Skocz do zawartości

Steam Deck

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabrałem dzisiaj Decka do pracy potestować remote play do PS5 przez Chiaki. W weekend testowałem przez LTE i 5G przez telefon i było słabo.

Po w miarę normalnym łączu (radiowe 100/20mb w pracy, światłowód 300 mb w domu) chodzi świetnie. Pograłem w GoW, 60 kl aż miło. Nie jest perfekcyjnie, czasem się odrobinę przytnie i czasem dźwięk zatrzeszczy, ale generalnie pełen sukces. Nie spodziewałem się, że będzie tak dobrze.

Opublikowano
9 minut temu, creatinfreak napisał:

Jak dużo kombinowania jest aby na decku odpalić xcloud i remote play?

Xcloud nawet Microsoft dał instrukcje jak to zrobić xd 

https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/usługa-xbox-cloud-gaming-w-przeglądarce-microsoft-edge-z-urządzeniem-steam-deck-43dd011b-0ce8-4810-8302-965be6d53296

• This 1
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Masz jeszcze plugin do decky loadera (tam gdzie np vibrant deck uruchamiasz) I jakąś apke na Linuxie co pokazuje wykres kołowy co ile miejsca zajmuje

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał:

Masz jeszcze plugin do decky loadera (tam gdzie np vibrant deck uruchamiasz) I jakąś apke na Linuxie co pokazuje wykres kołowy co ile miejsca zajmuje

Dwa pytania:

- jak się ten plugin nazywa?

- on tylko pokazuje co jest zapchane i jak czy można nim czyścić shader cachery?

• Minusik 1
Opublikowano

Storage cleaner to jest ten plugin do decky loadera

Ja się nim osobiście nie bawiłem, czyszczę shadery przez narzędzia cryobyte tylko czasem zamiast nazwy gry pokazuje kod gry na steam to trzeba wtedy ręcznie go sprawdzić w google jakiego to tytułu dotyczy

Opublikowano
11 godzin temu, KrYcHu_89 napisał:

Co z tego ktoś grał na Decku i poleca?

image.png.aa150f55e4899c7794eb6bcd7034af16.png

Każda złoto na decku, jak będzie cię irytować w Octo2 16/9 na ekranie decka to mogę podrzucic myk by był full screen

• Plusik 1
Opublikowano

jak sie sprawdza steam deck do ogrywania gier z game passa przez xclouda? bo rozumiem, ze przez to, ze nie ma na nim windowsa, to nie zainstaluje nic i tylko streaming wchodzi w gre? warto doplacic do wersji 512, czy styknie 256 + karta sd? 

Opublikowano
1 minute ago, qvstra said:

jak sie sprawdza steam deck do ogrywania gier z game passa przez xclouda? bo rozumiem, ze przez to, ze nie ma na nim windowsa, to nie zainstaluje nic i tylko streaming wchodzi w gre? warto doplacic do wersji 512, czy styknie 256 + karta sd? 

Zamiast 256 GB lepiej wziąć 64 GB i dokupić 512 dysk SSD na allegro. 

XCloud tylko przez streaming przez przeglądarkę niestety. 

Opublikowano

512, szczególnie teraz w dobrej cenie i masz ekran który jest matowy a nie błyszczący. Jak nie chcesz streamingu, stawiasz albo zamiast albo obok linuxa windowsa i instalujesz gierki z GamePassa i masz natywnie.