Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Mam GPD Win 2 i jest to sprzęt złoto do indyczków, nic nie trzeba modyfikować. Jedynka wymagała pewnych modyfikacji na starcie. A jest to sprzet od chińczyka czyli zerowe wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 (edytowane) Tutaj ciekawy artykuł na temat kompatybilności. Tak jak mówiłem, Steam Deck będzie leciał na Linuxie - aby gry były w pełni kompatybilne muszą mieć wersję Linuxową. Niby jest Proton, ale nie jest to narzędzie idealne. Testowałem sporo gier przez Protona na swoim laptopie z Linuksem i nie działa to zbyt dobrze. https://www.theverge.com/2021/7/15/22578879/valve-steam-deck-handheld-pc-windows-support Tutaj można sprawdzić kompatybilność Protona: https://www.protondb.com/explore Edytowane 16 lipca 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Wiadomo że odrazu windows powinien wlecieć. Windows jest systemem dla graczy. Pełno emulatorów do tego. Pierwszy handheld na którym pogramy w gry z ps2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 5 minutes ago, devilbot said: Wiadomo że odrazu windows powinien wlecieć. Windows jest systemem dla graczy. Pełno emulatorów do tego. Pierwszy handheld na którym pogramy w gry z ps2. Akurat wszystkie emulatory na Linuksa są dostępne i działają równie dobrze. Problemen są gry pecetowe, których jest po prostu mniej w natywnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 z tego co widze za dokładnie 29 minut ruszają rezerwacje, ktoś bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 46 minut temu, ASX napisał: z tego co widze za dokładnie 29 minut ruszają rezerwacje, ktoś bierze? Bieda wersja dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 (edytowane) Sklep od 45 minut nie działa praktycznie kasa z konta poszła ale dalej nie mam potwierdzenia. Edytowane 16 lipca 2021 przez Ukukuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 138 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Też dostałem potwierdzenie ale teraz żałuję ,że nie brałem 512 bo wszyscy na discordzie taką kupili 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Ano brali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Jebać biedę i Nintendo. Najdroższa wersja zarezerwowana 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Jebać Jebać. Takie info - Powtórzę co pisałem na discordzie. Na FAQ piszą, że celują w grudzień 2021 zacząć wysyłać pierwsze zamówienia czyli nie ma 100% gwarancji, że tak się stanie. Wszyscy piszą, że w zamówieniu widnieje im już pierwszy kwartał 2022. Ogólnie dużo ludzi jest wkurzonych, bo nie mogła przejść płatność. Dużo wpisów i płaczu na forum steam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 i ja zarezerwowałem swojego gabe boya 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Fajnie, że jest zainteresowanie, ale poczekam na wrazenia po premierze. Moze być fajny sprzet do jrpg i visual novelek po smierci vity. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 To jakbym sobie to kupił to w SnowRunnerka przenośnie mógłbym grać? Ale to chyba tylko przenośnie, bo po podłączeniu do TV jak ten dock już wyjdzie to będzie piękny dramat na tak wielkim ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 (edytowane) Podejrzewam, że dla xbox game pass jest brany. Ale to dalej pc, tylko mniejszy i przenośny, coś jak laptop. Nie będzie miał konsolowej optymalizacji, a sklep będzie zawalony masą różnego szajsu. No nie wiem. Ciekawi mnie jak będzie na tym chulał Microsoft Flight Simulator i The Medium. Edit: chociaż może będzie? na czym to będzie hulało? na androidzie? Edytowane 16 lipca 2021 przez beardo0 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 1 minutę temu, beardo0 napisał: Edit: chociaż może będzie? na czym to będzie hulało? na androidzie? SteamOS. ale to otwarty system więc będzie można zainstalować Windowsa i apke do game passa Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 2 minuty temu, beardo0 napisał: Nie będzie miał konsolowej optymalizacji, a sklep będzie zawalony masą różnego szajsu. Akurat sklep steam od lat jest bardzo czysty i dobrze filtrowany Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 138 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Mnie interesuje jaki input lag będzie, podobno lepiej niż ze Steam padem o 55% ale sama możliwość wyłączenia w opcjach danej gry V-Synca gdzie na konsolach nie ma takiej możliwości znacznie poprawi responsywność. Od razu instaluje emu NESa i SNESa, wreszcie będzie możliwość pogrywania w takie Mega Many bez laga jaki jest obecny w tej nowej składance Mega Man Legacy Collection Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 (edytowane) 4 minuty temu, ASX napisał: SteamOS. ale to otwarty system więc będzie można zainstalować Windowsa i apke do game passa Windows to jakieś 32GB a całej przestrzeni dla siebie pewnie nie dostaniesz. Więc na 64GB nie zmieścisz jednej nowej gry AAA i windowsa Dlatego po zakupie żałowałem ,że nie brałem jednak 512 aby mieć trochę więcej gierek pod ręką. Za to do indyków i gamepassa będzie sztos sprzęt. jeszcze liczę ,że ta będzie normalny slot na dysk m2 ale pewnie nei ma na to szans. Edytowane 16 lipca 2021 przez Ukukuki Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 644 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Na początku myślałem, że fajne, ale jednak mnie nie przekonali. To po prostu handheldowy PC o określonych możliwościach bez opcji przyszłego upgrade'u. Sprzęt jest dość drogi, a ile faktycznie pociągnie? Zarówno od strony sprzętowej, jak i samej mocy? Z czasem wyjdzie po prostu sprzęt do indyków. Nie żeby było w tym coś złego, ale mnie nie przekonali. Tym bardziej, że równie dobrze co jakiś czas mogą być wydawane/produkowane nowe/usprawnione wersje sprzętu. Z tego co czytam Valve tez udostępni ten SteamOS producentom zewnętrznym, więc równie dobrze mogą z czasem pojawić się alternatywy. Lepsze i gorsze, tańsze i droższe. No i to jednak zakup w ciemno. Przecież upchane tu jest mnóstwo patentów, a zaraz się okaże, że coś nie działa, szwankuje itp. I kto to naprawi? Będą ludzie do Valve odsyłać za granicę, czy jak? Choć to na pewno fajna opcja dla osób z już istniejącym backlogiem, lub szukających tańszej alternatywy dla gier i/lub Switcha. Osobiście zostaję przy Switch OLED, ale to tylko dlatego, że w gry PC i tak będę grał na PC, a konsole chcę głównie do exclusive'ów i ewentualnych pierdółek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Wrzuci się microsd 256/512GB i po problemie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 1 minutę temu, Suavek napisał: No i to jednak zakup w ciemno. Przecież upchane tu jest mnóstwo patentów, a zaraz się okaże, że coś nie działa, szwankuje itp. I kto to naprawi? Będą ludzie do Valve odsyłać za granicę, czy jak? Steam akurat jakościowo sprzęty ma super. Tak samo obsługa gwarancyjna Teraz, Bigby napisał: Wrzuci się microsd 256/512GB i po problemie. W sumie odczyt raczej nie będzie wolniejszy niż z dysku talerzowego? Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 3 minuty temu, GearsUp napisał: Mnie interesuje jaki input lag będzie, podobno lepiej niż ze Steam padem o 55% ale sama możliwość wyłączenia w opcjach danej gry V-Synca gdzie na konsolach nie ma takiej możliwości znacznie poprawi responsywność. Od razu instaluje emu NESa i SNESa, wreszcie będzie możliwość pogrywania w takie Mega Many bez laga jaki jest obecny w tej nowej składance Mega Man Legacy Collection Nie no, na handheldach input lag jest zerowy, więc to nie jest na pewno problem. Ja switcha nie potrzebuje, ale jak bym miał brać i tak wziąłbym switcha oled. W gry nintendo na tym nie pograsz. Optymalizacja pc nie przemawia za tym sprzętem, a ekran ma lcd z tego, co widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 138 Opublikowano 16 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 (edytowane) 3 minuty temu, beardo0 napisał: Nie no, na handheldach input lag jest zerowy, więc to nie jest na pewno problem. Ja switcha nie potrzebuje, ale jak bym miał brać i tak wziąłbym switcha oled. W gry nintendo na tym nie pograsz. Optymalizacja pc nie przemawia za tym sprzętem, a ekran ma lcd z tego, co widziałem. Ekran LCD właśnie może okazać się plusem, zwłaszcza w tej najdroższej wersji. W gry Niny nie pogram? Jak już teraz łupię na laptopie w gierki z NESa i SNESa tylko, że z XBOXowym kontrolerem a tu feeling będzie jeszcze lepszy. Jedyne o co mam obawy to waga bo trzymając Switcha po pewnym czasie ręce drętwieją ale z drugiej strony uchwyt jest inny, może będzie bardziej komfortowy i nie sprawiał będzie tego efektu dla dłoni i nadgarstków. Edytowane 16 lipca 2021 przez GearsUp Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi