Il Brutto 1 627 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Ktos obeznany w polskiej lekkoatletyce moze napisac na ile medali Polacy moga liczyc? Cytuj
Bartg 5 525 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 9 minutes ago, Il Brutto said: Ktos obeznany w polskiej lekkoatletyce moze napisac na ile medali Polacy moga liczyc? Wszystkie. Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 27 lipca 2021 Autor Opublikowano 27 lipca 2021 Jest szansa na brąz w teakwondo Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Włączcie sobie lepiej akrobatykę drużynową kobiet, przynajmniej jest na co popatrzeć sraciatella hehe Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Figuś napisał: Jest Była szansa na brąz w teakwondo Fix`d. 2 godziny temu, Il Brutto napisał: Ktos obeznany w polskiej lekkoatletyce moze napisac na ile medali Polacy moga liczyc? Wg mnie szanse mają: -Młociarze i młociarki -Patryk Dobek na 800m -Któraś ze sztafet -Piotr Lisek o tyczce -Maria Andrejczyk w oszczepie I to by było w zasadzie na tyle... Edytowane 27 lipca 2021 przez Czezare Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Ogolnie przed olimpiada mowiono o ok 20 medalach. Ale nie wiem czy im nie chodzilo o cala druzyne siatkarzy po prostu 2 Cytuj
Il Brutto 1 627 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 to niezle biorac pod uwage ze ostatni raz 20 peklo na tych nieslawnych igrzyskach w Moskwie, pozniej praktycznie tendencja spadkowa i ledwie 11 w zeszlym roku. No nie wiem jak oni to liczyli chyba faktycznie cala druzyna Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Tez nie bardzo wiem. Wydaje mi sie ze po prostu podtrzymamy tendencje ostatnich kilku olimpiad i zatrzymamy sie w tej okolicy 10 medali. W lekkiej naprawde nie jest tak zle. Zloto tylko w technicznych dyscyplinach ale jesli chodzi podium moze naprawde pare osob zrobic niespodzianke. Zobaczymy juz niedlugo. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Tak sobie teraz sprawdzilem ile zdobylismy medali w 2000 bo wtedy bylo glosno jak Mauer wystrzelila Niemke ale spojrzalem na Korzenia (myslalem, ze zdobyl w Atlancie, no ale to w sumie nieistotne) i on wygral zloto na 20km i 50km. 50km Ja po 5 spacerem czuje zmeczenie. Ku.rwa, jednak sprawdzilem te Atlante i oboje ze zlotem xD Je.bany tez na 50. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 W ogóle co to za konkurencja - chodzenie? Intryguje mnie tok myślenia typa, który to wymyślił. Mogli jeszcze to trochę urozmaicić - chodzenie tyłem na 50km, bokiem, triatlon z chodzenia normalnie, bokiem i tyłem. Albo dojebać z 200km trasę i niech idą dwa dni. Co trzeba mieć z głową, by uznać, że jest się zafascynowanym chodzeniem i będzie się trenowało chodzenie? Skąd oni zawodników do tej konkurencji biorą? Bez kitu, gdybym czuł powołanie sportowe, to chodzenie byłoby ostatnią rzeczą, którą chciałbym trenować. Są jakieś bardziej bezsensowne sporty? Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Tez tego nie rozumialem. Troche horyzont poszerzyl mi sam Korzeniowski u (chyba) Wojewodzkiego (a moze to byl MdM) jak pokazal technike. No oni tam w sumie nie chodza jak my. Wyrzucaja biodro do przodu i stad takie kacze ruchy jak widzimy w transmisji. Sadze, ze on szybciej dzieki temu idzie niz ja biegne. No ale przejsc dystans 50km, no Kmiocik nie wiem dalibysmy rade. Ja nie. Mnie ostatnio zastanawialo strzelanie z luku. W sensie wiadomo skad geneza ale oni maja lepszy sprzet niz Rambo w part 2, wiec w sumie to tak po czesci wyscig technologii. Ciekawie by sie ogladalo jakby szyli z takich sredniowiecznych xD Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Sam chód jako dyscypline rozumiem jak najbardziej. Ale tego zeby wpasc na to zeby zostac chodziarzem to juz nie rozumiem. Korzeniowski pewnie byl dziwnym dzieckiem. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Ta, ja wiem, że to nie jest zwykłe chodzenie i jest tam szereg zasad, technik oraz zakazów. Ale to wciąż głupia kategoria, którą trudno nazwać widowiskową czy emocjonującą. No można pomylić z paraolimpiadą trochę. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Dla mnie jednak szczebel bardziej emocjonujaca niz kolarstwo. No tego nie umiem ogladac. Jada. Pare typow na przedzie, reszta z tylu. Wiadomo, ze ktorys z przodu wygra. Ale sa jeszcze jakies zespoly i tam kolega cos podjedzie, tu zasloni a i tak trener powiedzial, ze dzis jedziemy pod Krzysia. W ogole spoko by bylo ze np. co cwierc calego dystansu przechodzi okreslona ilosc kolarzy a reszta odpada. Cos jak w battle royale. A w ogole to jest jeszcze koszykowka 5x5 czy tylko 3x3? 1 Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 No jest. Parę dni temu USA przerżnęło z Francją. Ale potem to nie wiem, bo nie śledzę codziennych njusów. 1 Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Jest cos takiego. Wyscig australijski sie nazywa. Co okrazenie odpada ostatni. No kolarstwo to sport druzynowy. Dlatego ja wybralem duathlon ho nie pasuje mi takie cos. Wole indywidualizm. Jest tez np indywiduakna jazda na czas. Taki time trial ze kazdy jedzie cala para pojedynczo i wygrywa z najlepszym czasem. Najsprawiedliwsze imo. Sam ogladam tylko ostatnie 10km zawsze wyscigow bo tam juz sie naprawde dzieje. Ogladanie calego wyscigu to jakies sado maso. Jak formułki i jezdzenie w koleczko 99 razy. Bez sensu. 1 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Mi wlasnie chodzilo o kolarstwo gdzie jedziesz z punktu A do B, bez okrazen. No ale widze, ze nie tylko mnie to nudzi. USA przegrywa z Francja. Sie troche pozmienialo. Spoiler Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 No generalnie niektóre sporty są typowo stworzone pod drzemkę. Ja np. bardzo lubię przymknąć oko przy jakiejś procesji F1. Zazwyczaj wyścig jest w niedzielę o 15, więc w sam raz. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Chlopy jechali na igrzyskach 6 godzin rowerem. Musza miec niezla masc na ból dupy Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 3 minuty temu, kanabis napisał: Chlopy jechali na igrzyskach 6 godzin rowerem. Dojezdzaja do mety a tam... Spoiler Korzesniowski Spoiler dabum tsss Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 1 minutę temu, Mejm napisał: USA przegrywa z Francja. Sie troche pozmienialo. USA jest nadal na poziomie, ale reszta świata przez te lata się rozwinęła w dyscyplinie. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Wlasnie sprawdzile wyniki Korzeniowskiego. 20km przeszedl w 1h18min O_o Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 43 minuty temu, kanabis napisał: Sam chód jako dyscypline rozumiem jak najbardziej. Ale tego zeby wpasc na to zeby zostac chodziarzem to juz nie rozumiem. Korzeniowski pewnie byl dziwnym dzieckiem. Obstawiam, że większość chodziarzy to niespełnieni biegacze. Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 27 lipca 2021 Autor Opublikowano 27 lipca 2021 Z kolarstwa bardzo lubię torowe oglądać jak zapierdalają, z szosowego to fajne są tylko te wypadki peletonu jak baba z kartonem przeszkodzi itp. Cytuj
SebaSan1981 3 630 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 2 godziny temu, Mejm napisał: Tez tego nie rozumialem. Troche horyzont poszerzyl mi sam Korzeniowski u (chyba) Wojewodzkiego (a moze to byl MdM) jak pokazal technike. No oni tam w sumie nie chodza jak my. Wyrzucaja biodro do przodu i stad takie kacze ruchy jak widzimy w transmisji. Tak, to u Kuby było, on wtedy żartował że chodziarze poruszają się jak cioty czy pedały i mu Korzeń wyjaśnił technikę w sekundę czy dwie przechodząc z jednego rogu studia do drugiego. Pamiętam jeszczcze kiedyś były jakieś nudne konkurencje olimpijskie jak ujeżdżanie konia wierzchowego. Jedna z pierwszych dyscyplin, no koń z jeźdźcem na grzbiecie tańczył na wybiegu, coś tam kopytami wywijał i była za to punktacja. Nuda flaki z olejem, chyba to później zdjęli z igrzysk 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi