NemoKOF 676 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Ja wymieniałem na przerózne z laptopów, WD, Kingston, Adata, Kioxia... wszystko zapindala bez zająknięcia. Póki to jakaś uznana marka i producent i form factor 2230 to nie ma żadnego problemu. Do Emu poza baterią lepszy niestety Rog Ally - chodzą emu x360 i PS3 ale też cena inna. 1 Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Aktualnie na blacie na spaniałym urządzonku, najlepszym przyjacielu faceta jest grane: "Brigador" totalna rozpierducha w rytm elektronicznej, klimatycznej syntezatorowej muzyczki. Walczysz, a raczej niszczysz wszystko na mapach wieloma rodzajami pojazdów i uzbrojenia. Party Hard 2 przedstawiać nikomu nie trzeba. Trzeba? Taki piXelowy Hitman z podobną jak wyżej technomuzą i masą kombinowania, jak zabić określone osoby - lub wszystkich. Fallout New Vegas, to powtórka z pracy domowej, na deckim śmiga legancko bez potknięć: 6 1 Cytuj
Suavek 4 686 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Oficjalnie odnowione Steam Decki w sprzedaży. https://store.steampowered.com/sale/steamdeckrefurbished Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Dobra oferta, steam deck z oficjalnej dystrybucji za 1500 zł Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 2 godziny temu, Suavek napisał: Oficjalnie odnowione Steam Decki w sprzedaży. https://store.steampowered.com/sale/steamdeckrefurbished Panie warto zwykła bieda 64? Można tam wymienić dysk? Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Można, 64 to imo najlepsza opcja. Cytuj
Suavek 4 686 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Ogólnie warto się tym sprzętem zainteresować. Wiem, że niektórzy na tym forum mają ogromną, niewyjaśnioną awersję do wszystkiego związanego z PC, ale jako bardziej wydajna alternatywa dla Switcha z pokaźną biblioteką i możliwościami emulacji, SD naprawdę wciąż jest mocno niedoceniony. Tyle osób ciągle gada, że "przenośnie gra się najlepiej", albo że kupiło daną grę "żeby grać przenośnie", mówiąc przy tym o bieda-wersjach na Switcha. Tymczasem to samo i więcej na SD nie tylko często kosztuje mniej, to jeszcze działa zdecydowanie lepiej. Nawet nie chodzi mi tutaj o jechanie po Switchu, co po prostu rozważenie SD jako kolejnego sprzętu. W końcu nikt nie każe nikomu wybierać albo-albo. Sam gram na obu. Wsparcie Valve też robi spore wrażenie, a powyższa oferta jest tego dobrym przykładem. Jeśli ktoś poradzi sobie ze zmianą dysku, to 1500zł jak najbardziej warto. Plus nie trzeba żadnych dodatków, peryferiów, poza kablami, a świetnej jakości pokrowiec jest już w zestawie. 3 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 2 godziny temu, Suavek napisał: Ogólnie warto się tym sprzętem zainteresować. Wiem, że niektórzy na tym forum mają ogromną, niewyjaśnioną awersję do wszystkiego związanego z PC, ale jako bardziej wydajna alternatywa dla Switcha z pokaźną biblioteką i możliwościami emulacji, SD naprawdę wciąż jest mocno niedoceniony. Tyle osób ciągle gada, że "przenośnie gra się najlepiej", albo że kupiło daną grę "żeby grać przenośnie", mówiąc przy tym o bieda-wersjach na Switcha. Tymczasem to samo i więcej na SD nie tylko często kosztuje mniej, to jeszcze działa zdecydowanie lepiej. Nawet nie chodzi mi tutaj o jechanie po Switchu, co po prostu rozważenie SD jako kolejnego sprzętu. W końcu nikt nie każe nikomu wybierać albo-albo. Sam gram na obu. Wsparcie Valve też robi spore wrażenie, a powyższa oferta jest tego dobrym przykładem. Jeśli ktoś poradzi sobie ze zmianą dysku, to 1500zł jak najbardziej warto. Plus nie trzeba żadnych dodatków, peryferiów, poza kablami, a świetnej jakości pokrowiec jest już w zestawie. Są jakieś tutoriale ze zmiana? Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Mnóstwo i więcej chociażby na yt Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Dajcie link do pewnego dysku 256gb. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 U mnie ten pokrowiec juz nawalil. Tzn zamek sie psuje. Poza tym nie zaluje chociazby jednej zlotowki za SD. Polowa mojego growego czasu to wlasnie granie na SD. A obecnie mam chyba wszystkie konsole jakie jeszcze zyja (+ backlog na trupy typu 3DS). Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 55 minut temu, Dud.ek napisał: Dajcie link do pewnego dysku 256gb. Każdy m.2 nvme. Ludzie sprzedają akurat 256 za cenę paczki fajek. Kupisz na OLX czy Alledrogo wyciągnięte z laptopa do 60 zł 1 Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Jest tu ktoś kto regularnie gra w Rocket League? Jak wypada wygoda grania na Decku w ten tytuł? Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Kupiłem M.2 SAMSUNG PM991a 256GB NVME PCIe 2230 STEAM DECK. Obecnie grałem w mało wymagające gry (m.in sleeping dogs) ale poczekam na promocje keny i ratcheta to ssd sie przyda. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Save gier są gdzieś w chmurze czy musze zrzucić przed wymianą dysku? Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Zrób synchronizację do chmury Ale z tego co pamietam nie każda gra robi synchro. 1 Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Żeby save był w chmurze gra musi obsługiwać Steam Cloud, a to nie zawsze ma miejsce. Przejrzyj, w co grałeś - jeśli przy guziorze "Graj" jest ikonka chmurki to znaczy, że save jest w sieci. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 (edytowane) nie no grubas takie rzeczy? nie to FAKE jak nic Edytowane 18 sierpnia 2023 przez Assassins_78 Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Opublikowano 19 sierpnia 2023 W dniu 18.08.2023 o 13:23, Czoperrr napisał: 16 minut o niczym po czym kolo stwierdza, że problem z nierównym podświetleniem ekranu jest w sumie też w nowych SD, czyli typowy clickbait z YT Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Opublikowano 19 sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 18.08.2023 o 18:24, Bzduras napisał: Ekran 1200p. A bateryjka jak? trzyma tak samo? Edytowane 19 sierpnia 2023 przez Assassins_78 Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Pewnie nie, obciążenie przy wyższej rozdziałce drenuje baterię szybciej. W filmie nic na ten temat nie ma, ale stawiam że tak samo jak granie w wymagające gierki skraca czas pracy na jednym ładowaniu tak wrzucenie wyższej rozdzielczości będzie miało ten sam efekt. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 września 2023 Opublikowano 1 września 2023 Gierka co prawda czeka juz na dysku XSX ale i tak planowalem z czasem kupic na Steam: Milo wiedziec ze to jakos tam dziala (dla mnie styknie bo lekko mam wyjebane w technikalia). Myslalem ze przenosnie to pykne na jakims SD 2 dopiero, ale kto wie. Moze kiedys potestuje na obecnym modelu. Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 1 września 2023 Opublikowano 1 września 2023 Nie no w mieście rocksolid 20fps podobno więc szanujmy się ale i tak patrząc na minimalne wymagania sprzętowe to szok że wogole działa i miejscami jest te 30fps, może coś spatchuja z czasem ale to zdecydowanie obok returnal tytuł który lepiej jednak ogrywać gdzie indziej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi