Ukukuki 7 116 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 @pawelgr5 Automatycznie się synchronizuje. @Dr.Czekolada Jaki przewoźnik dostarcza steamdecka? 1 Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 @UkukukiDostarcza GLS. Mi dzisiaj wysłali ver. 512 gb z Holandii. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 2 godziny temu, pawelgr5 napisał: @Dr.Czekolada czy jak sobie odpalasz coś na SD a potem na kompie to save jest tak kozak teleportowany w chmurze jak na xboxach czy cos tam ręcznie sie synchronizuje? Jako biedak nie mialem dwóch PC nigdy żeby tak używać i testować. Tak po wyłączeniu gry na SD wyświetla się informacja o synchronizowaniu zapisu w chmurze. Po jego zakończeniu odpalasz grę na pc. Na razie działa to tak sobie, zdarzały się errory z synchronizacją savów w Akrham Origins ale po odpaleniu później wszystko miałem cacy. Tak jak Kris pisze GLS wysyła. Uważajcie z używkami gdyby komuś przyszło do głowy kupić z Alli/eBay etc. Jeden typek za granicą się nadział i dostał model przedprodukcyjny 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 W dniu 5.04.2022 o 15:11, pawelgr5 napisał: Jaki dostałes termin? Jeszcze Q3 czy już sie nie da nawet na październik? Po trzecim kwartale 2022 czyli tak naprawdę chuj wie kiedy... Cytuj
Ukukuki 7 116 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Ceny za używanego steam decka aż kusi żeby zarobić te dwa tysie i zamówić jeszcze raz. Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Po ile chodzą używki itp bo lada dzień będą mogli mi zrealizować najdroższą wersję a chyba nie będę brał. Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Na OLX lata widzę od 3 do 5k w zależności od wersji: Steam Deck - OLX.pl Pytanie ile z tego schodzi i jak dlugo tak się to będie utrzymywać. Raczej niszowy komputerek dla nerdów. Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Na allegro widzę trwa licytacja wersji za 2500 cena już osiągnęła 3600zł. Więc możliwe że wezmę. Zresztą cholera wie ile jeszcze tego wypuszczą. Mogą uznać że zysk mały i kończymy albo podnosimy cenę. Cytuj
GearsUp 299 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Przypuszczam, że żywotność będzie długa skoro była mowa u usprawnionych bebechach, taki Index stoi już trochę czasu na ich stronie, z drugiej strony ten ich pad chyba wycofany na dobre Cytuj
Ukukuki 7 116 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Tylko w padzie podstawową wadą był brak drugiego analoga. Nie we wszystkich grach się to sprawdziło. Co do cen sprawdzałem na ebay i w zakończonych. Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Ja troche im nie ufam jak chodzi o wieloletnie wsparcie. Poza Indexem wszystko do tej pory zdechło. Sam index też mega długo nie jest na rynku. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Deck to jednak trochę inny typ urządzenia. Pomimo, że wciąż niszowy w porównaniu do innych konsol to wierzę, że Valve i (przede wszystkim) community dołożą wszelkich starań. Jak już przy community jestem to stworzyli nieoficjalną zakładkę z pluginami. Póki co nic tam nie ma poza kalkulatorem ale w przyszłości np wygodne puszczanie dowolnych podcastów radiowych podczas grania albo playlisty jednym przyciskiem i kto wie co jeszcze. https://www.gamingonlinux.com/2022/04/steam-deck-plugin-loader-gets-upgraded-easier-to-install/ Na reddicie już muzę na tym tworzą. Cytuj
GearsUp 299 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Dostałem i ja dzisiaj maila Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Ale po co tobie to jest jak masz switcha? Cytuj
GearsUp 299 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Muszę obczaić na jakiej platformie będzie się lepiej grało w indyki. Switch to nadal must have do exów (chociaż teraz mając pudełeczka można się bawić w legalną emulację). Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Niepokoją mnie informacje te o głośności Decka. Od czasów pierwszego Xboxa 360 nienawidzę suszarek i kultura pracy jest dla mnie bardzo ważna. Ktoś z forumka kto dostał już sprzęt może się wypowiedzieć jak wygląda to w porównaniu do innych urządzeń, przeszkadza to w użytkowaniu? Cytuj
GearsUp 299 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Ja miałem nadzieję, że wszystko będzie okey w kwestii input laga ale okazuje się, że ten wbudowany bloker 30 klatek nie spisuje się dobrze i o wiele lepiej jest zablokować klatkarz w menu samej gry (jeżeli takowa ma w ogóle taką opcję). Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 5 godzin temu, ASX napisał: Niepokoją mnie informacje te o głośności Decka. Od czasów pierwszego Xboxa 360 nienawidzę suszarek i kultura pracy jest dla mnie bardzo ważna. Ktoś z forumka kto dostał już sprzęt może się wypowiedzieć jak wygląda to w porównaniu do innych urządzeń, przeszkadza to w użytkowaniu? Jest dużo głośniejszy od Switcha kiedy jedzie na "full mocy" ale to chyba logiczne biorąc pod uwagę, że to bydle radzi sobie z grami AAA no i to jest komputer ale w miniaturowej obudowie. Tam siedzi mały wiatraczek to też dźwięk jest bardziej wysokotonowy niż typowa "suszarka". Mi osobiście to nie przeszkadza bo i tak gram na słuchawkach a w nocy domownicy mają twardy sen. Jeżeli jednak to cię martwi konsola ma podręczne opcje odpowiedzialne za obniżenie taktowania procesora, woltaż jak i pracy wiatraka. Jeżeli grasz w mniej zasobożerną gierkę albo zależy ci na wydłużeniu trochę pracy to też dobrze sobie to powłączać. 3 Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Ten blood to zazdro. Gierka dzieciństwa i jeden z 1 kontaktów z PC u kumpla. Pentium 100/133 i potem Commandos. Te dwie gry to największe wspominki PC połowy lat 90. Tego Blood stawiałem wyzej od Duke Nuken. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Pewnie wielu to zainteresuje ale ktoś już rozkręcił kilka decków (jeden rzekomo z 1 kwartału 256gb, drugi Q2 512). W środku różne wentylatory i ten z niebieskim logiem wg op (1 kwartał) jest cichszy. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Mam nadzieję że to tylko plotki i Valve nie leci w kulki... Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Pewnie leci bo tak taniej a na początku były wywiady z grubym, że mieli ciężko podjąć decyzję o cenie ze względu na koszt produkcji. Chrono Cross na razie nie obsługiwany No szkoda ale poczeka na lepsze czasy w backlogu który na PC i tak mam poteżny i zdecydowana większość będzie mi działać. Cytuj
Ukukuki 7 116 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Ktoś ma już windowsa na steam decku? Albo wie jak ogarnąć emulację na OS który dostajemy na starcie? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Normalnie odpalasz tryb desktop przytrzymując power i wchodzisz do Discovery, które jest swoistym Microsoft store ale linuxowym z własnymi darmowymi apkami. Stamtąd możesz pobrać emulatory jakie cię interesują albo ewentualnie ogarnij sobie tą stronę i będziesz miał emulowane gry bezpośrednio z menu trybu gry. https://www.emudeck.com/ Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Persona 4 z najnowszym protonem experimental działa już gites. Dragon Quest Builders 2 odpala się z wersją 6.3-8 czyli kolejny tytuł niekompatybilny działa. W necie jakiś gościu odpalił windowsowego LOTR Powrót Króla przerzucając instalke, dodając do steama jako nonsteam i również oczywiście Proton. Jutro sam spróbuje tak z innymi tytułami. Ogólnie nie czuję potrzeby instalowania windowsa jak na razie. Z innych wieści skończyłem swoją pierwszą grę na Decku - Arkham Origins Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi