pawelgr5 1 510 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 No na razie to wyglada mocno dobrze. Cytuj
GearsUp 297 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Elden Ring - High Settings - przez większość czasu trzyma 30 klatek 2 1 Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Wygląda na to, że sprzęt jest bardzo udany dla ludzi chcących przenośnego peceta. Jeśli np. ktoś jest miłośnikiem emulatorów, to mnóstwo z nich wydaje się działać bardzo dobrze. Daje to możliwość trzymania w rękach 700 gramów całej historii gierek. Cytuj
Ukukuki 7 110 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Ciekawe kiedy będę mógł złożyć zamówienie Cytuj
pawelgr5 1 510 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Pierwsze opinie zaskoczyły mnie na plus. Stawiałem ze to znacznie słabsze urządzenie. Moje zamowienie co ma nadal oznaczenie Q2 ale i tak sprawdzam codziennie. Moze tak nie będą wysłać nic do rosji i troche to przyspieszy. Cytuj
Suavek 4 817 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 Podoba mi się to, co Valve wypluło. Obejrzałem kilka recenzji, filmików i gameplay'ów i jestem pod wrażeniem. Może nie do końca jestem głównym odbiorcą produktu, ale przez chwilę nawet kusiło mnie złożyć zamówienie. Jeśli ktoś szuka mocnej konsoli do grania "przenośnego", to wygląda na to, że otrzymaliśmy naprawdę solidny produkt. Co prawda w przypadku bardziej wymagających gier mówimy tutaj o raptem 30fps i jakichś redukcjach w detalach, ale to nadal lepsze rezultaty, niż wiele multiplatform na Switcha, czy nawet PS4. Ja osobiście do grania przenośnego bądź w łózku wolę autentycznie niewielki sprzęt, dlatego Switch niestety do mnie nie przemówił. Szczególnie wersja goła, bez Hori Split Pad Pro - granie było zwyczajną męczarnią, nie przyjemnością. Split Pad okazał się zbawieniem, ale zwiększył gabaryty konsoli sprzętu. Steam Deck wygląda mi na właśnie tego typu większy sprzęt - nieco masywniejszy od zwykłego Switcha, stabilniejszy w dłoniach i miejmy nadzieję wygodniejszy. Z tego co ludzie recenzują, to ergonomia jest dobra i ręce się nie męczą jak ze Switchem. Pewnie jeszcze porozmyślam nad zakupem Steam Deck, bo to jednak pełnoprawny PC z ogromną biblioteką gier i mnóstwem innych potencjalnych możliwości, a nie przereklamowana awaryjna konsolka do kilku przesadnie drogich exclusive'ów. Niemniej jednak czuję, że skończyłoby to bardziej jako ciekawostka do pogrania w łóżku w pojedyncze tytuły, bo mimo wszystko preferuję fotel i monitor do "większych" gier. No ale oczywiście to tylko moje preferencje. Fanów Switcha na forum nie brakuje i wydaje mi się, że pomijając ślepe uprzedzenie do PC, to Steam Deck może się okazać fajnym sprzętem właśnie dla nich. No i z pewnością gry będą zdecydowanie tańsze... I nie usuną ich za 5 lat z cyfrowej dystrybucji wraz z rzekomą "śmiercią" danego sprzętu... 1 Cytuj
pawelgr5 1 510 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 @Suavek Ty masz jakiegoś dobrego kompa stacjonarnego? Jak nie to pamiętaj, że SD można do docka wpiąć i masz wtedy normane granie przed monitorem np w Europa Uniwersalis 4 i inne Age of Empires. Cytuj
Suavek 4 817 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 7 godzin temu, pawelgr5 napisał: @Suavek Ty masz jakiegoś dobrego kompa stacjonarnego? Jak nie to pamiętaj, że SD można do docka wpiąć i masz wtedy normane granie przed monitorem np w Europa Uniwersalis 4 i inne Age of Empires. Dobrego, to może nie. Kilkuletni średniak, ale wydajnościowo bezdyskusyjnie lepszy od Steam Decka (spokojnie pogram FHD/60 w większość gier poprzedniej generacji, o ile nie są to jakieś naprawdę wymagające tytuły typu Cyberpunk). Dlatego nie biorę w ogóle pod uwagę zakupu SD do grania stacjonarnego. 1 Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Temat żył póki konsola nie była w domach. Ludzie dostali pierwsze egzemplarze i nagle cisza. Taka kicha wyszła? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Chyba jeszcze nikt nie dostał Decka, u mnie rezerwacja wciąż pokazuje 1 kwartał 2022 r. Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Bardziej chodziło mi, że jest wylew filmów i opinii na YT a dyskusja ucichła. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Też nie dostałem jeszcze nawet maila z zamówieniem. Teraz gram w Elden Ring więc nie mam czasu na dyskusję. Na to przyjdzie czas jak już sprzęt trafi w łapki i nic innego nie będzie zawracało głowy Cytuj
pawelgr5 1 510 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 W dniu 5.03.2022 o 21:23, ASX napisał: Chyba jeszcze nikt nie dostał Decka, u mnie rezerwacja wciąż pokazuje 1 kwartał 2022 r. Zamawiałes mniej więcej o której godzinie? Tzn ile po starcie pre-orderów? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Nie pamiętam dokładnie, chyba jakoś godzinę lub dwie po starcie zapisów 1 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Znam jednego typka który dostał i jest zadowolony, testuje, podoba mu się. No ale nie ma go na forum a za niego pisać nie będę. Soft nie jest idealny, kompatybilność też, ale setki gier chodzi a Valve próbuje jak może ułatwić używanie urządzenia. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 ok przed chwilą dostałem informację że mogę kupić teraz musze się zastanowić czy jest mi to w ogóle potrzebne Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 A jak kupisz to na kiedy masz planowana wysyłkę? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 8 marca 2022 Opublikowano 8 marca 2022 Pewnie od ręki po zaksięgowaniu wpłaty, ale to moje gdybanie. Cytuj
pawelgr5 1 510 Opublikowano 8 marca 2022 Opublikowano 8 marca 2022 Ma być od ręki, dlatego kupujący ma 72h na potwierdzenie a potem rezerwacja przepada i następna osoba w kolejce dostanie maila. Ja bym wersji 64GB z wolniejszym dyskiem pewnie nie brał. Sam mam zamówione 512 chociaz cenowo najbardziej opłaca się chyba 256GB. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 8 marca 2022 Opublikowano 8 marca 2022 Kupuj - jak nie podejdzie, to na tym etapie nie stracisz. Ja chcesz pojanuszować to zarobisz ale stratny nie będziesz na 100%. 14 godzin temu, ASX napisał: ok przed chwilą dostałem informację że mogę kupić teraz musze się zastanowić czy jest mi to w ogóle potrzebne Cytuj
pawelgr5 1 510 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 15 godzin temu, ASX napisał: Potwierdziłes zamówienie czy jednak olałes? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Potwierdzilem w środę, w czwartek nadali paczkę. Informuje szczegółowo bo ktoś wcześniej się pytał ile czasu trzeba czekać po potwierdzeniu Cytuj
pawelgr5 1 510 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 No mnie to też dosyć mocno interesuje Jeszcze jak bys miał jakis USB-C docking station to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi