Kmiot 13 664 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 34 minuty temu, Dave Czezky napisał: @Kmiot chciałem tylko cie poinformować, że na mocy nadanej mi przez samego siebie niniejszym DYSKWALIFIKUJE userke @maciucha z giveawaya e3 oraz giveawaya mensa-Czezky z powodu okazywania przez tego uzytkownika, raz za razem, POGARDY do przedmiotów mających fizyczna postac, a zatem zupełnie mu niepotrzebnych. Tak mi dopomóż @Rozi Hatfu. Wychodzę z założenia, że przy takiej ilości chętnych może się zdarzyć, że przez nieuwagę zapomnisz kogoś wpisać czy dorzucić do bębna losującego. Więc jeśli tu i tam wypadnie z listy jakiś anty-pudełkarz to jest to poświęcenie, na które jestem gotów. Kłaniam się nisko. 3 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 C0rwa człowiek ma MM 300m od domu, a zamawia rzeczy nie raz drożej z perfectblue żeby dac ekoledze zarobić, poleca znajomym, a potem taki numer za żart? No nawet nie bede udawal dystansu Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Zapiekło widzę, no ale pudełka powoli i tak odchodzą w zapomnienie. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Steam deck i całe te portable pc to przyszłość branży. Cytujcie mnie za 5lat. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Szkoda że tego Steam Deck'a nie mogę mieć już 25 Sierpnia bo jadę z żoną nad morze i laptop oraz Switch będzie musiał mi wystarczyć. Na laptopie będziemy grać z kumplem w Colina McRae Rallly 2 a na plaży na Switchu Za to za rok to będzie gorące lato na wakacjach gdziekolwiek nie zabiorę ze sobą Steam Deck'a. Ja mocno wierzę w mobilne granie. Zabieranie laptopa do sypialni to tylko po to żeby jeszcze jakiś serial zapędził mnie do snu bo do grania się nie nadaje. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Handheldy rządzą od czasu gameboya. Niewiem na co czeka Microsoft. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Godzinę temu, maciucha napisał: C0rwa człowiek ma MM 300m od domu, a zamawia rzeczy nie raz drożej z perfectblue żeby dac ekoledze zarobić, poleca znajomym, a potem taki numer za żart? No nawet nie bede udawal dystansu 2 godziny temu, maciucha napisał: jakbym wiedział że tak zaboli to byłbym delikatniejszy a teraz wybraz sobie, ze np. podpadles tonemu soprano i jutro bedziesz rozrzucony po 10 kontenerach na smieci. ZEBY MI TO BYLO OSTATNI RAZ. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Oj brakiem konsekwencji młodzieży nie wychowasz. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 1 godzinę temu, devilbot napisał: Handheldy rządzą od czasu gameboya. Niewiem na co czeka Microsoft. W ich rozumowaniu takim sprzętem z ich rodziny jest Surface Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Tak swoją drogą bardzo fajny sprzęt, tablet z windowsem. Przed GPD Win 2 sporo używałem do ogrywanie turówek czy karcianek w podróży a po podpięciu myszki w stare RTSy. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 (edytowane) Nowy film od ign. Trochę o tym całym steam os. Zapowiada się nieźle no i ma opcję quick boot/ fast boot czy jak to tam się nazywa: edit: widze dave czezky czuwa w temacie, pewnie pilnuje żeby nikt się za mocno nie jarał Edytowane 19 lipca 2021 przez devilbot 3 Cytuj
Jordanensis 383 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 No, ale materiał z IGN jak wszystko od nich to amatorka. Plus sponsoring pewnie wjechał. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Pooglądałem sobie te filmy od ign i zapowiada się to bardzo dobrze......ale dla pctowca. Dla mnie (ostatni komputer to wczesne lata PS3 i granie na torrentach na konfigu i5 2500k+ GTX 670), osoby, która nie ma nawet konta steam to kolejna platforma, kolejne konto, kolejny sklep, w którym trzeba kupować gry. Tak jest opcja wgrania windy i ogrywania gamepassa czy darmówek z epicka. No ale jednak przez lata konsole mnie rozleniwiły pod tym względem i po prostu biorę coś out of the box (nawet na telefonie jadę na defaultcie i nie chce mi się bawić w launchery). Dlatego na jesień wjeżdża switch OLED, ale widzę w steam deck potencjał i kibicuję mocno. Bo skoro switch się sprzedaje świetnie, może steam deck osiągnie sukces to w końcu Microsoft lub Sony wezmą się porządnie za handhelda (protezy w postaci xcloud nie uznaje). 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 (edytowane) Śledzę fora, reddity i dla wielu osób steam deck to będzie pierwsza styczność z PC gamingiem. Pojawia się masa pytań co to ten steam, czy działa offline itp Tak Steam to kolejny sklep, ale lepiej w tym sklepie zostawić kasę i mieć grę już zawsze niż u nintendo które zmieni konsolę za rok i wszystko kupione cyfrowo przepadnie. No i te szmaciarsko niskie ceny steamowych kluczy na allegro itp też nie powinny być nikomu obojętne. Zawsze będę fanem nintendo a zwłaszcza ich handheldów ale jednak switch trochę zwolnił ostatnio. Pora na coś nowego. Edytowane 19 lipca 2021 przez devilbot Cytuj
Jordanensis 383 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 6 minutes ago, devilbot said: Śledzę fora, reddity i dla wielu osób steam deck to będzie pierwsza styczność z PC gamingiem. Tak też jest w moim przypadku, że człowiek z po Atari i Amidze przeskoczył na N64 i od tej pory już tylko konsole. Mi to nie przeszkadza, że moja biblioteka na Steam jest zerowa, ale PC ma dobrą bibliotekę, więc czasami coś się weźmie i będzie grało. To będzie świetny dodatek do stacjonarnej dla ludzi grających na PS5 czy na Nintendo konsolach. A PC czy posiadacze Xboxa - po prostu świetny przenośny sprzęt który warto mieć. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Tak się zastanawiam, nie powinno być raczej problemu z podłączeniem jakiegoś zewnętrznego dysku SSD i uruchamianiem gier z niego? Np. coś takiego Nie byłoby raczej uciążliwe gabarytowo, cenowo też wypada raczej ok, a przynajmniej wyeliminowałoby problem związany z pojemnością i szybkością wersji 64GB. Odnośnie ustawień graficznych, bo ktoś tutaj wspominał o specjalnym profilu Deckowym, na jednym z materiałów od IGN gość z Valve mówi, że wszystkie ustawienia można samemu dostosować, jak to w pecetach bywa, ale większość gier po uruchomieniu będzie miała najbardziej zbalansowaną, odpowiednią dla sprzętu konfiguracje. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Wszystkie peryferia powinny normalnie działać, jednak w trybie przenośnym nie widzę senu takiego rozwiązania. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 5 hours ago, devilbot said: Steam deck i całe te portable pc to przyszłość branży. Cytujcie mnie za 5lat. jeśli kraje azjatyckie porzuca gaming na telefonach i złapią za Steam Deck-a i cale te portable PC, to tak będzie Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Hajp jest ale to jeszcze pół roku na szczęście w między czasie wpadnie switch oled i trochę ułatwi oczekiwanie Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 (edytowane) Cytat Previously they had dual channel LPDDR5, which would result in 44GB/s. People were legitimately worried about the bottleneck implications.They've corrected the specs to quad channel LPDDR5, which should be 88GB/s. That's more than enough bandwidth to feed the Zen 2 cores and GPU.For comparison, the most bandwidth currently for a portable device is 68GB/s in some of the Windows portable and Surface devices. Switch has 25.6 GB/s. The Ryzen APUs with Vega 11 has 48GB/s.The RDNA 2 bandwidth improvements also adds to the efficiency. This thing should operate at least PS4 level if properly optimized for. Super. edit: Edytowane 19 lipca 2021 przez Bigby Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Mam nadzieję, że to "load faster" to nie będą jakieś mikroskopijne różnice tak jak na Switchu Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 (edytowane) 20 minut temu, Bigby napisał: Super. edit: Jakie to będzie miało przełożenie na gry? Same liczby robią wrażenie. Edytowane 19 lipca 2021 przez Ukukuki Cytuj
izon 995 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 (edytowane) Rezerwacja zrobiona, a jeszcze się zobaczy, czy zostawię, czy pójdzie na resell, póki co sprzęt zapowiada się zacnie:) Czy jest potwierdzone, że na tym sprzęcie będzie działał gamepass? Edytowane 20 lipca 2021 przez izon Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 Jak zainstalujesz sobie Windowsa to czemu ma nie działać? To pecet w kompaktowej, przenośnej formie. 1 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 11 godzin temu, Bigby napisał: Tak się zastanawiam, nie powinno być raczej problemu z podłączeniem jakiegoś zewnętrznego dysku SSD i uruchamianiem gier z niego? Np. coś takiego Nie byłoby raczej uciążliwe gabarytowo, cenowo też wypada raczej ok, a przynajmniej wyeliminowałoby problem związany z pojemnością i szybkością wersji 64GB. Odnośnie ustawień graficznych, bo ktoś tutaj wspominał o specjalnym profilu Deckowym, na jednym z materiałów od IGN gość z Valve mówi, że wszystkie ustawienia można samemu dostosować, jak to w pecetach bywa, ale większość gier po uruchomieniu będzie miała najbardziej zbalansowaną, odpowiednią dla sprzętu konfiguracje. O, z taką obudową mógłbyś sobie do Decka przykleić haczyk łazienkowy na ręczniki i podwieszać na nim ten dysk. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi