Skocz do zawartości

Steam Deck

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wy wszyscy korzstacie z FW w wersji Beta czy pozwalacie tylko na stabilne? Ma to jakiś impact obecnie negatywny? Na zwykłych kompach zawsze miałem betę i było ok.

Opublikowano

Wejdź do linuxowego sklepu Discovery -> wyszukaj ProtonUp-QT i zainstaluj -> uruchom i pobierz najnowsża wersję Proton GE -> zrestartuj Stam i wymuś żeby gra z niego korzystała

Opublikowano
34 minuty temu, devilbot napisał:

Wejdź do linuxowego sklepu Discovery -> wyszukaj ProtonUp-QT i zainstaluj -> uruchom i pobierz najnowsża wersję Proton GE -> zrestartuj Stam i wymuś żeby gra z niego korzystała

Zainstalowałem proton GE 7-18, wymusiłem w opcjach i dalej to samo :sapek:

Opublikowano
38 minut temu, maciucha napisał:

Zainstalowałem proton GE 7-18, wymusiłem w opcjach i dalej to samo :sapek:

sprawdziłem demo i działa od razu, bez zmiany żadnych ustawień bez żadnego wymuszania protona

Opublikowano

:sapek:

Bully, Secret of Monkey Island, SimCity 4 też się krzaczą pomimo tego że mają status playable.

Może mam jakieś stare wersję tego protona czy coś? Zrobiłem ręcznie updejty, ściągnąłem betę. Hmm

Opublikowano (edytowane)

@maciucha raz miałem problem z grą zweryfikowaną i nie działała przez to, że...pobrało moje save z chmury i zaczytało ustawienia z PC. Tzn była za wysoka rozdziałka i gra nawet nie startowała. Polecam usunąć całkowicie grę wraz z ustawieniami protona, wyłączyć cloud i spróbować uruchomić ponownie. 

Już pamiętam, to było Tales of Monkey Island - nie usuwałem gry tylko odpaliłem ją na PC, dałem najniższą dostępną rozdzielczość i po synchronizacji wszystko działało.

Edytowane przez GreatOnDeck
  • Plusik 1
Opublikowano
Teraz, GreatOnDeck napisał:

@maciucha raz miałem problem z grą zweryfikowaną i nie działała przez to, że...pobrało moje save z chmury i zaczytało ustawienia z PC. Tzn była za wysoka rozdziałka i gra nawet nie startowała. Polecam usunąć całkowicie grę wraz z ustawieniami protona, wyłączyć cloud i spróbować uruchomić ponownie. 

Zrobiłem to wszystko już 2 razy i dalej nic.

Chyba że ustawienia protona się jakoś wywala inaczej niż przez samo odinstalowanie gry przez menu steama. Cloud wyłączyłem.

Opublikowano

Część odblokowała się faktycznie po zmianie rozdziałek na PC, a taki Wiedzmin 2 po zainstalowaniu GTA 4 (podejrzewam że dzięki tym pakietom DirectX i innych redistributable). Także ten :yao:

Ale gta 4 pod kolderka w 60 klatkach :obama: 

Opublikowano

U mnie akurat W2 pokazuje ze nie ma prawa dzialac wiec nie instalwałem nawet. GTA 4 musze zainstalowac ale tam teraz chyba ten Rockstar Social Club trzeba zakładac i mi sie nie chce.

Opublikowano
5 godzin temu, maciucha napisał:

...Wiedzmin 2 po zainstalowaniu GTA 4 (podejrzewam że dzięki tym pakietom DirectX i innych redistributable)...

No właśnie apki pod protonem są w piaskownicy i nie widzą się wzajemnie. Stawiam że Wiesiek robił jakiś log w którym zapisał że się nie odpalił i za którymś razem zmienił rozdziałkę. 

Opublikowano
W dniu 18.05.2022 o 13:00, Dr.Czekolada napisał:

Ja to robię Warpinatorem, zainstalowanym z trybu pulpitu jako flatpak. Na kompie z windowsem z kolei instalujesz winpinator. Odpalasz oba na urządzeniach między którymi przejdziesz przenosił pliki i to tyle.

Raz dziś użyłem winpinatora do przerzucenia kilku rzeczy i po 1h przestało widzieć decka (deck widzi pc). Jakieś rady na inny sposób przerzucania plików? Najlepiej kabelkiem bo wolno to idzie przez LAN.