Skocz do zawartości

Steam Deck

Featured Replies

Opublikowano
A ja ma inne pytanie choć po części związane z tym co [mention=11058]CoATI[/mention] zadał, jaki HUB ale z PD 100W i czytnikiem microSD.  Który polecacie?

Ja mam ten - sporo osob na twitterze to kupowało (często jest na promce poniżej 200pln)
db009c2de015dc62344f13dc910e1486.jpg

Przy okazji jakby ktoś szukał spoko podstawki pod SD, to ten mały stand do padleta z wiiu sprawdza się idealnie ;)

69e1a54eb2555216a8e861b921b40224.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 286,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano

Czy ktoś wie dlaczego tomb raider demo wysypuje mi się do menu zaraz po uruchomieniu? 

Opublikowano

Mogliby opublikowac jakies info ile mniej wiecej tego juz zeszło. Wiadomo ze konkurowac ze switchem nie bedzie ale niech to juz chociaz bedzie te kilka milionów.

Opublikowano
Godzinę temu, MichAelis napisał:

Mi się przesuneło z q4. Rez 04.02

Tez miałem na Q4, zamówiłem 28/4

Opublikowano

Czy karta microSD sformatowana na SD, będzie odczytywalna pod windowsem? Chodzi mi o to jak przerzucić romy bezboleśnie, żeby nie sciagać na SD.

Opublikowano
8 minut temu, MichAelis napisał:

Czy karta microSD sformatowana na SD, będzie odczytywalna pod windowsem? Chodzi mi o to jak przerzucić romy bezboleśnie, żeby nie sciagać na SD.

Ja przerzucam przez zewnetrzny HDD

Opublikowano

Tak chyba najprosciej, podpinasz wszystko pod hub USB i robisz zwykłe kopiuj/wklej.

Opublikowano
5 godzin temu, MichAelis napisał:

Aż z ciekawości wsadziłem SD z SD (hehe) do mojego Maca... no i nie działa. tu jest inny format plików (ext4)

image.png.a76381595d00c179f338260103ffa55d.png

Opublikowano

Ktoś podmienial dysk w Decku?

Jakis konkretny kupić?

Opublikowano
1 minutę temu, iluck85 napisał:

Jakis konkretny kupić?

Jeszcze nie, ale będę kupować Samsunga PM991 . Sporo sklepów wystawia to na sprzedaż z demontażu, bo np klient chciał większy SSD w lapku.

Opublikowano
14 godzin temu, iluck85 napisał:

Jakis konkretny kupić?

Ja kupiłem w Komputroniku - SK Hynix M.2 2230 Pcie Nvme BC711 256GB za 80 zł - nie brałem większego bo po co :)

Do tego karta 256 PNY dla Windowsa 11 :)

d3NbV7l.jpg

2RLuIaf.jpg

LfIb9B2.jpg

Opublikowano

Właśnie Zapomniałem pytać czy warto brać więcej niż 256GB.

Jest kwestia czy podmieniać pamięć, czy starczy sama karta micro sd? 
Bieda edition Decka to 1900zl z ssd 256 wychodzi 1980zl. Dobre 500zl w kieszeni.

Opublikowano

Musisz zadać sobie pytanie ile gier i o jakiej pojemności chcesz jedocześnie trzymać na dysku :)

Opublikowano

Chodzi o to czy podmieniać ten główny dysk 64GB na którym jest system, bo jest wolniejszy od nvme. Pytanie czy warto podmieniać czy walnąc micro sd 512 i tam gry trzymać. 
W nowości raczej nie będę grać. Zobaczę jak się gra w Commandosow, Heroesów i jakieś emu GBA dla Golden Sun.

Opublikowano

Dla samej szybkości uruchomiania warto. Ten 64GB to naprawdę słaby dysk o biednych parametrach, zbliżonych do kart pamięci :)

Opublikowano
Chodzi o to czy podmieniać ten główny dysk 64GB na którym jest system, bo jest wolniejszy od nvme. Pytanie czy warto podmieniać czy walnąc micro sd 512 i tam gry trzymać. 
W nowości raczej nie będę grać. Zobaczę jak się gra w Commandosow, Heroesów i jakieś emu GBA dla Golden Sun.

Nie wiem na ile legitne jest to porównanie, ale według niego zdecydowanie lepiej kupić wersję 64 i wrzucić kartę SD

Opublikowano

Z pkt widzenia pojemności, to nie warto dopłacać. Różnice w cenie jak u Apple. Gdzie swego czasu było trzeba dołożyć kafla żeby mieć 16GB ramu. To samo maja w telefonach. 
Zobaczę jak to chodzi jak przyjdzie, wsadzę kartę micro i będę obserwować. 

Opublikowano
1 godzinę temu, MichAelis napisał:

Koledzy a ma ktos ladnie pokatalogowane romy? :blush: Place na pw jak za prezydenta

Ściągnij emudecka i już masz katalogi, do których wkładasz na jaką platformę chcesz.

Opublikowano

To urządzenie jest stworzone do emulacji DosBoxa :D

Masakrycznie dobrze daje sobie radę ze wszystkim!

Pięknie emuluje 3DFXa :D

Spoiler

Epqu8eK.jpg

DO3pmHW.jpg

CC2kIEY.jpg

JTfdR0b.jpg

ktFrPGS.jpg

5jTFU4k.jpg

NB5iHbU.jpg

Skq8FsL.jpg

jLTb4IH.jpg

vAAsKd9.jpg

Mdq3Wv9.jpg

ZBiJ5o0.jpg

Edytowane przez S3V3N

Opublikowano
12 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Ściągnij emudecka i już masz katalogi, do których wkładasz na jaką platformę chcesz.

To ja wiem, ale chodzi mi o to co tam wlozyc ;)