ale ja bym nigdy nie polecał tej gry komuś kto na filmy ma ,,zasadniczo wywalone''. Ja dla RoboCopa mam specjalne miejsce w serduszku od zawsze bo swój pierwszy raz z filmem na VHS miałem w wieku... 5 lat? To trochę mało jak na taki film dla dzieciaka ale kiedyś podejście było inne. Uwielbiałem ten film i tego bohatera, miałem dużo figurek z bazaru, chodziłem jak RoboCop , chciałem być policjantem i takie tam. Dlaczego nigdy bym nie polecał? Ogólnie to nie polecam gier, które sam oceniam na 6/10 bo jest wiele lepszych. Gameplay jest prosty, przejście tej gry nie uczyni cię lepszym graczem, fabuła jest po prostu dobra dla gry o RoboCopie, graficznie to nie jest coś w stylu Crysis w 2008 roku, że TRZEBA TO ZOBACZYĆ. Nie miałbym argumentów żeby polecić tą grę komukolwiek kto nie jest fanem filmu. 42 minuty temu, dominalien napisał: pierwsza część jest ok i trochę wizjonerska, ale Terminator to nie jest. No RoboCop nie jest Terminatorem tak samo jak Terminator nie jest RoboCopem. Film z 1987 roku to mój top życia i arcydzieło niemożliwe do powtórzenia w dzisiejszym świecie. Powtarzam seans raz do roku i uważam, że scena gdy pierwszy raz widzimy Alexa M. w pełni jako RoboCopa to wzór tego typu sekwencji w filmach. To jak widać bohatera najpierw w telewizorze na podglądzie z kamery później przez półprzezroczyste szyby w drzwiach komisariatu a jak później coraz bardziej odzyskuje człowieczeństwo i lekko zmienia mu się głos na mniej metaliczny i bardziej ludzki Boże kurwa jak jak kocham RoboCopa. Charakteryzacja, zbroja, ED-209, muzyczka jak wjeżdża na pełnej w Detroit swoim Fordem . Ogólnie nie wiem co miało na celu pisanie ,,ale Terminator to nie jest'' no jedyne co mi się nasuwa w odpowiedzi na takie głupie gadanie to: NO I DOBRZE Bo dzięki temu mamy wybitnego Terminatora 2 i wybitnego RoboCopa (1987) 3 1 Cytuj
Lukas_AT 1 232 Opublikowano 12 lutego 2024 Opublikowano 12 lutego 2024 (edytowane) Ukończyłem. O dziwo, według licznika PlayStation zajęło mi to 24h, ale chyba coś tu nie tak. Musiałem któregoś dnia zostawić konsolę włączoną z odpaloną grą, bo na oko sobie daje max 15h. Cóż, to taka gra 6/10 dla fanów Robocopa. Fajna wycieczka do lokacji z lat 80-tych, gdzie w mieszkaniach są stare telewizory kineskopowe i odtwarzacze VHS. Wejście do wypożyczalni kaset VHS także było miłym smaczkiem. Jeśli chodzi o gameplay to jakiejś rewelacji nie ma, ale to co najważniejsze, czyli strzelanie, dowiozło. Czuć moc w tych gnatach i miodnie się rozwala otoczenie (szkoda, że tylko w wybranych punktach). Mini questy w komisariacie na początku fajne, ale potem zaczynały już mnie nużyć, gdy Robocopem miałem zbierać podpisy na kartkę. O stronie wizualnej naczytałem się wiele pochwał. I tak, ilość detali miejscami robi wrażenie, ale z obrazem na PS5 w obu trybach jest coś nie tak. Tu coś migocze, tu pojawiają się jakieś dziwne artefakty - i ogólnie brakuje tu jakby ostrości. Po Robocopie od razu zagrałem w remake Dead Space i różnica w czystości obrazu jest kolosalna nawet w trybie wydajności. Spadki klatek w niektórych lokacjach są ogromne, chyba do 10-15 klatek- i to nie w tych otwartych, a właśnie w zamkniętych pomieszczeniach, w momentach, w których w danym pokoju leży masa przedmiotów. Tryb jakości jest niegrywalny. Gra ma sporo błędów. Raz nie mogłem ruszyć misji dalej, bo w salonie gier nie pojawiła się ikonka do otwierania drzwi. Innym razem po strzelaninie monitor wylądował w przejściu w drzwiach, przez co utknąłem w jednym pomieszczeniu, bo nie mogłem go ominąć. Tak więc miałem błędy przez które musiałem ładować poprzedni zapis. Fabularnie jakoś mnie nie porwało. Stawiam jednak wyżej Terminatora. Terminator wzbudził we mnie o wiele więcej emocji, szczególnie w trakcie ostatniej potyczki. Edytowane 12 lutego 2024 przez Lukas_AT 2 Cytuj
janol 434 Opublikowano 12 lutego 2024 Opublikowano 12 lutego 2024 Grałem na XSX i problemów o których piszecie, zwłaszcza w zakresie spadu framerate nie zauważyłem. Były oczywiście jakieś glitche, ale jakbym nie grał i przeczytał tylko ostatnie posty, to spodziewałbym się jakiejś totalnej technicznej kaszany. A tak nie było w moim przypadku. Cytuj
dominalien 304 Opublikowano 12 lutego 2024 Opublikowano 12 lutego 2024 Bardzo możliwe, że się Teyon bardziej do wersji xsx przyłożył. Z tego co piszesz @Lukas_AT chodziło ci na PS5 dokładnie tak jak mnie na SD Cytuj
Wredny 9 925 Opublikowano 13 lutego 2024 Opublikowano 13 lutego 2024 21 godzin temu, janol napisał: Grałem na XSX i problemów o których piszecie, zwłaszcza w zakresie spadu framerate nie zauważyłem. Były oczywiście jakieś glitche, ale jakbym nie grał i przeczytał tylko ostatnie posty, to spodziewałbym się jakiejś totalnej technicznej kaszany. A tak nie było w moim przypadku. Bo pewnie grałeś jak człowiek - w performance. A tu widzę zwierzęta 30fps odpalały 1 Cytuj
mugen 2 014 Opublikowano 13 lutego 2024 Opublikowano 13 lutego 2024 Dokładnie, do takich szybkich dynamicznych strzelanek 60fps to podstawa. Cytuj
Krzysztof93 1 478 Opublikowano 13 lutego 2024 Opublikowano 13 lutego 2024 17 minut temu, Wredny napisał: Bo pewnie grałeś jak człowiek - w performance. ale w trybie wydajności w Rouge City też się odczuwa spadki ilości wyświetlanych klatek. To na pewno nie jest solidne 60. Zawsze wybieram tryb ,,wydajność'' jeśli jest dostępny ale w RoboCopie nazwanie tak tego trybu jest mocno przesadzone jakość - dramat wydajność- jako tako Cytuj
Lukas_AT 1 232 Opublikowano 13 lutego 2024 Opublikowano 13 lutego 2024 1 godzinę temu, Wredny napisał: Bo pewnie grałeś jak człowiek - w performance. Gralem w performance - tam tez sa spadki na PS5, ale nie tak duze. Z ciekawosci jednak w tych momentach przelaczalem sie na tryb grafiki by sprawdzic i ujrzalem pokaz slajdow. Cytuj
messer88 6 829 Opublikowano 13 lutego 2024 Opublikowano 13 lutego 2024 Perf na XSX bardzo ładnie śmiga. Cytuj
ProstyHeker 1 971 Opublikowano 14 lutego 2024 Opublikowano 14 lutego 2024 Nie wiem jak teraz, ale w okolicach premiery na XSX w performance dropiło mocno na niektórych levelach, np. na tym, gdzie była Spoiler duża liczba robotów naraz, w tym takim hangarze. Cytuj
Wredny 9 925 Opublikowano 3 lipca 2024 Opublikowano 3 lipca 2024 Fajnie, bo już Robo miał trochę z eRPeGa. Ciekawe jakie klimaty? Mocno kibicuję temu studio, bo co gierka to krok naprzód. 1 Cytuj
Hubert249 4 324 Opublikowano 3 lipca 2024 Opublikowano 3 lipca 2024 Jest duża promocja na Xboxie. Brać na weekend? Cytuj
Ukukuki 7 440 Opublikowano 3 listopada 2024 Opublikowano 3 listopada 2024 Mogli napisać ile się sprzedało. Cytuj
banzai 201 Opublikowano 3 listopada 2024 Opublikowano 3 listopada 2024 mam nadzieje że wystarczająco dobrze na większy budżet na następną grę. robochłop fajna gra jest 1 Cytuj
ProstyHeker 1 971 Opublikowano 25 listopada 2024 Opublikowano 25 listopada 2024 Do 3 grudnia jest promocja na PS Store - 85 zł: https://store.playstation.com/pl-pl/concept/10003485 Jeśli ktoś czekał na dobre promo, to chyba ono nadeszło. Warto wziąć Cytuj
Pupcio 19 125 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia W końcu sobie kupiłem robochłopa. Po 4h jestem zachwycony, spełnienie dziecięcych marzeń 3 1 Cytuj
Ukukuki 7 440 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Gra kozak, dawno nie było tak dobrego singlowego FPSa. 1 Cytuj
Galaktyczny Wojażer 5 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Dalej wisi na liście życzeń, ale po Terminatorze jestem spokojny o RoboBagiete. Cytuj
Bowser 135 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Gra jest świetna, myśle że za jakiś rok pewnie powtórzę Cytuj
Pupcio 19 125 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia 37 minut temu, Galaktyczny Wojażer napisał(a): Dalej wisi na liście życzeń, ale po Terminatorze jestem spokojny o RoboBagiete. imo piękny progres poczynili względem terminatora, oby tak dalej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi