Bzduras 12 529 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Jak dla mnie to możesz kupić nawet na PlayDate jak kiedyś wyjdzie. Ściągasz to ściągaj, ale się nie wybielaj. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Zapomniał jak na verbatimach grał w dmc 2. Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Kiedyś też srałem pod siebie, ale z tego wyrosłem. Co to ma do rzeczy? W sumie to mi się nie chce, masz większe doświadczenie w trollingu i hot tejkach, eot. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 maja 2022 Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment mam miliard rzeczy do sprawdzenia z samego Steam'a więc gog i emu deck poczekają odrobinę. Całośc szła równo tydzien od potwierdzenia zamówienia. Od piątku w PL ale nikt nie dostarcza w weekendy więc zrozumiałe że trzeba było przeczekać. Poniżej moje obecnie posiadane zabawki: 12 3 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Właśnie dostałem maila że moja rezerwacja jest gotowa i mogę wpłacić $$ 5 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Można wgrywać pliki na kartę na Windowsie i przekładać do steam decka? Jak nie to jak to się odbywa Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 6 minutes ago, maciucha said: Można wgrywać pliki na kartę na Windowsie i przekładać do steam decka? Jak nie to jak to się odbywa Generalnie pliki możesz wrzucać na kartę albo przez USB podłączonym do Steam Decka (przez np.) To Linux, więc poradzi sobie. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 1 godzinę temu, maciucha napisał: Można wgrywać pliki na kartę na Windowsie i przekładać do steam decka? Jak nie to jak to się odbywa Ja to robię Warpinatorem, zainstalowanym z trybu pulpitu jako flatpak. Na kompie z windowsem z kolei instalujesz winpinator. Odpalasz oba na urządzeniach między którymi przejdziesz przenosił pliki i to tyle. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 A jak instalowałes emudeck to ściagałes wszystko od razu na SD czy tez takie małe fikołki? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 14 minut temu, pawelgr5 napisał: A jak instalowałes emudeck to ściagałes wszystko od razu na SD czy tez takie małe fikołki? Co masz na myśli? Romy? Wszystko na Decku na przeglądarce przez tryb pulpitu i przerzucam tam, gdzie folder z romami. EmuDeck tak samo można ściągnąć i instalować z konsoli. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Sama instalka ED. Romy jak cos to po USB hubie poleci? Od nowa tego wszystkiego to nie będzie mi się chciało ściągać. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 (edytowane) Emudeck podczas instalacji pyta czy swoje foldery ma utworzyć na dysku czy na karcie sd no i jak utworzy to do nich wrzucamy romy. Potem otwieramy program emudecka skanujemy i widzimy gry jakie wrzuciliśmy, wybieramy im ikony, banery itp. zapisujemy, restartujemy steama i mamy te gry widoczne na steam. Edytowane 18 maja 2022 przez devilbot Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 W ogóle to mam zagwozdkę bo znalazłem jeden tytuł, który nie działał zainstalowany po przerzuceniu na Decka a mianowicie Hostile Waters (retail). No więc przerzuciłem instalke i odpaliłem z protonem. Windowsowe instalatory widzą dysk po Windowsowemu, czyli partycje z literami i nawet jakiś dysk c:/ z typowo Windowsowymi folderami. Co ciekawe normalnie mi w takim folderze to zainstalował i działa. Sęk w tym, że za Chiny nie wiem jak tą lokalizację teraz znaleść, probowałem hasłem admina prześwietlić wszystkie możliwe rejony i nie ma takiego miejsca xd Chyba na Reddicie popytam mądre głowy bo mam teraz grę ninja, którą nie mam jak odinstalować/dodać do Steam. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 A jak odpalasz? Nie możesz sprawdzić dokąd skrót prowadzi? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 22 minuty temu, NemoKOF napisał: A jak odpalasz? Nie możesz sprawdzić dokąd skrót prowadzi? Instalke przeniosłem na decka, dodałem ją do Steam, odpaliłem, gra się zainstalowała gdzieś na c:/user/downloads niestety w mojej głupocie nie zrobiłem skrótu (w sumie to ciekawe czy w ogóle robi skróty exe na pulpit decka jeszcze tego nie widziałem). Po zainstalowaniu gra się sama odpala i działa ale z racji że to tryb pulpitu nie mam oczywiście obłożonego sterowania więc nie zagram bez podpięcia klawy/mychy no i jak ją wyłączę zostaje wciąż tylko z instalacją. Chyba odpalę ją jeszcze raz i zobaczę czy da się ten skrót jednak zrobić. No trzeba uważać trochę co się robi. z lutrisem flatpak też miałem problemy z usunięciem gier ale udało się. Edit: Ta nie tworzy skrótu. Jakby kogoś interesowało partycje, gdzie jest Home/Deck widzi pod literą Z:/ więc pewnie proton robi skrót na pulpit ale w jego rozumowaniu pulpit jest na c xd Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Ja testowałem wczoraj Quake Champions zeby zobaczyc jak będzie smigac za pomoca Klawiatury i myszy. Jest naprawde fajnie ale na samym SD zadne controlsy nie działają Niby nie problem bo takiej gierki online nie mam po co włączać wiedząc ze zostalisami wyjadacze, którzy oczywiscie graja na kombie K+M i "na padzie" moge robić za mięso armatnie ale jakos tak mnie to irytuje. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 @Dr.Czekolada Masz pewnie wyłączone pokazywanie ukrytych folderów a niektóre rzeczy instalują się w ukrytym folderze: $HOME/.steam/steam/steamapps/compatdata/[gameid]/pfx - poszukaj gdzieś w tych okolicach @pawelgr5ty podobnie - musisz znaleźć Quake i wrzucić EXE do Steama - jak odpalisz ze steama gierkę to chodzi nakładka i pozwala ustawić sterowanie. Jak odpalisz spoza steam w trybie pulpitu to nie będzie działało. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Udało się. Było w "rootfs" i tak jak się obawiałem porobił kilka prefixów bo kilka razy już instalowałem. Czuję się jak kuc uczący się nowych rzeczy o komputerach W ogóle ten Dolphin w wyszukiwaniu plików jest niedojebany i lubi się sypać. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 21 minut temu, NemoKOF napisał: @Dr.Czekolada Masz pewnie wyłączone pokazywanie ukrytych folderów a niektóre rzeczy instalują się w ukrytym folderze: $HOME/.steam/steam/steamapps/compatdata/[gameid]/pfx - poszukaj gdzieś w tych okolicach @pawelgr5ty podobnie - musisz znaleźć Quake i wrzucić EXE do Steama - jak odpalisz ze steama gierkę to chodzi nakładka i pozwala ustawić sterowanie. Jak odpalisz spoza steam w trybie pulpitu to nie będzie działało. Ja to uruchamiam ze Steam normalnie Na początku miałem problem bo gra nie akceptowała "klikania" na touchpadzie lub z R2. Na K+M poszło dalej. Jak wracam do grania na Decku to dziala mi wszystko w menu ale jak sie mecz zaczyna to nie moge sterowac postacią. Nie dziala zaden schetam controllsów jakiego użyłem (społeczność i predefiniowane). Na ten moment jeszcze nie uzywałem apki z poza steam. To chyba jedyna kłopotliwa gierka na jaką natrafiłem. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 17 minut temu, Dr.Czekolada napisał: W ogóle ten Dolphin w wyszukiwaniu plików jest niedojebany i lubi się sypać. Ja to jestem stary dziad - Double Commander FTW! Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 19 maja 2022 Opublikowano 19 maja 2022 Odpaliłem na chwile Stardew Valley. Controllsy łączące pada, touchpada jako myszke i ekran dotykowy to na ten moment Kocham tego PC. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 maja 2022 Opublikowano 19 maja 2022 Tak. Odkąd mam decka nie włączyłem żadnej innej konsoli. Nie ma to sensu. Ten sprzęt jest wręcz kosmiczny 1 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 19 maja 2022 Opublikowano 19 maja 2022 Jezu przestańcie, wciąż czekam na pana gls Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 19 maja 2022 Opublikowano 19 maja 2022 No i tak jak ass is the new pussy, jak czasem mniej znaczy więcej tak 40fps + 40hz to nowe 60 fps. Dużo lepiej niż 30 a potrafią tak działać GoW, Horizon, Tomb Raider czy RDR2. No mieć to w ręku i móc ograć np w pociągu bez laptopa pod ładowarką na kolanach mi dalej urywa beret. Emulatorów w ogóle nie włączyłem ale jak obejrzałem, jak koleś konfiguruje w Dolphinie kursor pod prawy touchpad to wiem, że zaraz tak ogram Mario Galaxy 2 bo to ostatnie Mario 3D które mi zostało przed SMO do zrobienia. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 Ehh we wtorek wysłali, myślałem że może w weekend pogram, a paczka dopiero dziś wjechała do Niemiec Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi