darkos 4 339 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Decki są na olx, bardzo przystępne ceny Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Nie no 6500zł jak by schodziło bez problemu to chyba sam bym przemyślał. Z drugiej storny to ja po prostu chce mieć taką hybrydę więc albo to albo GPD Win u mnie będzie na pewno. Cytuj
Suavek 4 822 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Nie wiem, co mnie skłoniło, poza paroma piwami, ale złożyłem rezerwację na SD. Późno, więc i tak pewnie najwcześniej przyjdzie na święta w obecnych realiach, ale do tego czasu i dużo się może zmienić, i jakieś aktualizacje pewnie wypuszczą. Plus wyjdzie na pewno kwestia ewentualnej awaryjności po dłuższej eksploatacji. W najgorszym przypadku będzie rezerwowy PC do grania, bo docka pewnie też kiedyś dokupię. Przeglądam listę kompatybilnych gier, i poza zdaniem sobie sprawy, ile to ja mam gier w "backlogu" o których już zdążyłem zapomnieć, to trochę dziwi brak kompatybilności co niektórych tytułów. Taka Persona 4 albo SMT Nocturne nadal widnieją jako Unsupported. Ciekawi mnie, czy to Valve musi jakoś wesprzeć kompatybilność niektórych tytułów, czy to także zależy od developera, albo ogólnej kompatybilności z linuksem. Czas pokaże. Ciśnienia nie mam, ale może być fajna zabawka po prostu, kiedyśtam. Cytuj
NemoKOF 681 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Godzinę temu, pawelgr5 napisał: Nie no 6500zł jak by schodziło bez problemu to chyba sam bym przemyślał. Z drugiej storny to ja po prostu chce mieć taką hybrydę więc albo to albo GPD Win u mnie będzie na pewno. Nie ma cenie decka NIC w sumie konkurencyjnego. GPD i Aya są sporo droższe. Natomiast Win Max ma klawiaturę, więc jako PC jest bardziej wszechstronny. Cytuj
Ukukuki 7 115 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Złożyłem rezerwację w pierwszej godzinie i dalej nie mam zamówienia do opłacania. No nie powiem, jestem zawiedziony. Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 Ja w weekend oglądalem kilka video z róznymi testami i jestem bardzo pozytywnie nastawiony. Niech ten Q2 nadchodzi jak najszybciej Cytuj
Ukukuki 7 115 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 Ja cały czas czekam ,że ktoś zrezygnuje i dostanę wcześniej Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 Gruby mnie póki co też zawiódł. Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 19 marca 2022 Opublikowano 19 marca 2022 Fajne, ale poczekam na rozwój sytuacji i kolejna generację sprzętu. Na teraz ciśnienie na zakup zerowe. Ale będę obserwować. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 19 marca 2022 Opublikowano 19 marca 2022 No w sieci coraz więcej postów po paru dniach uzytkowania, ze jako handheld szalenie niewygodne urządzenie, i ze trzeba grać wyłącznie z opartymi rękoma, bo jest za ciężki. Cytuj
kakus 13 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Zamówienie złożone w styczniu -> 3 kwartał 2022 Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 23 godziny temu, easye napisał: No w sieci coraz więcej postów po paru dniach uzytkowania, ze jako handheld szalenie niewygodne urządzenie, i ze trzeba grać wyłącznie z opartymi rękoma, bo jest za ciężki. Dziwne bo praktycznie kazda recka mowi ze to wygodniejsze niz switch. Osobiscie nawet zabawke nintnedo uzywam tak ze ręce mam oparte o coś wiec pewnie tego nie zauwaze. To co cieszy to ze sd ma wygodniejsze uchwyty. To najwieksza wada swticha według mnie. Dlatego polowe czasu gram na tv. Z drugiej strony nie zamawialem decka zeby traktowac go jak przenośniaka tylko hybrydę. Mam nadzieje że mój egzemplarz będzie najdalej w maju. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Że lepiej leży w dłoniach niż switch, ale jest 2 razy cięższe, a już od switcha cierpły rece. Cytuj
Nemesis 1 277 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Kręci mnie ten SteamDeck ale ciekawe jak wygląda sprawa żywotności baterii. Tak samo jak limit ustawień opcji graficznych w grach plus nie wszystkie gry działają ale do indyczków (preferuję metroidvanie i soulsvanie) byłby w sam raz. Ewentualnie warto zaczekać na usprawnione, lżejsze i mocniejsze wersje sprzętu. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Nie no to urządzenie stać na dużo więcej niż tylko indyczki. Ja już trochę tytułów sobie przygotowałem i czekam, może w ten poniedziałek Pan Gaben w końcu weźmie łaskawie moje pieniądze. Na pewno wjadą emulatory, stricte pctowe gry jak mod Kroniki Myrtany potem Monster Hunter World, Death Stranding, FF XIV Cytuj
Nemesis 1 277 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 No ja bym to miał głównie do indyczków. Z tym zawsze kojarzyło mi się handheldowe granie. Prócz nintendowskiej tradycji. Cytuj
Ukukuki 7 115 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Ja głównie celuję w emu ale w jakieś duże produkcje też pogram. Na pewno zaległości będę na tym ogarniał. Cytuj
Nemesis 1 277 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Zanim dostępność się ustabilizuje to minie kolejny rok. Cytuj
bisoner 102 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Przecież ta architektura RDNA2 większość dużych tytułów ciągnie na sensownych ustawieniach płynnie. Bardziej pewnie chodzi o optymalizację pod ten system. Na YT jest ogrom filmików z większych gier. Mnie osobiście zaskoczyło Metro Exodus na jakiś niezłych ustawieniach w 60fps. Cytuj
GearsUp 299 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Jak dla mnie sprawa prosta wszystkie indyczki w 60fps, reszta gier ustawienia High/Ultra i zjazd na 30fps 1 Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 @ASX To tak długo idzie czy ostatecznie się tym nie chcesz bawic i sprzedajesz z przebitką? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 Do mnie już w przygotowaniu. Jaram się, ale będę grzebał przy tym sprzęcie. Dragon Quest X, FF XIV, emulatory, Gothic na kiblu moje marzenie się w końcu spełniło Na pewno będę testował też gry z innych sklepów jak GOG. Wysyłają GLSem. 2 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi