Assassins_78 974 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 2 godziny temu, RadkoR napisał: Pobawiłem się trochę w UV na 3.5.1. GPU, CPU i IC dałem na max na co pozwala BIOS 118 czyli -50mV. Testy w Unigine Superposition. Po UV temperatura max spadła z 88 stopni na 83 stopnie i wynik wzrósł z 3019 na 3057 punktów. Z modów to na APU położyłem PTMa7950 i zamontowałem cichszy wiatrak z iFixit. Dysk 2TB Micron 2240 i oczywiście VRAM na 4GB. Testy pracy na baterii niebawem, ale z tego co wyczytałem na Reddicie, po UV czas pracy wzrasta nawet o 30 min. PS. Dobry chip mi się trafił jak od razu przy -50mV wszystko stabilnie działa. Zastanawiam się nad powrotem do BIOSU 116, odblokowaniem go i jeszcze niższym UV. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Na ilu WAT-ach robiłeś test? Podpinałeś się pod ladowarkę czy z baterii? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 Godzinę temu, Daffy napisał: Ja znowu od preview 3.5 mam problem ze jak podłączam do docka to nie za każdym razem chce mi przerzucić obraz na tv i muszę resetować decka U mnie jak tak mialem ze 3 razy to wystarczylo na "malym ekranie" decka wejsc w ustawienia i tam manualnie przelaczyc. Kilka razy mialem tez tak jak Ty. Ja uzywam decka lenovo do lapka pracowego. Kusi kupic orginalny to moze nie bedzie sie tak dziac. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 44 minuty temu, pawelgr5 napisał: U mnie jak tak mialem ze 3 razy to wystarczylo na "malym ekranie" decka wejsc w ustawienia i tam manualnie przelaczyc. Kilka razy mialem tez tak jak Ty. Ja uzywam decka lenovo do lapka pracowego. Kusi kupic orginalny to moze nie bedzie sie tak dziac. Mam oryginalnego docka i nigdy nie miałem problemu z przełączaniem na tv do czasu preview os 3.5 Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 Godzinę temu, pawelgr5 napisał: Kusi kupic orginalny to moze nie bedzie sie tak dziac. Cytuj
KrYcHu_89 2 291 Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 (edytowane) Kolejna gra na Deczku wpadła - Signalis tytuł chyba skrojony pod ten sprzęt. Technicznie na Decku 10/10, sama gra to też sztos totalny, szczególnie jak ktos pamięta czasy gier z PS1 :). Edytowane 22 października 2023 przez KrYcHu_89 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 Ostatnio kupiłem Stardew Valley, które wczesniej ogrywałem na xboxie. No ta gra jest stworzona na handheldy Cytuj
messer88 6 471 Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 53 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Kolejna gra na Deczku wpadła - Signalis tytuł chyba skrojony pod ten sprzęt mam na switcha ale czaję się na na Steam, a to niech se siedzi w folii. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Ja ostatnio wsiąkłem w xcom2 z dodatkiem war of chosen. Absolutnie fenomenalna gra, która mega dobrze działa na decku, da się przestawić manualnie w opcjach gry na sterowanie padem, wtedy przenośnie mamy układ klawiszy jak z konsol (z automatu załącza się w jakimś dziwnym szablonie wykorzystującym track pady). Czasem razi małą czcionka na ekranie ale taki typ gier to esencja handheld gamingu Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Ja ostatnio na rogu ogrywałem Remake Panzer Dragoon i House of the Dead, zupełnie inne gry niż na Switchu. Szczególnie Panzer. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 W sensie grafa nie ucięta? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 A ja sie bawie w Bloodstained. Takie gierki zawsze wolalem grac przenosnie. Nawer SotN na PSP to byl moj ulubiony sposob grania w przygody Alucarda. Jeszcze w tym tygodniu odpale Alone in The Dark: TNN. Schemat sterowania juz sciagniety (kopia tego z PSX - natwyna wersja PC nie oblusigwala domyslnie kontrolera) wiec teraz tylko sluchawki na glowe i jazda wieczorami. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 5 godzin temu, Daffy napisał: W sensie grafa nie ucięta? Bardzo mocno grafa przycięta i szarpiące klatki, ale i tak dobrze się bawiłem. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Czy ktoś może testował Cities Skylines 2 na decku? Oczywiście pytam pod kątem samej wydajności, z myślą o podłączeniu myszki i graniu na monitorze. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Ponoć gry obecnie wogole lepiej nie kupować i z tego co widzę na decku odpala się obecnie jedynie przez windowsa Co do wydajności to jedynka nie chodziła zbyt dobrze więc tu też bym podchodził ostrożnie Btw wpadło mi na promce slay the spire, ależ to pasuje do przenośniaka 1 Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 30 października 2023 Opublikowano 30 października 2023 Na szybko przeglądzik ostatnio ogrywanych małych gierek, bo tak dużymi obrodziło, że na hh tylko w pracy jest grane (w tytuły, których na pewno bym nie odpalił na dużym ekranie): The Final Station, urocza i klimatyczna (ale też depresyjna) pixelowa przygodówka-z nutką survivalu. Naprawa pociągu, którym się przemieszczamy, dbanie o pasażerów, oraz eksploracja świata. Ukryty cel, tajemnica i sporo podziemi do oczyszczenia z potworów. Spoiler Będzie grane dlc The Only Traitor obowiązkowo. Dalej masterowany jest Boulder Dash chyba w najlepszej wersji nie biorąc pod uwagę emu. Ta gra mocno uzależnia, żeby wbić 3 gwiazdki na każdym poziomie. Jest też bardzo wymagająca. Spoiler Running With Rifles, dopiero zaczęta i jest niezły chaos wstępnie. Na screenach chuya widać. Strzelanina malutkich ludzików ale jest potencjał. Spoiler W najbliższym czasie będzie grany FatalZone - wariacja na temat Vampire Survivors, bo takie gierki idealnie wciągają na krótkie sesyjki i Pandemic Train rodzimego autorstwa - jak podłatają bo jest w early access i średniawo póki co to lata. Spoiler jebać ruskich 2 2 1 1 Cytuj
messer88 6 471 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 A u mnie fps grany dawno na PS3 - Singularity. Pamiętałem tylko sam początek, kocham takie klimaty. Spoiler oraz powoli sobie gram w Star.. Skyrima, również grałem dawno temu ale porzuciłem chyba po kilku godzinach, teraz mi wjeżdża lepiej przenośnie. Jest możliwe że kiedyś ukończę Spoiler 1 1 1 Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 Naprawiłem dzisiaj MGS2 na decku i czeka mnie podróż pociągiem. Wiem co będę robił Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 @Crazy Horsektóry to Boulder dash? Deluxe, 30th anniversary? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 2 godziny temu, Bzduras napisał: Naprawiłem dzisiaj MGS2 na decku i czeka mnie podróż pociągiem. Wiem co będę robił Ja sobie dalem spokoj. Zreszta jedynka dziala na tyle zeby grac wiec o dwojke bede sie martwil jak skoncze te stare. Zawsze zostanie mi granie na lapku podpietym do 42 TV FHD [*] Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 3 godziny temu, Daffy napisał: @Crazy Horsektóry to Boulder dash? Deluxe, 30th anniversary? Tak, dokładnie. 1 Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 Panowie, są 4 stopnie różnego typu filtrowania, które mam wybrać - zależy mi wyłącznie na wydajności, czas pracy na baterii jest dla mnie nieistotny. Obecnie mam fsr, ale czy słusznie? Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 7 minut temu, Meanthord napisał: Panowie, są 4 stopnie różnego typu filtrowania, które mam wybrać - zależy mi wyłącznie na wydajności, czas pracy na baterii jest dla mnie nieistotny. Obecnie mam fsr, ale czy słusznie? Jak grasz przenośnie w 720p/800p to nie ma różnicy bo i tak to wtedy nie działa więc daj na liniowy To działa tylko jak przenośnie dasz mniejszą rozdzielczość natywną lub gdy podłączasz do tv i ma skalować obraz do rozdzielczości tv. Który wybrać? Ten który ci najlepiej pasuje wizualnie ale żaden cudów nie robi, chyba ten fsr najlepszy by wyostrzyc obraze 1 Cytuj
Martyn 2 Opublikowano 4 listopada 2023 Opublikowano 4 listopada 2023 Skusiłem się na Steam Decka. PS4 od lat zbiera kurz w szafie i zachciało mi się grania handheldowego. Padło na używaną wersję 256GB. Pierwsze zakupione tytuły na Steam, to pakiet Resident Evil 0, 1, 2 i 3 za nieco ponad 20 euro. Będzie się działo. Jak pobawię się tym trochę, to mam zamiar spróbować emulacji Read Dead Redemption na tej maszynce. Nie zaglądałem do tej gierki od czasów X360... 3 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 To na jakim emu będziesz odpalał? Ps3 czy Xbox360? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 10 godzin temu, Martyn napisał: Skusiłem się na Steam Decka. PS4 od lat zbiera kurz w szafie i zachciało mi się grania handheldowego. Padło na używaną wersję 256GB. Pierwsze zakupione tytuły na Steam, to pakiet Resident Evil 0, 1, 2 i 3 za nieco ponad 20 euro. Będzie się działo. Jak pobawię się tym trochę, to mam zamiar spróbować emulacji Read Dead Redemption na tej maszynce. Nie zaglądałem do tej gierki od czasów X360... RE 0 i 1 pamiętaj żeby odpalić z kompatybilnością GE-Proton7-49, które ściągniesz z trybu pulpitu dzięki programowi ProtonUp-QT. W ten sposób unikniesz dziwnych glitchy graficznych i crashy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi