NemoKOF 676 Opublikowano 26 października 2022 Opublikowano 26 października 2022 No ale to OFICJALNE części, zamówione przez Valve. To jest oficjalna dystrybucja. Zmiana typu ekranu nie jest taka prosta, inaczej się nim steruje, na tej samej taśmie chodzić nie będzie. Inne sprzęty nie doczekały się takich modów, wątpię żebyśmy tu takie zobaczyli. Chociaż chciałbym się pomylić. Cytuj
Gość S3V3N Opublikowano 26 października 2022 Opublikowano 26 października 2022 (edytowane) Ciekawostki Postanowiłem że zmienię pastę termoprzewodzącą z zwykłej na ciekły metal Padło na Thermal Grizzly Conductonaut Efekt - temperatury zbite o ~ 17 stopni, obroty wentylatora mniejsze o ~ 1600 obrótów. Jestem mega zaskoczony. Tak to powinno wyjść z fabryki. Spoiler Wiadomo, że nie u każdego tak to będzie wyglądało, ale Ja piszę bez ściemy - zabieg dał więcej niżeli się spodziewałem. Zergary APU trzymają taktowanie w miejscu. Wentylatora prawie nie słychać. Win11 w IDLU temperatura 39 stopni. Wcześniej prawie 50 i ciągły szum wentylatora. Spoiler Ja osobiście polecam zabieg, nawet na zmianę na pastę lecz taką porządną np. Thermal Grizzly Kryonaut - zbija już temperaturę o ~ 9 stopni. PEACE! Edytowane 26 października 2022 przez S3V3N poprawki v2 Cytuj
iluck85 2 907 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 W dniu 25.10.2022 o 12:11, Bzduras napisał: Dodaj sobie lutrisa jako grę spoza Steam, w środku zrób skrót i odpalaj bezpośrednio w Gaming Mode. Widzicie, jeden dzień z deczkiem i już daję porady jak profesjonalista-wyjadacz Po uśpieniu mimo wszystko nadal traci połączenie, wywali z gry i już nie połączy. Trzeba grę wyłączyć i włączyć ponownie. Ale już w trybie gamemode. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Nie mam dźwięku po display porcie, ktoś wie jak to rozwiązać? Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 11 godzin temu, iluck85 napisał: Po uśpieniu mimo wszystko nadal traci połączenie, wywali z gry i już nie połączy. Trzeba grę wyłączyć i włączyć ponownie. Tak jak w Quick Resume na Xboxie, usypiasz sprzęt, więc można się spodziewać, że nie trzyma połączenia z netem. Ale fajnie, że przynajmniej nie musisz kombinować z włażeniem do desktopu za każdym razem Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 43 minuty temu, MichAelis napisał: Nie mam dźwięku po display porcie, ktoś wie jak to rozwiązać? U mnie na razie nic nie pomogło. Jak dock nie puszcza to nie puszcza. Gówno hub usb za 100zł dziala a stacja od ThinkPada za cholere nic nie przepuści Cytuj
iluck85 2 907 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 45 minut temu, Bzduras napisał: Tak jak w Quick Resume na Xboxie, usypiasz sprzęt, więc można się spodziewać, że nie trzyma połączenia z netem. Ale fajnie, że przynajmniej nie musisz kombinować z włażeniem do desktopu za każdym razem Ze utraci to ok i logiczne. Chodzi o to ze w głównym menu gry gdzie jest wybór postaci już nie połączy. Nawiązuje połączenie, mieli i finalnie wyskakuje okno jak na zdj. Tak, na plus ze jest dojście do szybkiego menu decka. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 27 minut temu, pawelgr5 napisał: U mnie na razie nic nie pomogło. Jak dock nie puszcza to nie puszcza. Gówno hub usb za 100zł dziala a stacja od ThinkPada za cholere nic nie przepuści Też mam thinkpada, i czasem mam problem nawet z wrzuceniem obrazu, a mam dwa monitory i na każdym to samo. Po HDMI i DP to samo. Jaka jest procedura właczania zeby puszczało? Wylaczam SD podpinam kable uruchamiam i nic. Czasem się uda po DP, jak wepne go jak wszystko mam włączone. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 5 minut temu, MichAelis napisał: Też mam thinkpada, i czasem mam problem nawet z wrzuceniem obrazu, a mam dwa monitory i na każdym to samo. Po HDMI i DP to samo. Jaka jest procedura właczania zeby puszczało? Wylaczam SD podpinam kable uruchamiam i nic. Czasem się uda po DP, jak wepne go jak wszystko mam włączone. Ja będąc w trybie desktop mam podpięty kabel USB do Decka i wtedy jak włączam monitor i podpinam HDMI to łapie zawsze. Jak robie jak Ty to random. Jak mnie wkurwia to podpinam do tego gówno huba co mam i tam dziala zawsze wszystko. Inna sprawa ze do pracy mam to poustawiane i lapek pięknie mi z tym śmiga więc nie odepne tego na stałe i nie bardzo mam miejsce na oficjalnego. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 5 minut temu, pawelgr5 napisał: wtedy jak włączam monitor i podpinam HDMI to łapie zawsze. To ważne. Odpalony tryb desktop i usb c z SD do Thinkpada już podpięte? Potem włączasz monitor i dopiero podpinasz HDMI? Bo juz wszystkiego próbowałem i nie wiem kiedy działa xd Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 5 minut temu, MichAelis napisał: To ważne. Odpalony tryb desktop i usb c z SD do Thinkpada już podpięte? Potem włączasz monitor i dopiero podpinasz HDMI? Bo juz wszystkiego próbowałem i nie wiem kiedy działa xd U mnie na 100% działa jak robie tak: 1. włączam Desktop mode na SD 2. podpinam USB-C 3. włączam monitor i prawie od razu podpinam HDMI (jak kabel jest wpięty do docka cały czas - a mam tak podczas pracy - to nie zawsze złapie). Wtedy działa bez problemu. Oczywiscie tylko ten jebany dock tak ma bo na wszystkim innym dziala jak trzeba. Obstawiam, że problem jest ze stacją bo to wręcz niemożliwe ze nie łapie tego od razu. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Na oficjalnej stacji dźwięk leci bez problemu więc to może problem ze hubem? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Godzinę temu, pawelgr5 napisał: U mnie na 100% działa jak robie tak: 1. włączam Desktop mode na SD 2. podpinam USB-C 3. włączam monitor i prawie od razu podpinam HDMI (jak kabel jest wpięty do docka cały czas - a mam tak podczas pracy - to nie zawsze złapie). Wtedy działa bez problemu. Oczywiscie tylko ten jebany dock tak ma bo na wszystkim innym dziala jak trzeba. Obstawiam, że problem jest ze stacją bo to wręcz niemożliwe ze nie łapie tego od razu. Chyba jestem już stary, bo czegoś tak oczywistego nie sprawdziłem, że docka można zaktualizować xd Po wgraniu najnowszego firmware, śmiga od strzała na display porcie, niezależnie jak go wpinam. Dźwięk też ruszył, musiałem jedynie w ustawieniach zmienić źródło w desktop mode. Jakby co mam tego ThinkPad USB-C Dock Gen2 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Ja jestem stary na pewno bo nie pomyślałem ze jak na lapku smiga perfekcyjnie to musze cos kombinować ze stacją żeby inne urządzenia śmigały jak trzeba. Sprawdzę po robo co i jak bo zapierdalam wlasnie z raportem miesięcznym i nie mam jak sie bawic w takie aktualizacje. Cytuj
Gość S3V3N Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 W dniu 13.10.2022 o 11:21, Ukukuki napisał: Ja jednak po zastanowieniu kupiłem tą oficjalną stację dokującą. Do dwóch tygodni powinna być. Dostałeś już swojego docka? Ponoć dostał update do FreeSync Ja niestety pozbyłem się tego gównianego JSAUX - brak aktualizacji, no i problemy z podłączeniem TV powyżej 48" skreśla te badziewie totalnie. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Tak, działa bez problemów. Co do FreeSync nie wiedziałem, mogę sprawdzić w jakimś indyku jak to działa bo tylko tam będzie osiągalne 4k i więcej niż 60 klatek. Cytuj
Gość S3V3N Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 @Ukukukia czy miałeś już jakiś update docka ? Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Jak u was z głośnością Decka? Przeglądając YT znalazłem kilka filmików i na niektórych brzmi to wręcz koszmarnie głośno. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Czy to źle, że głośno? Porównując do Switcha, to niebo a ziemia, zarówno jeśli chodzi o głośność, jak i jakość dźwięku. Switch jest na mój gust za cichy w niektórych grach, nawet przy maksymalnych ustawieniach. SD zależy od gry. W niektórych ustawiam maks głośność i jest bardzo przyzwoicie, a w innych muszę wręcz przyciszyć do połowy, lub mniej. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Może źle napisałem. Chodzi mi o głośność wentylatora urządzenia. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Hmm, no nieporozumienie. Ja wentylator zagłuszam głośnikami. A tak serio, to nie gram w "AAA" na SD, więc nie miałem okazji doprowadzić sprzętu do najwyższych obrotów, ale ogólnie nie narzekam. Na emulatorach PS2 czy grach 3D o niewygórowanych wymaganiach musiałbym się wsłuchać, żeby usłyszeć wiatrak. 1 Cytuj
iluck85 2 907 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Tak, szum jest i jest słyszalny. Palców tam nie trzymasz, ale po prawej stronie przy gripie tez mocno się nagrzewa. Efekty przy wymagających grach. Grając w Mario na emu gameboya nic nie słychać i nic się nie grzeje. Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Mój się nie nagrzewa tam, gdzie nie powinien, grając w DMC V czy RE3 wiatrak słychać, ale to jednak gry AAA przy 60 klatkach. Coś tam się nagrzewać musi, a wentylator musi to wypchać. Ale nie mam tego, o czym pisze iluck - tam gdzie trzymam dłonie urządzenie ma normalną temperaturę. 1 Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Szczerze mówiąc jest ok, jak dźwięki w grze milkną to przy grach AAA słychać wentylator. Mniej wymagające tytuły nic nie słychać, ale mówimy o urządzeniu przenośnym które odpala nowego CoDa w 60 klatkach. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi