dominalien 264 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 1 godzinę temu, Krzysztof93 napisał: Tej gry nie można polecać nikomu kto nie kocha RoboCopa bo ona nie niesie za sobą niczego wybitnego. Ja na film(y) mam zasadniczo wywalone, pierwsza część jest ok i trochę wizjonerska, ale Terminator to nie jest. Z grą się bawiłem świetnie. Nie miałem dużo bugów (raz mi się misja poboczna wywaliła i nie mogłem kliknąć na wejście i musiałem wrócić do sejwa, straciłem ze 2 h), a słabej wydajności się na moim przenośnym urządzonku spodziewałem. I tak widać serce i entuzjazm, gra to klasyczny przykład sumy większej niż składowe. 1 Cytuj
Krzysztof93 1 320 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 29 minut temu, dominalien napisał: Z grą się bawiłem świetnie. możliwe ale ja bym nigdy nie polecał tej gry komuś kto na filmy ma ,,zasadniczo wywalone''. Ja dla RoboCopa mam specjalne miejsce w serduszku od zawsze bo swój pierwszy raz z filmem na VHS miałem w wieku... 5 lat? To trochę mało jak na taki film dla dzieciaka ale kiedyś podejście było inne. Uwielbiałem ten film i tego bohatera, miałem dużo figurek z bazaru, chodziłem jak RoboCop , chciałem być policjantem i takie tam. Dlaczego nigdy bym nie polecał? Ogólnie to nie polecam gier, które sam oceniam na 6/10 bo jest wiele lepszych. Gameplay jest prosty, przejście tej gry nie uczyni cię lepszym graczem, fabuła jest po prostu dobra dla gry o RoboCopie, graficznie to nie jest coś w stylu Crysis w 2008 roku, że TRZEBA TO ZOBACZYĆ. Nie miałbym argumentów żeby polecić tą grę komukolwiek kto nie jest fanem filmu. 42 minuty temu, dominalien napisał: pierwsza część jest ok i trochę wizjonerska, ale Terminator to nie jest. No RoboCop nie jest Terminatorem tak samo jak Terminator nie jest RoboCopem. Film z 1987 roku to mój top życia i arcydzieło niemożliwe do powtórzenia w dzisiejszym świecie. Powtarzam seans raz do roku i uważam, że scena gdy pierwszy raz widzimy Alexa M. w pełni jako RoboCopa to wzór tego typu sekwencji w filmach. To jak widać bohatera najpierw w telewizorze na podglądzie z kamery później przez półprzezroczyste szyby w drzwiach komisariatu a jak później coraz bardziej odzyskuje człowieczeństwo i lekko zmienia mu się głos na mniej metaliczny i bardziej ludzki Boże kurwa jak jak kocham RoboCopa. Charakteryzacja, zbroja, ED-209, muzyczka jak wjeżdża na pełnej w Detroit swoim Fordem . Ogólnie nie wiem co miało na celu pisanie ,,ale Terminator to nie jest'' no jedyne co mi się nasuwa w odpowiedzi na takie głupie gadanie to: NO I DOBRZE Bo dzięki temu mamy wybitnego Terminatora 2 i wybitnego RoboCopa (1987) 3 1 Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego (edytowane) Ukończyłem. O dziwo, według licznika PlayStation zajęło mi to 24h, ale chyba coś tu nie tak. Musiałem któregoś dnia zostawić konsolę włączoną z odpaloną grą, bo na oko sobie daje max 15h. Cóż, to taka gra 6/10 dla fanów Robocopa. Fajna wycieczka do lokacji z lat 80-tych, gdzie w mieszkaniach są stare telewizory kineskopowe i odtwarzacze VHS. Wejście do wypożyczalni kaset VHS także było miłym smaczkiem. Jeśli chodzi o gameplay to jakiejś rewelacji nie ma, ale to co najważniejsze, czyli strzelanie, dowiozło. Czuć moc w tych gnatach i miodnie się rozwala otoczenie (szkoda, że tylko w wybranych punktach). Mini questy w komisariacie na początku fajne, ale potem zaczynały już mnie nużyć, gdy Robocopem miałem zbierać podpisy na kartkę. O stronie wizualnej naczytałem się wiele pochwał. I tak, ilość detali miejscami robi wrażenie, ale z obrazem na PS5 w obu trybach jest coś nie tak. Tu coś migocze, tu pojawiają się jakieś dziwne artefakty - i ogólnie brakuje tu jakby ostrości. Po Robocopie od razu zagrałem w remake Dead Space i różnica w czystości obrazu jest kolosalna nawet w trybie wydajności. Spadki klatek w niektórych lokacjach są ogromne, chyba do 10-15 klatek- i to nie w tych otwartych, a właśnie w zamkniętych pomieszczeniach, w momentach, w których w danym pokoju leży masa przedmiotów. Tryb jakości jest niegrywalny. Gra ma sporo błędów. Raz nie mogłem ruszyć misji dalej, bo w salonie gier nie pojawiła się ikonka do otwierania drzwi. Innym razem po strzelaninie monitor wylądował w przejściu w drzwiach, przez co utknąłem w jednym pomieszczeniu, bo nie mogłem go ominąć. Tak więc miałem błędy przez które musiałem ładować poprzedni zapis. Fabularnie jakoś mnie nie porwało. Stawiam jednak wyżej Terminatora. Terminator wzbudził we mnie o wiele więcej emocji, szczególnie w trakcie ostatniej potyczki. Edytowane 12 lutego przez Lukas_AT 2 Cytuj
janol 433 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Grałem na XSX i problemów o których piszecie, zwłaszcza w zakresie spadu framerate nie zauważyłem. Były oczywiście jakieś glitche, ale jakbym nie grał i przeczytał tylko ostatnie posty, to spodziewałbym się jakiejś totalnej technicznej kaszany. A tak nie było w moim przypadku. Cytuj
dominalien 264 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Bardzo możliwe, że się Teyon bardziej do wersji xsx przyłożył. Z tego co piszesz @Lukas_AT chodziło ci na PS5 dokładnie tak jak mnie na SD Cytuj
Wredny 9 578 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 21 godzin temu, janol napisał: Grałem na XSX i problemów o których piszecie, zwłaszcza w zakresie spadu framerate nie zauważyłem. Były oczywiście jakieś glitche, ale jakbym nie grał i przeczytał tylko ostatnie posty, to spodziewałbym się jakiejś totalnej technicznej kaszany. A tak nie było w moim przypadku. Bo pewnie grałeś jak człowiek - w performance. A tu widzę zwierzęta 30fps odpalały 1 Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Dokładnie, do takich szybkich dynamicznych strzelanek 60fps to podstawa. Cytuj
Krzysztof93 1 320 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 17 minut temu, Wredny napisał: Bo pewnie grałeś jak człowiek - w performance. ale w trybie wydajności w Rouge City też się odczuwa spadki ilości wyświetlanych klatek. To na pewno nie jest solidne 60. Zawsze wybieram tryb ,,wydajność'' jeśli jest dostępny ale w RoboCopie nazwanie tak tego trybu jest mocno przesadzone jakość - dramat wydajność- jako tako Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 1 godzinę temu, Wredny napisał: Bo pewnie grałeś jak człowiek - w performance. Gralem w performance - tam tez sa spadki na PS5, ale nie tak duze. Z ciekawosci jednak w tych momentach przelaczalem sie na tryb grafiki by sprawdzic i ujrzalem pokaz slajdow. Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Nie wiem jak teraz, ale w okolicach premiery na XSX w performance dropiło mocno na niektórych levelach, np. na tym, gdzie była Spoiler duża liczba robotów naraz, w tym takim hangarze. Cytuj
Wredny 9 578 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca Fajnie, bo już Robo miał trochę z eRPeGa. Ciekawe jakie klimaty? Mocno kibicuję temu studio, bo co gierka to krok naprzód. 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca Jest duża promocja na Xboxie. Brać na weekend? Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Mogli napisać ile się sprzedało. Cytuj
banzai 197 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada mam nadzieje że wystarczająco dobrze na większy budżet na następną grę. robochłop fajna gra jest 1 Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano poniedziałek o 19:39 Opublikowano poniedziałek o 19:39 Do 3 grudnia jest promocja na PS Store - 85 zł: https://store.playstation.com/pl-pl/concept/10003485 Jeśli ktoś czekał na dobre promo, to chyba ono nadeszło. Warto wziąć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi