pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 Dziwne, ja potwierdzałem w poniedziałek, w srode dostałem info ze jedzie z holandii, w czwartek były niemcy a w piątek Wrocław. O 8 rano w poniedziałek sms ze będzie próba doręczenia. Kurier był po 14. Na weekend i tak szanse były marne ale poniedziałek juz możesz dostać. Cytuj
iluck85 2 907 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 (edytowane) Ja stawiałbym na wtorek- urzad celny musi przejśc, a to jeden dzień. Chyba ze DHL na swoim terminalu ma urzad na miejscu to ogarną od razu. Edytowane 20 maja 2022 przez iluck85 Cytuj
Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 W dniu 16.05.2022 o 18:40, pawelgr5 napisał: Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment mam miliard rzeczy do sprawdzenia z samego Steam'a więc gog i emu deck poczekają odrobinę. Całośc szła równo tydzien od potwierdzenia zamówienia. Od piątku w PL ale nikt nie dostarcza w weekendy więc zrozumiałe że trzeba było przeczekać. Poniżej moje obecnie posiadane zabawki: Tak wygląda raj. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 2 godziny temu, iluck85 napisał: Ja stawiałbym na wtorek- urzad celny musi przejśc, a to jeden dzień. Chyba ze DHL na swoim terminalu ma urzad na miejscu to ogarną od razu. Wysyłki są z UE to UE - nie jest angażowany urząd celny. Jak było oclone to wcześniej. Cytuj
GearsUp 195 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 U mnie paczka na śledzeniu była w totalnym zawieszeniu w początkowej fazie przez jakieś 3-4 dni po czym z samego rana zadzwonił pan z GLS i za chwilę update na śledzeniu już z pełną przebytą drogą także nie ma się co stresować jak w systemie nie będzie się to posuwało do przodu. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 Wisi kilka dni w Niemczech. Do mnie szło ponad tydzień. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 U mnie wisialo w PL. Niemcy tylko 24h. Polecam nastawiac sie na tydzien. Tak po prostu. Cytuj
iluck85 2 907 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 Łysy testuje, wypada lepiej niż Switch. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 Jakbym agenta 47 słuchał xd Cytuj
GreatOnDeck 28 Opublikowano 20 maja 2022 Opublikowano 20 maja 2022 Gdyby ktoś się zastanawiał to tak - Crysis (2 Remastered) działa na Switchu :). I to całkiem solidnie. Walczę z Keną i cięzko mi uzyskać stabilne 40FPS. Gra bardziej stutteruje przy takim framerate, a aż szkoda w to grać w 30. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 21 maja 2022 Opublikowano 21 maja 2022 Wrzuć ten plugin https://github.com/NGnius/Powertools i zobacz czy jak wyłączysz 4 jądra sytuacja się poprawi. 4 pozostałe będą w stanie utrzymać wyższe zegary, w emulatorach i gierkach gdzie cpu jest problemem pomaga. Zacznij od tego https://github.com/SteamDeckHomebrew/PluginLoader zrobili tak opcję ściągania i instalacji bez wychodzenia do desktopa po jednym wyjściu żeby zainstalować loader. Musisz mieć Sudo włączone i ustawione hasło dla usera. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Ziomek na reddicie wsadził Decka do własnej kabiny arcade, bo czemu nie. Sam rozkminiam nad jednym arcade stickiem bo w Tekkena 7 gra się wybornie a sam Steam pomijając emulatory to niezła skarbnica mordobić. Co do gier to zacząłem męczyć Ys: The Oath In Felghana (dosyć wyżyłowani bossowie na hardzie) i przymierzam się wreszcie powrócić do Rune Factory: Frontier, które zacząłem na wysłużonym Wii a teraz przeniosłem savy i będę mógł kontynuować odbudowę farmy na handheldzie. 1 Cytuj
GreatOnDeck 28 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 (edytowane) Szczerze to jestem niesamowicie zaskoczony. Emulacja WiiU na Decku działa świetnie! Shadercache budowane w locie - ustawione Async, stutter mikroskopijny. Gra działa w natywnej jakości z WiiU (1080p) w 30FPS (nie ma żadnego moda na 60) z poprawionymi cieniami (jakość x2) i ulepszonym oświetleniem. W celu oszczędzania baterii spokojnie można ustawić 720p dla tej gry i nadal na małym ekranie prezentuje się fantastycznie. Pograłem jeszcze chwilę w Bayonettę 2 i Twilight Princess - również wydają się działać bardzo, bardzo dobrze, ale TP ma bugi na Vulkanie i OpenGL to niestety wymóg. Edytowane 22 maja 2022 przez GreatOnDeck 2 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Fajnie pokazana różnica w wyświetlaczach obu wersji Steam Decka: Podsumowując - nie warto przepłacać za wersję 512. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 11 hours ago, GreatOnDeck said: Szczerze to jestem niesamowicie zaskoczony. Emulacja WiiU na Decku działa świetnie! Shadercache budowane w locie - ustawione Async, stutter mikroskopijny. Gra działa w natywnej jakości z WiiU (1080p) w 30FPS (nie ma żadnego moda na 60) z poprawionymi cieniami (jakość x2) i ulepszonym oświetleniem. W celu oszczędzania baterii spokojnie można ustawić 720p dla tej gry i nadal na małym ekranie prezentuje się fantastycznie. Pograłem jeszcze chwilę w Bayonettę 2 i Twilight Princess - również wydają się działać bardzo, bardzo dobrze, ale TP ma bugi na Vulkanie i OpenGL to niestety wymóg. Cemu nie ma natywnej wersji na linuxa. Czy odpalenie wersji windowsowej jest problematyczne? Działa z Emu Deck? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 (edytowane) Nie ma. Jest w planach: https://imgur.com/a/3Rk75PM W linku post twórców tego emu odnośnie wersji na Linuxa. Czy jest problematyczne? Wszystko na steam decku będzie problematyczne dla przeciętnego użytkownika tego forum. Edytowane 22 maja 2022 przez devilbot Cytuj
GreatOnDeck 28 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 (edytowane) Odpalenie całości przez Emu Deck jest stosunkowo proste. Napisałem poradnik (po angielsku) z najlepszymi ustawieniami do gry, mam zamiar wrzucać kolejne z czasem. Wczoraj udało mi się np. naprawić Alpha Protocol - jedną z najbardziej nierównych gier w historii, o której dziś mało kto pamięta. Niedługo również opiszę co i jak. Link do poradnika: https://greatondeck.net/the-legend-of-zelda-wind-waker-hd-on-steam-deck/ BTW, jak się tutaj daje reakcje? Bo sam otrzymałem, a nie umiem dać :). Na forum piszę od niedawna, choć nie raz tu zaglądałem. Edytowane 22 maja 2022 przez GreatOnDeck 6 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 1 hour ago, devilbot said: Nie ma. Jest w planach: https://imgur.com/a/3Rk75PM W linku post twórców tego emu odnośnie wersji na Linuxa. Czy jest problematyczne? Wszystko na steam decku będzie problematyczne dla przeciętnego użytkownika tego forum. Przeciętnego może, dla mnie nie Linux user since 2006. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Gral ktoś w Cities Skylines/SimCity 3000 albo 4? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 23 maja 2022 Opublikowano 23 maja 2022 Cities Skylines grywam ale głównie myszka w trybie desktop. Handheld działa ok i ma nawet profil pada co daje ustawienia jak na konsoli ale to polecam sobie samemu sprawdzić czy komuś to odpowiada. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 maja 2022 Opublikowano 23 maja 2022 Ja włączyłem na chwilę Civke 5 i dziala podobnie do Steam Controllera czy po chwili jak człowiek przywyknie to jest komfortowo. Dla mnie te touch pady sa wygodne. Tzn głównie prawy bo jeszcze nie mam nawet pomysłu w jakiej grze ten lewy miałby mi zastapić analoga albo krzyżaka. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 23 maja 2022 Opublikowano 23 maja 2022 (edytowane) Na lewym świetnie się sprawdza jakiś radial menu, można sobie zrobić kółeczko z różnymi przyciskami czy klawiszami funkcyjnymi. Tu jest świetny filmik w którym koles omawia i okazuje przez prawie 20 minus same ustawienia sterowania. Spoiler Edytowane 23 maja 2022 przez NemoKOF Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi