Opublikowano 18 lipca 20213 l A nie wiem, bo nie interesowała mnie nigdy ta konsola. Nie lubię grać niestacjonarnie. Ale obiektywnie całkiem fajna rzecz, z ciekawości będę śledził informacje, szczególnie ciekawi mnie optymalizacja gier, bo jeśli to nie będzie kulało, może być hicior.
Opublikowano 18 lipca 20213 l Swoją drogą, ciekawe czy to odpali emulator Switcha, który jest już dostępny . Z szóstą generacją oraz Wii bez problemów powinien sobie poradzić.
Opublikowano 18 lipca 20213 l Koniec końców jako sprzęt do łóżeczka fajne nawet, jeśli będzie wymagało podłączonego zasilacza do dłuższego grania. A w najgorszym wypadku 2 godziny grania poza domem to też nie tak źle, nie po to się wychodzi z domu żeby grać na zewnątrz 8 godzin. Ciekawe też jak z chłodzeniem/temperaturami, wiadomo coś na ten temat?
Opublikowano 18 lipca 20213 l ok, przeszła rezerwacja na 64gb jest miesiąc na odwołanie z pełnym zwrotem 18zł , więc zobaczymy co tam nowego się dowiemy na dniach i potem się zobaczy, a jakby co to czeka na Q1 2022
Opublikowano 18 lipca 20213 l Już byłem bliski zamawiania no ale te 3k to trochę sporo. Na premierę raczej nie zabraknie a wstrzymam się jednak i poczekam na testy. Trochę mnie martwi ten proton, jestem linuksiarzem i sporo go testowałem z lepszymi lub gorszymi wynikami. Świtch OLED też kusi, więc będę musiał wybierać
Opublikowano 18 lipca 20213 l Wrzucisz sobie Windowsa mordo jak coś ci nie będzie działać. Kiedyś windows 8.1 i 10 był za free jak urządzenie miało mniej niż 8 cali przy czym OEM dostawał klucz a nie klient końcowy. Może Spencer licząc że kupisz gamepass będzie dostawał licencje za paczkę fajek? Poczekajmy.
Opublikowano 18 lipca 20213 l 1 minute ago, NemoKOF said: Wrzucisz sobie Windowsa mordo jak coś ci nie będzie działać. Kiedyś windows 8.1 i 10 był za free jak urządzenie miało mniej niż 8 cali przy czym OEM dostawał klucz a nie klient końcowy. Może Spencer licząc że kupisz gamepass będzie dostawał licencje za paczkę fajek? Poczekajmy. Spokojnie, Gamepass opłacony do lutego 2023
Opublikowano 18 lipca 20213 l No to pierwsze co był zrobił to wrzucił Windowsa. Na protonie gier z gamepassa nie odpalisz na ten moment bo nie działa microsoft store.
Opublikowano 18 lipca 20213 l Szczerze to jest bardzo ciekawy sprzęcik. Ale moim zdaniem trzeba poczekać na rzetelne testy. Jak to się trzyma, jak to hałasuje ( bo nie wierzę, że przy takich parametrach wentyle nie wejdą w obroty) i przede wszystkim jaką to będzie mieć rzeczywistą wydajność w grach na steam os jak i na windzie.
Opublikowano 18 lipca 20213 l Pecetowcom często nie podobają się ograniczenia konsol w kwestii softu, których tutaj nie ma, więc taki średni ten meme.
Opublikowano 18 lipca 20213 l W skrócie Valve mówi głośno o problemach z dryftujacymi gałkami w kontrolerach i zrobili wszystko żeby w Steam Decku tego nie było. Cały artykuł poniżej: https://kotaku.com/valve-hopes-to-avoid-thumbstick-drift-on-the-steam-deck-1847313237/amp?__twitter_impression=true
Opublikowano 18 lipca 20213 l Ciekawi mnie też czy będzie możliwość pracy w trybie Dual Boot. Steam OS dla gier ze steam oraz emulatorów a jako drugi system Windows 10 lub 11 dla Gamepassa.
Opublikowano 18 lipca 20213 l https://www.purepc.pl/steam-deck-nowe-informacje-na-temat-procesora-apu-amd-van-gogh-oraz-mozliwosci-dolozenia-nosnika-ssd
Opublikowano 19 lipca 20213 l jezu ale się nagrzałem od wczoraj na wizję 720/60 w emulatorkach psp/ps2/gc/wii/wiiiu i to pod kołderką
Opublikowano 19 lipca 20213 l PSP, GC, WII i cześciowo PS2 to już od jakiegoś czasu są możliwe. Sam tak grałem. Np: GPD Win 2, GPD Win Max, Aya Neo.
Opublikowano 19 lipca 20213 l No wiadomo, ale dla osoby która ma lapka asusa sprzed 6 lat, który nawet nie startuje z emulacją PS2, jest to fantastyczna perspektywa
Opublikowano 19 lipca 20213 l Emulator Switcha - Yuzu, już dzisiaj działa całkiem dobrze na słabszych od Steam Deck sprzętach takich jak AYA Neo. Na sprzęcie Valve może być tylko lepiej
Opublikowano 19 lipca 20213 l 6 minutes ago, maciucha said: a jak tam emulacja xboxa 360? emulacja Xboxów raczkuje. 10 minutes ago, Sebas said: Aya ma mocniejszy procesor od SD Jesteś pewien? Z tego co widzę ten customowy procesor jest wydajniejszy niż Ryzen z Aya Neo. Edytowane 19 lipca 20213 l przez Czoperrr